عضو هیات علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تحقیقات نشان می دهد غنی سازی آرد با فولات (اسیدفولیک) موجب جلوگیری از به دنیا آمدن سالانه 50 هزار و 270 نوزاد با نقص مادرزادی لوله عصبی ستون فقرات شده است.

سلامت نیوز: عضو هیات علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تحقیقات نشان می دهد غنی سازی آرد با فولات (اسیدفولیک) موجب جلوگیری از به دنیا آمدن سالانه 50 هزار و 270 نوزاد با نقص مادرزادی لوله عصبی ستون فقرات شده است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، ربابه شیخ الاسلام در آستانه 12 اسفند روز جهانی آگاهی از نقص مادرزادی لوله عصبی NTD به دلیل کمبود فولات، افزود: در این روز قرار است مردم و مسئولان را در یک اطلاع رسانی به نفع سلامت کودکان و جامعه فردا سهیم کنیم. در این اطلاع رسانی باید توجه همگان به خصوص مسئولان سلامت را به پیشگیری ارزان و آسان از بروز بیماری های مادرزادی جلب کرد.
وی اظهار داشت: با اجرای این طرح، به طور متوسط روزانه 137 نوزاد سالم به دنیا آمده است و این خبر برای مسئولان بهداشتی در جهان که نیاز دوران پیش از بارداری و دوران بارداری را به فولات یا اسید فولیک دریافته اند، مسرت بخش است و این در حالی است که تنها حدود یک سوم آردهای تولیدی در کارخانجات صنعتی، غنی می شوند.
شیخ الاسلام تصریح کرد: این یافته دولت مردان را به توجه به این کمبود غذایی فرامی خواند، اگر چه در سیستم های بهداشتی دادن مکمل فولات و مصرف آن پیش از تصمیم به بارداری توصیه می شود ولی در جوامع سنتی زنان اغلب تا بعد از بارداری از نیاز اولیه جنین به این ماده حیاتی ناآگاه هستند و زمانی به سیستم بهداشتی مراجعه می کنند که فرصت جنین برای دریافت این ریزمغذی از دست رفته است.

* کودکانی که از غفلت ما رنج می کشند
این متخصص سلامت عمومی و اپیدمیولوژی تغذیه، اضافه کرد: در حال حاضر تنها حدود یک سوم آرد جهان در آسیاب های صنعتی با فولات غنی می شوند و بخش عمده ای از جمعیت نیز که آرد را به طور سنتی در آسیاب های کوچک در مناطق روستایی و دورافتاده تولید می کنند، بیش از دیگران در معرض این خطر هستند که نوزادانی با نقص لوله عصبی به دنیا بیاورند.
شیخ الاسلام تصریح کرد: این کودکان با توجه به شدت مشکل یا می میرند و با هزینه های سنگین مدت کوتاهی را با ناتوانی تحمل می کنند یا با ناتوانی های شدید به زندگی رنج آور تن می دهند و تا آخر عمر لذت زندگی سالم را نخواهند داشت.
وی اظهار داشت: به همین جهت، متولیان بهداشت کشورها یک روز از سال را به آگاهی بخشی در مورد اهمیت پیشگیری از تولد با نقص لوله عصبی اختصاص داده اند. هر سال، روز سوم مارس که در کشور ما مطابق با 12 اسفند است، به روز جهانی آگاهی دادن اختصاص یافته است.

* نقش فولات در تامین سلامت جنین
شیخ الاسلام ادامه داد: فولات یا ویتامین B9 در تشکیل گلبول قرمز و رشد و عملکرد سلول های سالم مهم بوده و دریافت این ماده مغذی قبل از بارداری و در دوران اولیه بارداری برای کاهش خطر ابتلا به نقص مادرزادی ستون فقرات حیاتی است.
وی افزود: فولات به طور عمده در سبزیجات دارای برگ سبز تیره، لوبیا، نخود و آجیل یافت می شود، میوه های حاوی فولات شامل پرتقال، لیمو، موز، خربزه و توت فرنگی هستند و شکل مصنوعی فولات، اسید فولیک است و این یک جزء حیاتی از ویتامین های مورد نیاز پیش از قاعدگی است که در بسیاری از غذاهای غنی شده مانند غلات صبحانه و آرد معمولا با آهن برای پخت نان اضافه می شود.

* عوارض کمبود فولات در رژیم غذایی نامناسب
این عضو هیات علمی وزارت بهداشت گفت: یک رژیم غذایی که فاقد غذاهایی با غلظت فولات یا اسید فولیک است، می تواند منجر به کمبود این ماده مغذی شود.
وی اظهار داشت: کمبود فولات نیز ممکن است در افرادی که شرایطی مانند بیماری سلیاک دارند، بیشتر رخ دهد زیرا در این بیماری مصرف غلات حاوی گلوتن ممنوع است؛ بنابراین در رژیم غذایی این افراد باید به میزان فولات و آهن توجه شود و غذاهای خاص آنها که بدون گلوتن هستند، نیز غنی شود.
شیخ الاسلام اضافه کرد: مقدار روزانه توصیه شده برای فولات برای بزرگسالان 400 میکروگرم است، زنان در سن باروری باید 400 تا 800 میکروگرم اسید فولیک در روز دریافت کنند.

* پیشگیری و درمان کمبود اسید فولیک
وی ادامه داد: کمبود فولات خوراکی با مصرف مکمل اسید فولیک خوراکی درمان می شود، این نوع کمبود دیگر مشکل عمده ای برای سلامت عمومی نیست، زیرا همه کشورها می توانند با غنی کردن مواد غذایی مانند آرد غلات و ماکارونی با اسید فولیک و سایر مواد مغذی که کمبود آنها شایع است، از عوارض ناشی از کمبود آنها مقابله کنند.

* غنی سازی راه حلی برای مشکل کمبود فولات
به گفته شیخ الاسلام، غنی سازی با ویتامین های گروه ب به خصوص فولات از طریق کم کردن هموسیستئین خون می تواند نقش موثری نیز در کاهش بیماری های قلبی و عروقی داشته باشد و علاوه بر این برخی تحقیقات نشان می دهد که فولات ممکن است شیوع بعضی از سرطان ها را کاهش دهد.
وی خاطرنشان کرد: از سال 1380 در کشور ما غنی سازی آرد با اسید فولیک و آهن از استان بوشهر آغاز و پس از پوشش استان های اقلیم جنوبی در سراسر کشور ادامه یافت و در حال حاضر به جز نان سنگک بقیه نان های کشور با اسید فولیک و آهن غنی می شوند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha