رئیس پژوهشگاه ابن سینا جهاد دانشگاهی با اشاره به نتایج تحقیقات در حوزه مهندسی بافت برای تولید پوست جایگزین و بافت غضروف زانو با استفاده از سلول های بنیادی از موفقیت در کارآزمایی بالینی این دو محصول خبر داد.

موفقیت کارآزمایی بالینی تولید پوست و ترمیم غضروف زانو

سلامت نیوز: رئیس پژوهشگاه ابن سینا جهاد دانشگاهی با اشاره به نتایج تحقیقات در حوزه مهندسی بافت برای تولید پوست جایگزین و بافت غضروف زانو با استفاده از سلول های بنیادی از موفقیت در کارآزمایی بالینی این دو محصول خبر داد.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،دکتر محمدرضا صادقی روز سه شنبه افزود:محققان این پژوهشگاه علاوه بر حوزه های درمان ناباروری و ژنتیک در حوزه مهندسی بافت اقدامات خوبی را انجام داده اند و با سعی و تلاش چند ساله موفق به ساخت این محصولات شدند.


وی با بیان اینکه کارآزمایی بالینی استفاده از بافت غضروف مهندسی شده با همکاری بخش ارتوپدی بیمارستان شریعتی تهران انجام شده، گفت:سلول های غضروفی بیمار پس از بیوپسی کشت داده می شود و روی داربست های ساخته شده در این پژوهشگاه با فناوری کاملا بومی قرار می گیرد و سپس به ناحیه آسیب دیده بیمار پیوند زده می شود.


رئیس پژوهشگاه ابن سینا بیان داشت: پوست تولید شده از طریق مهندسی بافت در افراد مبتلا به جراحت و پای افراد دیابتی مورد استفاده قرار گرفته که این کار نتایج خوبی برای بییماران به همراه داشته است.
وی با اشاره به اینکه ثبت اختراع و حتی ثبت علائم تجاری (برند) محصولات این 2 طرح درمانی انجام شده است، گفت: شرکت دانش بنیان «سینا التیام» در این زمینه تشکیل شده و در صدد تولید انبوه این محصولات و ارائه خدمت به بیماران و مراکز متقاضی این محصولات است.
صادقی ادامه داد که برای فعالیت در حوزه مهندسی بافت نیاز به مجموعه اتاق های تمیز است که در پژوهشگاه ابن سینا ایجاد کردیم تا شرایط برای تولید محصولات حوزه مهندسی بافت فراهم شود.


رئیس پژوهشگاه ابن سینا بیان داشت: تیم وزارت بهداشت بزودی در مجموعه اتاق های تمیز پژوهشگاه ابن سینا مستقر می شوند تا ارزیابی های لازم برای تائید عملکرد و شروع به کار تولید انبوه محصولات این مرکز را انجام دهند.
وی به فعالیت شرکت های دانش بنیان در پژوهشگاه ابن سینا اشاره کرد و گفت: در مجموعه پنج شرکت دانش بنیان ایجاد شده تا بتوانند محصولات این مجموعه را به تولید انبوه برسانند.

** بیش از 100 مرکز، خدمات ناباروری را در کشور ارائه می دهند
وی گفت: در حال حاضر بیش از 100 مرکز خدمات درمان ناباروری را در استان های مختلف ارایه می دهند که حدود نیمی از این مراکز درمان ناباروری در شهر تهران مستقر هستند و خدمات درمان ناباروری به زوجین ارایه می کنند.
صادقی به پیشرفت های درمانی در این حوزه اشاره کرد و گفت: با بهره گیری از پزشکان مجرب خدمات مناسبی به زوجین نابارور ارایه می شود و دیگر نیازی به اعزام آنان به خارج از کشور نیست.
وی با اشاره به اینکه پیشرفته ترین مراکز درمان ناباروری کشور متعلق به جهاد دانشگاهی است، گفت: به دنبال موفقیت پژوهشگاه های ابن سینا و رویان در درمان ناباروری و استقبال خوب مردم ، جهاد دانشگاهی در استان هایی مانند خوزستان، مرکزی، اردبیل، کرمانشاه، آذربایجان شرقی، قزوین و خراسان شمالی، در این زمینه ورود پیدا کرده است.


صادقی افزود: ارائه خدمات مناسب به زوجین نابارور و دریافت هزینه پایین سبب شده تا مردم گرایش خوبی به این مراکز داشته باشند و بیماران نیازی به اعزام به خارج از کشور نداشته باشند و امروزه روند معکوس شده و بیماران برای دریافت خدمات درمان ناباروری از خارج کشور به ایران مراجعه می کنند.


وی بر لزوم توسعه توریسم درمانی در کشور تاکید کرد و گفت: در طول 40 سال گذشته، علیرغم پیشرفت های خوبی که در حوزه های مختلف پزشکی از جمله در زمینه درمان ناباروری داشته ایم، اما در حیطه توریسم درمانی خیلی فعال نبودیم و در این عرصه به موفقیت های چندانی دست نیافته ایم.
رئیس پژوهشگاه ابن سینا با اشاره به اینکه بیشترین بیماران خارجی که برای درمان ناباروری به کشور ما مراجعه می کنند از کشور عراق می

باشند، بیان داشت: بیماران برخی از کشورهای همسایه و ایرانیان خارج از کشور برای درمان ناباروری ایران را به عنوان یک کشور مطرح در درمان ناباروری انتخاب می کنند.
صادقی به مقایسه هزینه درمان در ایران و برخی از کشورها پرداخت و گفت: هزینه درمان سیکل ناباروری در کشور ترکیه حدود پنج هزار دلار است در صورتی که هزینه درمان ناباروری در مرکز ابن سینا حدود 3 میلیون تومان و این حدود نصف هزینه دریافتی در بخش خصوصی است.
وی گفت: هزینه درمان سیکل ناباروری در کشورهای اروپایی 20 هزار دلار و در ایران کمتر از 500 دلار است، به عبارتی 40 برابر، اختلاف هزینه درمانی وجود دارد که این موضوع می تواند زمینه خوبی را برای حضور بیماران خارج از کشور در ایران و گسترش توریسم درمانی فراهم کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha