چهارشنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۱
کد خبر: 250630

محققان دانشگاه ام آی تی حسگر جدیدی را توسعه دادند که امکان مشاهده درون سلول های سرطانی و تشخیص واکنش این سلول ها را به انواع مختلف داروهای شیمی درمانی فراهم می کند.

استفاده از حسگرها برای درمان سرطان

سلامت نیوز:  محققان دانشگاه ام آی تی حسگر جدیدی را توسعه دادند که امکان مشاهده درون سلول های سرطانی و تشخیص واکنش این سلول ها را به انواع مختلف داروهای شیمی درمانی فراهم می کند.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا ،‌این حسگر که هیدروژن پراکسید موجود در سلول های انسان را تشخیص می دهد، امکان شناسایی داروهای جدیدی را که موجب افزایش میزان هیدروژن پراکسید موجود در سلول های سرطانی می شوند، در اختیار می گذارد. افزایش این ماده درون سلول ها منجر به مرگ آن ها می شود.


به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی،محققان این حسگر را با استفاده از دو نوع سلول انسان آزمایش کردند که یکی از آن ها نسبت به یک داروی ردوکس موسوم به پیپرلونگومین مقاوم بوده و دیگری مقاومتی نسبت به آن نداشت. با استفاده از این حسگر جدید مشخص شد در سلول مقاوم به دارو میزان هیدروژن پراکسید تغییر نداشت اما در سلول های غیرمقاوم میزان این ماده افزایش یافت.


به اعتقاد محققان این حسگر جدید دارای دو کاربرد بالقوه مهم است که یکی شامل بررسی مجموعه داروها و ترکیبات موجود در بازار به منظور تشخیص میزان اثر مطلوب آن ها در افزایش هیدروژن پراکسید در سلول های سرطانی است. کاربرد بالقوه دیگر این حسگرها بررسی وضعیت بیماران قبل از دریافت چنین داروهایی است تا میزان موفقیت داروها در مقابله با تومور در بدن بیمار به درستی ارزیابی شود. گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha