عضو کمیسیون کشاورزی،آب ومنابع طبیعی مجلس گفت: انتقال آب دریاچه وان ترکیه به دریاچه ارومیه اگر با دیپلماسی قوی و مطمئن شکل بگیرد می‌تواند در پایداری سطح سبز و دوام دریاچه ارومیه مناسب باشد.

سدسازی های ترکیه عامل اصلی ریزگردهای ایران

سلامت نیوز:عضو کمیسیون کشاورزی،آب ومنابع طبیعی مجلس  گفت: انتقال آب دریاچه وان ترکیه به دریاچه ارومیه اگر با دیپلماسی قوی و مطمئن شکل بگیرد می‌تواند در پایداری سطح سبز و دوام دریاچه ارومیه مناسب باشد.

به گزارش سلامت نیوز، علی ابراهیمی در گفتوگو با خانه  ملت  در رابطه با انتقال آب دریاچه وان ترکیه به دریاچه ارومیه گفت:  انتقال‌های بین حوزه‌ای چندان مطمئن نیست چرا که ممکن است به دلیل شرایط مختلف دیپلماسی و سرد و گرم شدن روابط بین دو کشور اجرای این پروژه‌ها با مشکلاتی مواجه شود.

 نماینده مردم شازند  مجلس شورای اسلامی افزود: انتقال آب دریاچه وان ترکیه به دریاچه ارومیه و تعاملاتی این چنینی به جهت اینکه دریاچه وان ترکیه حوزه آبریز محسوب می‌شود و میزان بارش باران نیز به نسبت بالاتر از ایران است، می‌تواند در پایداری سطح سبز و دوام دریاچه ارومیه مناسب باشد. 

سدسازی های ترکیه عامل اصلی ریزگردهای ایران است

وی با اشاره به تعاملات ایران و ترکیه در حوزه محیط زیست تصریح کرد: متاسفانه سد سازی‌هایی که در مسیر مزر مشترک و در حوزه آبریز بالا دست توسط کشور ترکیه انجام شده است برای ما  و هم برای کشور عراق مشکلات زیست محیطی بسیاری ایجاد کرده است.از طرفی ریز گردهایی که در استان خوزستان وجود دارد تاثیر گرفته از همین دست کاری‌های محیط زیستی است.

ابراهیمی اظهار کرد: روابط بین الملی ما در حوزه زیست محیطی نه با کشور ترکیه بلکه باتمامی کشورهای همسایه قابل قبول نبوده است، مخصوصاً اگر با کشورهای حوزه دریای خزر ارتباط و همکاری های خوبی داشتیم، مشکلات امروزه دریای خزر به ویژه در موضوع خاویار به این حد بحرانی نشده بود.

وزارت امور خارجه حق‌آبه ایران را پیگیری کند

این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: همه کشور‌ها منافع خودشان را در اولویت قرار می‌دهند. ترکیه نیازی به همکاری با ایران ندارد و معمولاً با همسایه‌های غربی‌تر خودش در ارتباط است. به همین دلیل ما باید برخی از هزینه ها را بپذیریم و در روابطمان پیش قدم باشیم . از طرف شرق کشور نیز با کشور  افغانستان در حوزه  محیط زیست و حقآبه هیرمند درگیر هستیم. وزارت امور خارجه باید منهای وظایف سیاسی خود در سطح کلان، با وزارتخانه‌هایی چون وزارت نیرو همکاری‌های موثری داشته باشد تا حق آبه ما از بین نرود.

بسیاری از مشکلات زیست محیطی کشور ناشی از ضعف دیپلماسی است

عضو کمیسیون کشاورزی،آب ومنابع طبیعی مجلس در رابطه با عملکرد وزارت امور خارجه در موضوع های زیست محیطی گفت: وزارت امور خارجه باید به مسائل زیست محیطی ورود کند چراکه تمامی کشور‌های دنیا در حوزه منافع ملی تعارف ندارند، بسیاری از مشکلات زیست محیطی کشور ما ناشی از ضعف دیپلماسی در این حوزه است متاسفانه ما در این زمینه موفقیت‌های خوبی کسب نکرده ایم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha