
رسول ديناروند در گفت و گو با فارس، افزود: ايجاد مراكز اطلاع رساني غذا قرار بود در سال 85 با راهاندازي 10 مركز آغاز شود كه به علت مشكلات بودجهاي به اين هدف نرسيديم، اعتباري كه تاسيس اين مراكز نياز داشت 3 ميليارد تومان بود كه تامين نشد اما بعد با اختصاص 700 ميليون تومان مقدمات تاسيس اين 10 مركز فراهم شد و به زودي شاهد فعاليت اين مراكز خواهيم بود و به مرور تا آخر امسال اين مراكز در همه مراكز استانهاي كشور داير ميشوند.
وي گفت: تاسيس اين مراكز نيازمند تهيه نرم افزار، جذب نيروي منخصص، data base( اطلاعات اوليه) لازم، سيستم تلفن است و پس از اينكه اين امكانات فراهم شد ميتوانيم مراكز اطلاع رساني غذا را به مرور در استانهاي مختلف فعال كنيم.
وي ادامه داد: فعاليت اين مراكز شبيه كار مراكز اطلاع رساني دارويي است كه اكنون در همه مراكز استانها فعاليت ميكنند و مردم مي توانند با شماره تلفني كه در هر شهرستان اعلام ميشود با اين مراكز تماس بگيرند و هر سوالي كه در مورد مواد غذايي دارند بپرسند و پاسخ بگيرند.
معاون وزير بهداشت افزود: تاكنون توجه به دارو با توجه به حساسيت آن بيش از غذا بوده است ولي ما عميقا معتقديم كه نقش غذا در سلامت مردم خيلي مهتر از داروست به عنوان مثال در مورد بيماريهاي قلبي در صورتي كه مردم غذاي سالم مصرف كنند هم بيمار كمتري خواهيم داشت كه نياز به بستري و عمل جراحي قلب داشته باشد و هم مصرف دارو به مراتب كمتر ميشود.
وي اضافه كرد: اكنون ثابت شده است كه نقش چربي ها به خصوص روغنهاي نباتي جامد در بروز بيماريهاي قلبي بسيار مهم است بنابراين علاوه بر تلاش براي بهبود كيفيت روغنهاي خوراكي و كاهش اسيد چرب و ترانس زائد آن به طوري كلي ورودي چربي را به بدن به حداقل لازم برسانيم.
ديناروند گفت: اقدام ديگري كه براي ارتقاي سطح سلامت مواد غذايي انجام ميشود درج نشان ايمني و سلامت است كه همان طور كه قبلا اعلام شده اين نشان جديد از تابستان امسال بر روي مواد خوراكي، آشاميدني، بهداشتي و آرايشي كه بالاترين حد استانداردهاي پزشكي را دارند درج ميشود.
وي افزود: به عنوان مثال گر چه وزارت بهداشت به روغنهاي جامد با ترانس 20 درصد هم مجوز ميدهد اما نشان ايمني محصول فقط بر روي روغنهاي با ترانس زير 5 درصد درج ميشود يا مثلا در مورد نوشابه ها اين نشان به نوشابههاي بدون قند يا نوشابه هاي لبني استاندارد داده ميشود.