شنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۸
کد خبر: 283837

بعضی غذاها در عده‌ای موجب بروز آلرژی یا حساسیت می‌شود. ژنتیك و سابقه ابتلای والدین نقش به‌سزایی در احتمال بروز حساسیت غذایی دارد. اگر یكی از والدین سابقه حساسیت غذایی داشته باشد احتمال ابتلای فرزند آنها حداقل 50 درصد خواهد بود.

انواع حساسیت غذایی

سلامت نیوز: بعضی غذاها در عده‌ای موجب بروز آلرژی یا حساسیت می‌شود. ژنتیك و سابقه ابتلای والدین نقش به‌سزایی در احتمال بروز حساسیت غذایی دارد. اگر یكی از والدین سابقه حساسیت غذایی داشته باشد احتمال ابتلای فرزند آنها حداقل 50 درصد خواهد بود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه جام جم ،تمام تركیبات آلرژن یا حساسیت‌زا در مواد غذایی، پروتئین بوده و موجب درگیری و واكنش سیستم ایمنی بدن و نیز ترشح ایمونوگلوبین‌ها می‌شوند. بعضی تركیبات حساسیت‌زا در مواد غذایی از طریق شیر مادر به‌جنین منتقل می‌شود. غذاهای متنوعی ممكن است در افراد حساس موجب بروز واكنش آلرژی شود كه هشت مورد از شایع‌ترین آنها شامل شیر، تخم‌مرغ، بادام زمینی، گندم، سویا، ماهی، نرم‌تنان صدف‌دار و مغزها نظیر پسته، بادام درختی، گردو و فندق هستند.

شایع‌ترین انواع حساسیت غذایی به ترتیب مربوط به بادام زمینی و تخم‌مرغ است. حساسیت به تخم‌مرغ اغلب مربوط به سفیده آن است.   تركیبات ایجاد‌كننده حساسیت در غذاها متنوع است. از جمله این موارد می‌توان به بتالاكتوگلوبولین و آلفالاكتالبومین در شیر، اووموكوئید و اوالبومین در سفیده تخم‌مرغ، تروپومیوزین در نرم‌تنان صدف‌دار، پاروالبومین در ماهی، ویسیلین در بادام زمینی و مغزها، گلیسینین در سویا و گلوتن در گندم اشاره كرد.

نشانه‌های حساسیت غذایی شامل علائم گوارشی نظیر التهاب معده و روده، علائم پوستی نظیر اگزما و جوش پوستی و ندرتا علائم تنفسی نظیر عطسه و سرفه است. حدود2درصد مردم جهان مبتلا به حساسیت غذایی هستند.

شیوع حساسیت غذایی در اطفال بیشتر است؛ چرا كه با افزایش سن، معمولا شدت و شیوع حساسیت كاهش می‌یابد. مثلا بیش از 80 درصد كودكان دارای حساسیت به شیر، پس از 16 سالگی دیگر مبتلا نمی‌شوند. اما علائم حساسیت به بادام زمینی شدیدتر بوده و با افزایش سن هیچ‌گاه كاهش نمی‌یابد. تركیبات حساسیت‌زای موجود در شیر در وهله اول مربوط به شیر گاو بوده و در وهله دوم اندكی در شیر گوسفند است.

این در حالی است كه مصرف شیر حیواناتی مثل شتر، بز و الاغ معمولا به حساسیت منجر نمی‌شود. حساسیت غذایی هیچ‌گونه درمان اختصاصی ندارد و فقط گاهی درمان علامتی زیر نظر پزشك با استفاده از داروهایی نظیر آنتی‌هیستامین صورت می‌گیرد. از سوی دیگر تركیبات حساسیت‌زا در غذاها به حرارت مقاوم بوده و طی فرآیند پخت از بین نمی‌روند. لذا افراد مبتلا باید از مصرف غذاهای حساسیت‌زا پرهیز كنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha