سه‌شنبه ۹ مهر ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۰
کد خبر: 280129

گاهی انسان در روابط خود ناخودآگاه کارهایی می‌کند که به ضرر خودش است اما متأسفانه به دلیل تربیت اشتباه یا آموزش‌های ناکافی متوجه آن اشتباه نمی‌شود و هیچ‌گاه در صدد رفع آن برنمی‌آید. خیلی از زنان و مردان وقتی وارد زندگی مشترک خود می‌شوند اشتباهات خود را به دوش می‌کشند و هیچ‌گاه نمی‌فهمند فلان مشکل در زندگی ناشی از عدم آگاهی‌شان از اشتباهی‌ست که انجام می‌دهند.

چند اشتباه رایج زنان درزندگی مشترک

سلامت نیوز-*عطیه میرزا امیری:گاهی انسان در روابط خود ناخودآگاه کارهایی می‌کند که به ضرر خودش است اما متأسفانه به دلیل تربیت اشتباه یا آموزش‌های ناکافی متوجه آن اشتباه نمی‌شود و هیچ‌گاه در صدد رفع آن برنمی‌آید. خیلی از زنان و مردان وقتی وارد زندگی مشترک خود می‌شوند اشتباهات خود را به دوش می‌کشند و هیچ‌گاه نمی‌فهمند فلان مشکل در زندگی ناشی از عدم آگاهی‌شان از اشتباهی‌ست که انجام می‌دهند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ضمیمه خانواده روزنامه اطلاعات، در این مقاله ما به اشتباهاتی که زنان ناخودآگاه یا خودآگاه در زندگی زناشویی خود مرتکب می‌شوند و با تکرارش زندگی خود را گاه برای خود و همسرشان تلخ می‌کنند، اشاره می‌کنیم.

۱( اتکای بیش از اندازه به همسر:

همه ما، چه مرد و چه زن، برای رشد در زندگی مشترک خود به تکیه کردن و حمایت شریک زندگی‌مان نیاز داریم. اما وقتی این اتکا رنگ و بوی وابستگی و جدا شدن از خود واقعی‌مان می‌گیرد، آرام آرام آسیب‌زا می‌شود. حتما به شریک زندگی‌تان تکیه کنید، اما برای دریافت حمایت نه از سر احتیاج.

زندگی به شیوه‌ای که دائم محتاج حمایت همسرتان باشید، عزت نفس، ثبات عاطفی و شادی شما را تحت سیطره خود قرار می‌دهد و یک زمانی می‌بینید که خودتان دیگر هیچ کنترلی روی زندگی‌تان ندارید.

۲( دست کم گرفتن خود:

خیلی اوقات برای همه ما پیش می‌آمده که در معرض آسیب‌پذیری و از دست دادن اطمینان‌خاطرمان قرار می‌گیریم. به عبارتی آنقدر اعتماد به نفس خود را از دست می‌دهیم که دائما موظف به اثبات خودمان هستیم و تقریبا همیشه باید با قطاری از موفقیت‌ها و شکست‌ها روبه‌رو شویم؛ بنابراین به این کار نه تنها اعتماد به نفس‌مان تقویت می‌شود بلکه حس ارزشمندی ما تزلزل پیدا می‌کند؛ با این وجود، باید تلاش کنیم که خودمان را دست‌‌کم نگیریم.

حس ارزشمندی خود را تقویت کنیم و اینقدر برای تایید در پی اثبات خودمان نباشیم.

۳) تلاش برای تغییر:

وقتی ازدواج می‌کنیم، با موارد خوشایند و ناخوشایندی در همسرمان رو‌به‌رو می‌شویم. ممکن است ترجیح بدهید که او برخی از این خصوصیات را نمی‌داشت؛ بااین‌حال، اکنون که او این‌گونه است، از این خصوصیات چشم‌پوشی کنید و سعی کنید به آنها عادت کنید.

برای تغییر او به دلخواه خودتان تلاش نکنید؛ به‌جایش بیشتر روی آنچه در او دوست دارید، تمرکز کنید و به آنچه دوست ندارید، بی‌توجه باشید!

۴)تصمیم‌گیری از جانب همسرمان:

همه می‌خواهیم نقش تعیین‌شده‌ای در انتخاب‌ها و تصمیمات همسرمان داشته باشیم. با این کار احساس می‌کنیم جایگاه خاص و مهمی داریم؛ اما بسیاری اوقات در این مسیرگرفتار زیاده‌روی می‌شویم. وقتی کسی در تصمیمات شما مداخله می‌کند چه احساسی پیدا می‌کنید؟ دقیقا همان احساس به دیگران هم دست می‌دهد؛ پس به‌جای همسرتان تصمیم نگیرید.

۵) بی‌ارزش شمردن کارهایی که همسرتان می‌کند:

برخی مردان می‌دانند که زنان چه کاری را عاشقانه به حساب می‌آورند. البته، بیشتر مردان حتی وقتی واقعا عاشق‌اند، مطابق دیدگاه زنان عاشقی نمی‌کنند. به یاد داشته باشید که او شاید نداند که چه می‌خواهید؛ اما این معادل با اهمیت ندادن نیست. شاید کارهایی که برایتان می‌کند و به چشم شما بی‌ارزش است دقیقا آن کار همان چیزی‌ست که به نظر همسرتان شما را خوشحال می‌کند. برخی از مردان راه و رسم خوشحال کردن همسرشان را بلد نیستند. اگر دل‌تان می‌خواهد کاری برای شما انجام دهد، مستقیما خواسته‌تان را بگویید. این کار زندگی‌ شما و البته او را راحت‌تر خواهد کرد!

۶( در انزوا رفتن به جای ارتباط گرفتن:

بعضی اوقات درک دیگران دشوار است. به‌خصوص وقت‌هایی که ناراحت، عصبانی یا غمگین هستیم، ترجیح می‌دهیم که با دیگری حرف نزنیم. با این حال، حرف زدن، سؤال کردن و برقراری ارتباط در یک رابطه همیشه انتخاب خوبی است، به‌ویژه اگر ابهامی در شناخت نیازها و نحوه برقراری ارتباط شریک زندگی‌ خود داریم.

تلاش برای برقراری ارتباط رابطه شما را تقویت می‌کند و هرکدام‌تان دیگری را بهتر خواهید شناخت. پس به جای رفتن در غار تنهایی‌تان، راه و روش برقراری ارتباط با شخص مورد نظرتان را پیدا کنید.

۷)رهایی از آنچه در کنترل‌تان نیست:

جایی خوانده بودم که زندگی شیرین از آن کسانی است که جزئیات آشفته‌شان نمی‌کند.

در زندگی به‌ندرت کارها درست به همان روشی پیش می‌رود که ما می‌خواهیم. بسیار طبیعی است که در رویارویی با تغییر برنامه‌ها ناراحت شویم؛ البته، دل‌نگرانی دائمی بابت این تغییرات، بهانه‌گیری یا کنایه زدن مکرر می‌تواند خاطره‌ای را که در مسیر ساخته‌شدن است و نیز حال شما و همسرتان را خراب کند.

آنقدر درگیر جزئیات نشوید. جز در مواردی که تغییر برنامه اصلا قابل‌پذیرش نیست و سلامت و امنیت شما را به خطر می‌اندازد. درعوض، از زمان حال و شادی‌های کوچک لذت ببرید.

* کارشناس ارشد روانشناسی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha