سلامت نیوز: یکی از ادعاهای سیاسیون آمریکایی برای تعدیل خشونت نهفته بر تحریمها علیه ایران، بیرون بودن موضوع غذا و دارو از این محدودیت بود تا به جان انسان احترام گذاشته شود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان، در این خصوص با احمد قویدل، مدیرعامل کانون هموفیلی ایران گفتوگویی انجام شد و با او درباره وضعیت دسترسی بیماران هموفیلی به داروهایشان با توجه به تغییرات قیمت ارز و شروع تحریمهای جدید، مسائلی را مطرح کرد.
تحریمهای جدید و نوسانات ارزی چه تاثیری بر دسترسی بیماران هموفیلی به دارو دارد؟
هنوز آثار تحریم در حوزه بیماران هموفیلی پدیدار نشده است. در هر صورت در هر کشوری داروی ذخیره موجود است و ما در ایران پیشبینی برای چندین ماه دارو داریم. فکر میکنم عواقب تحریم در حوزه سلامت هنوز آشکار نشده است. آنچه از اخبار به گوش میرسد، موانع بزرگی که بر سر اعتبارات بانکی ایران ایجاد میشود، ابعاد نگران کنندهای دارد. با توجه به اینکه قبلا تجربه تحریمها را داشتیم و با ابعاد آن آشنا شدیم. خزانهداری آمریکا ادعا کرده که دارو و غذا مشمول تحریمها نخواهد شد. این مطلب را برای فرار از فشار افکار عمومی حتی در سایتهای خود منتشر کرده است. با وجود این اطلاعیه دردور قبلی تحریمها دیدیم برای اینکه راه ارتباطی بانکها در کشور ما بسته میشود، با کمبودهای شدید دارویی مواجه خواهیم شد و این مساله نگرانیآور است. رفتار برخی از رسانهها به ویژه رسانههای فارسی زبانی که در خارج از کشور فعالیت میکنند، درست نیست. این رسانهها بدون توجه به ابعاد تحریمهایی که در ایران ایجاد میشود و تهدیدهایی که برای حوزه سلامت ایجاد میکند؛ با بیان اینکه مقداری از تولید داروها در داخل ایران صورت میگیرد، به نوعی این نگرانی عمومی در کشور را تخطئه میکنند و با طرح این مساله که ایران خود به کشورهای منطقه دارو صادر میکند، پس چرا میگوید که ما مشکل دارویی داریم؟ عامدانه به این مشکل مهم توجه نمیکند که اساسا اگر 90 درصد نیاز دارویی کشور در داخل تولید شود، آنچه که برای بیماران سخت درمان بحران ایجاد میکند، مجموعه داروهایی است که تولیدکنندگان انحصاری آن کشورهای خارجی هستند.
آیا شرکتهای داروسازی ایران توانایی ساخت داروهای مورد نیاز را د