یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در پیش است و برخی از کاندیداهایی که برای انتخابات دوم اسفند نام نویسی کرده‌اند، فعالیت خود را حوزه انتخابی‌شان با فعالیت‌های انسان دوستانه و خیرخواهانه آغاز کرده‌اند.

کمک به نیازمندان یا تبلیغات انتخاباتی

سلامت نیوز: یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در پیش است و برخی از کاندیداهایی که برای انتخابات دوم اسفند نام نویسی کرده‌اند، فعالیت خود را حوزه انتخابی‌شان با فعالیت‌های انسان دوستانه و خیرخواهانه آغاز کرده‌اند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه آرمان ملی ،این روزها با توجه به افزایش گسترش فقر و مشکلات معیشتی مردم بسیاری از آنها با انتشار پست‌هایی از کمک به خانواده‌های نیازمند، سرکشی به فقرا و موسسات خیریه شهرشان در اینستاگرام، امیدوارند که به یکی از صندلی‌های سبز مجلس با رای مردم اعتماد مردم برسند و بر کسی پوشیده نیست که بسیاری از این اقدامات خیرخواهانه و مردمی بعد از انتخابات دوم اسفند فراموش می‌شود.

روز گذشته رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران نسبت به سوءاستفاده احتمالی برخی کاندیداهای انتخابات از مددجویان خیریه‌ها و سایر مراکز ارائه دهنده خدمات اجتماعی هشدار داد و گفت: یکی از موضوعاتی که در حوزه مددکاری اجتماعی همواره مطرح است عدم بهره‌برداری سیاسی از گروه‌های هدف مرتبط با این حوزه است، این کار ظلم در حق کسانی است که از مراکز ارائه دهنده خدمات اجتماعی استفاده می‌کنند، لذا رویه‌ای که معمولا زمان انتخابات اتفاق می‌افتد مراجعه برخی از کاندیداها به این مراکز برای به اصطلاح «کار خیر» است، به طوری‌که این افراد به این مراکز مراجعه کرده و ضمن ارائه کمک‌هایی، عکس‌های تبلیغاتی نیز ثبت می‌کنند.


خیریه‌ها هوشیار باشند
سید حسن موسوی با بیان اینکه گاهی این افراد به روش‌هایی مانند آزادی زندانیان یا کمک به زنان سرپرست خانوار نیز متوسل می‌شوند که در نفس عمل کار درستی است، اما استفاده از این گروه‌ها با اهدافی غیر از نیت کار خیر و به سبب جمع‌آوری رای، کار نادرستی است، به ایسنا اظهار کرد:این کاندیداها به منظور بهره‌برداری از این افراد وارد میدان می‌شوند، انتظار ما این است که موسسات خیریه‌ای که در این حوزه فعال هستند، اجازه این‌گونه بهره‌برداری از افراد تحت پوشش خود را ندهند.

از سوی دیگر ما برای حفظ حیثیت و آبروی این افراد نباید به منافع سیاسی خود اولویت ببخشیم و با انتشار عکس افراد نیازمند و کمک آنها به عنوان یک ابزار برای تحریک احساسات مردم استفاده کنیم. وی ضمن درخواست از مردم برای داشتن هوشیاری لازم در مقابل این دست اقدامات افزود: این هشدار به معنی این نیست که حوزه اجتماعی باید در این دوران سکوت کند، بلکه باید مطالبات و دغدغه‌هایش را ساماندهی کند. همه نمایندگان اگر دغدغه‌های اجتماعی شهرشان را در برنامه‌هایشان بیاورند خیلی موثرتر است تا اینکه روی کاندیدای خاصی تمرکز کنیم. اگر همه نمایندگان موضوعات اجتماعی را مطرح کنند دیگر اهمیتی ندارد که کدام کاندیدا از کدام حزب سیاسی مدافع این دغدغه‌هاست.


پول کمک به فقرا از کجاست؟
بحث ورود پول‌های کثیف به انتخابات به تازگی با صحبت‌های رحمانی فضلی وزیر کشور و کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان بار دیگر در رسانه ها مطرح شده است و حالا بسیاری از کارشناسان سیاسی و اجتماعی از پیامدهای این موضوع ابراز نگرانی می‌کنند.

به عنوان مثال اسماعیل گرامی مقدم سخنگوی حزب اعتماد ملی می گوید: اگر شاهدیم نامزدها از فقر مردم استفاده و با توزیع غذا و کت و شلوار و امثالهم سعی در خرید آرا دارند برای این است که نظام انتخاباتی ما حزبی و پشتوانه این نامزدها یک حزب سیاسی نیست و کسی از آنها نمی‌پرسد که این پول‌ها را از کجا آورده‌اید. وی معتقد است در حوزه اجتماعی نخستین خسارت وحشتناک و ویرانگر ورود این پول های کثیف ایجاد شکاف و فاصله طبقاتی است. در این روند بدون این که کاری صورت گیرد و کالایی تولید شود پول تولید می شود.

چون کار و فعالیتی پشتوانه این پولها نیست دستمزدهای این مشاغل بسیار بالاتر از عرف جامعه است که خود باعث افزایش شکاف طبقاتی می شود. البته موضوع بحث ما این نیست و آن چه در سوال شما آمد تاثیر سیاسی ورود پول های کثیف به عرصه سیاسی است.


فقرا قربانیان فعالیت‌های پوپولیستی
هنوز داستان سیب‌زمینی‌‌ها و افزایش یارانه نقدی و مستمری در انتخابات ریاست جمهوری سال 88 و 84 را مردم فراموش نکرده‌اند. سال‌هاست که آمار دقیقی از جمعیت زیر خط فقر و خانوارهایی که توان تامین حداقل‌های زندگی را ندارند، منتشر نمی‌‌شود و مسئولان تنها به کلیاتی که از بهبود وضعیت خبر می‌دهند، بسنده می‌کنند. اما به استناد آمارهای غیررسمی، دست‌کم حدود 30 میلیون نفر از جمعیت کشور با مسئله فقر دست و پنجه نرم می‌کنند و این جمعیت آماری می‌تواند نقش مهمی در انتخابات پیش روی مجلس داشته باشد.

با وجود اینکه بسیاری از آنها کاندیداهای خود را به امید بهبود شرایط زندگی‌شان به مجلس می‌فرستند و به آنها رای می دهند، اما در واقعیت بسیاری از آنها کوچکترین قدمی را برای قشر فرو دست و ضعیف شهر و جامعه شان بر نمی‌دارند و به قول معروف «وعده‌های انتخاباتی» می‌دهند.

از سوی دیگر درشرایط آشفته اقتصادی معمولا تمایل بیشترمردم و به خصوص قشرهای آسیب پذیر وضعیف‌تر به شعارهای پوپولیستی افزایش می‌یابد و بسیاری از سیاسیون و کاندیداها از این شرایط در راستای منافع شخصی سوء استفاده می کنند.

سید مسعود موسوی، عضو هیأت علمی پژوهشکده مطالعات راهبردی درهمین باره می‌گوید: بیشتر وقت‌ها خطر ظهور پوپولیسم درانتخابات درکشورهایی که از نظام حزبی بی‌بهره‌اند افزایش را دارد. درانتخابات مجلس یازدهم با توجه به ماهیت منطقه‌ای و قومی انتخابات‌، طرح برخی مطالبات پوپولیستی برای جلب آرا از سوی کاندیداها از آسیب‌هایی است که می‌تواند بسیار هزینه ساز باشد.

درحال حاضر زمزمه‌هایی از این گونه بحث‌ها را از سوی برخی افرادی که فعالیت‌های انتخاباتی را از هم اکنون کلید زده‌اند می شنویم. حضور و رشد کاندیداتورهای سلبریتی از دیگر نشانه های پوپولیسم درانتخابات مجلس یازدهم است که به نظر می‌رسد درمجلس یازدهم یکی از پدیده های انتخاباتی خواهد بود که پیامدهای خاص خود را نیز به همراه خواهد داشت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha