استاد دانشگاه علوم تغذیه دانشگاه شهید بهشتی گفت: سالانه حداقل ۶۰۰ میلیون بیماری ناشی از غذا سبب ایجاد بیماری در جهان می‌شود و متاسفانه ۴۲۰ هزار نفر به‌دلیل بیماری با منشاء مواد غذایی جان خود را از دست می‌دهند!

سالانه ۴۲۰ هزار نفر در جهان به دلیل بیماری‌های ناشی از "غذا" ‌می‌میرند!

سلامت نیوز: استاد دانشگاه علوم تغذیه دانشگاه شهید بهشتی گفت: سالانه حداقل ۶۰۰ میلیون بیماری ناشی از غذا سبب ایجاد بیماری در جهان می‌شود و متاسفانه ۴۲۰ هزار نفر به‌دلیل بیماری با منشاء مواد غذایی جان خود را از دست می‌دهند!

به گزارش سلامت نیوز، دکتر هدایت حسینی در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به این‌که 18 خرداد مصادف با 7 ژوئن روز جهانی "ایمنی غذا" است، گفت: شعار امسال ایمنی غذا Food safety, everyone s business است یعنی ایمنی غذا وظیفه همگانی است؛ هر سال به‌منظور آگاهی دادن به عموم جامعه و یادآور شدن اهمیت و نقش بیماری‌ها با منشاء غذا و توجه به پیشگیری از این بیماری‌ها روز جهانی ایمنی غذا برگزار می‌شود.

وی افزود: ایمنی و سلامت مواد غذایی از موضوعات بسیار  مهم در حوزه سلامت هر جامعه است؛ بر اساس آخرین آمار سازمان جهانی بهداشت، سالانه حداقل 600 میلیون بیماری ناشی از غذا سبب ایجاد بیماری در جهان می‌شود و متاسفانه 420 هزار نفر به‌دلیل بیماری با منشاء مواد غذایی جان خود را از دست می‌دهند بنابراین موارد مرگ و میر به‌دلیل بیمارهای با منشاء غذا، تلفات جانی زیادی در جهان ایجاد می‌کند.

وی ادامه داد: در بین بیماری‌های با منشاء مواد غذایی عوامل عفونی که ایجاد‌کننده اسهال هستند همچنان از مهم‌ترین عوامل ایجاد بیماری در سراسر جهانند البته نقش آلاینده‌های شیمیایی و مخاطرات آن‌ها در تامین ایمنی مواد غذایی نیز اهمیت ویژه‌ای دارد.

حسینی با بیان این‌که ایمنی مواد غذایی یکی از مهم‌ترین بخش‌های امنیت غذایی است، تصریح کرد: بدون تامین ایمنی و سلامت مواد غذایی، امنیت غذایی برقرار نمی‌شود بنابراین مخاطراتی که از طریق مواد غذایی رخ می‌دهد می‌تواند سبب بروز بیماری در مصرف‌کنندگان شود و این امر از جنبه تامین و برقراری امنیت غذایی نیز بسیار حائز اهمیت است.

استاد دانشکده تغذیه دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان کرد: ایمنی مواد غذایی علاوه بر ارتباط تنگاتنگ با امنیت غذایی نقش مهمی در اقتصاد جامعه و زنجیره ارزش در حوزه کشاورزی و صنایع تبدیلی دارد و به همین دلیل اعتقاد بر این است ایمنی و سلامت غذا یکی از ارکان توسعه پایدار در هر جامعه است.

وی متذکر شد: برقراری ایمنی غذا یک وظیفه اجتماعی است که علاوه بر دولت و همه آحاد جامعه اعم از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان مواد غذایی در طول زنجیره ایمنی غذا در آن نقش دارند و به همین علت امسال شعار روز جهانی غذا  «ایمنی غذا وظیفه همگانی است» انتخاب شده است تا همه دست‌اندرکاران و حلقه‌های دخیل در زنجیره ایمنی مواد غذایی به نقش خود بیشتر توجه کنند و برای تامین سلامت جامعه از طریق تهیه و مصرف مواد غذایی سالم تلاش کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha