رئیس انجمن جامعه شناسی ایران گفت: نحوه برخورد نظام رسانه ای و دستگاه قضا با برخی آسیب های اجتماعی مانند آزارهای جنسی، حرفه ای و اعتمادساز نیست، این مهمترین اشکال است و باید در قدم اول اصلاح شود.

برخورد دستگاه قضا با برخی آسیب های اجتماعی اعتمادساز نیست

سلامت نیوز: رئیس انجمن جامعه شناسی ایران گفت: نحوه برخورد نظام رسانه ای و دستگاه قضا با برخی آسیب های اجتماعی مانند آزارهای جنسی، حرفه ای و اعتمادساز نیست، این مهمترین اشکال است و باید در قدم اول اصلاح شود.


به گزارش سلامت نیوز به نقل ازایرنا،حسین سراج زاده  افزود: آزارهای جنسی و برخی رفتارهای ناهنجار در جامعه رو به افزایش است و برخی هم به صورت نامتعارف و دور از انتظار جلوه و بروز پیدا می کند.


وی ادامه داد: مواردی از آزارهای جنسی که در دبیرستانی در تهران و در شهر کوچک ایرانشهر پیش آمد، نوع نامتعارفی از آزار محسوب می شود.
این جامعه شناس تاکید کرد: وقتی چنین حوادثی اتفاق می افتد، آنچه که انعکاس می یابد به مثابه کوه یخی است که فقط نوک آن پیداست، اما آنچه مهم است این است که موضوع آزارهای جنسی در جامعه مسئله ای بسیار مهم و جدی در جامعه ماست.
وی خاطرنشان کرد: آنچه در این گونه موارد مهم است، این است، زمانی که این طور پدیده ها به وجود می آید بلافاصله فضای عاطفی و هیجانی ایجاد می شود که خیلی طبیعی است، چون این گونه حوادث افکار عمومی را جریحه دار می کند.

* دستگاه های اجرایی به دور از فضای هیجانی علت ها را بررسی کنند
سراج زاده تصریح کرد: دستگاه های اجرایی و تا حد زیادی نظام رسانه ای، فضاهای علمی و دانشگاهی به دور از فضاهای هیجانی و عاطفی ایجاد شده پیرامون این نوع پدیده ها، این مسائل را ریشه یابی و علت یابی کنند، سپس اقداماتی را پیشنهاد کنند و می بایست به صورت کارشناسانه به این موضوعات ورود پیدا کنند.
وی تاکید کرد: دستگاه قضایی در حین اینکه نباید با این مسائل عاطفی برخورد کند و تحت تاثیر قرار گیرد، نباید به نحوی برخورد کند که احساس شود و نشان دهد که می خواهد پرده پوشی کند و افکار عمومی و اعتماد عمومی را از بین ببرد.
رئیس انجمن جامعه شناسی ایران در پاسخ به این سوال که آیا فکر می کنید در حوادث آزارهای جنسی اخیر این اعتماد کاهش یافته است و چنین برداشتی در جامعه وجود دارد؟ گفت: بله این چنین است، وقتی که می شنویم خطیب نماز جمعه ایرانشهر عددی از آزارهای جنسی را مطرح می کند و اطلاعاتی در این خصوص می دهد، می توان گفت که این مسئله در شهر کوچکی که هنوز دارای بافت سنتی است یک فاجعه است، اما برخورد دستگاه قضا این است که موضوع را انکار کند و مثل این است که می خواهد پرده پوشی کند.
وی تاکیدکرد: این دست موارد برای افکار عمومی و جامعه مهم است اگر بخواهیم واقعیت ها را بپوشانیم، نتیجه خوبی در بر ندارد، باید با دقیق، حرفه ای و واقع بینانه با این مسائل برخورد شود.

* محدودیت های فرهنگی، مانع ابزار آزار جنسی
سراج زاده ادامه داد: خیلی روشن است که موارد مربوط به آزارهای جنسی به دلیل برخی از مسائل فرهنگی جامعه، از سوی فرد آسیب دیده و خانواده اش به راحتی ابراز نمی شود و تن به برخی رویه ها مثل مراجعه و معاینه پزشکی قانونی نمی دهند.
وی تاکید کرد: باید مکانیزم و روش هایی ایجاد شود که این موضوعات در جایگاه فرهنگی دیده شود و موضع انکار و تخفیف مسئله اتخاذ نشود، به عنوان مثال مسائلی مانند نگفتن و مطرح نکردن این مشکلات برای حفظ آبروی نظام و جامعه نباید مورد نظر باشد..
رئیس انجمن جامعه شناسی ایران گفت: در مرحله نخست باید از مجموعه قضایی انتظار داشته باشیم که دربرخورد با چنین جرائمی حرفه ای عمل کند و اعتماد افکار عمومی را نسبت به برخورد با این مسائل جلب کند، اگر این کار را نکند، فضای شایعه سازی تقویت خواهد شد و اعتماد به دستگاه قضا نیز از بین خواهد رفت.
وی بابیان اینکه این موضوعات در یک بستر اجتماعی و فرهنگی به صورت دقیق تری باید بررسی شود، افزود: در این گونه موارد باید روش و راهکارهایی بر اساس تحقیقات اتخاذ شود.


برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha