شنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۴
کد خبر: 295002

تبخال از جمله مشکلاتی است که خصوصا در مواقع ناخواسته در بدن افراد ایجاد می شود و علاوه بر درد و ناراحتی، به خاطر شکل ناخوشایندی که دارد آنها را به دردسر می اندازد.

آیا تبخال درمان دارد؟

تبخال از جمله مشکلاتی است که خصوصا در مواقع ناخواسته در بدن افراد ایجاد می شود و علاوه بر درد و ناراحتی، به خاطر شکل ناخوشایندی که دارد آنها را به دردسر می اندازد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه آفتاب یزد ،عموما در هر دو گروه زنان و مردان تبخال مشاهده می‌شود. این ویروس به شدت مسری است و باعث ایجاد بیماری‌های وخیمی می‌شود لذا باید پیگیری های لازم در صورت شدید شدن بیماری صورت گیرد . با توجه به اهمیت موضوع آفتاب یزد در این باره با دکتر مجتبی قمری ، متخصص پوست و مو گفت و گو کرده است.

وی در این باره می گوید :نام تبخال از ضایعاتی که در هنگام بیماری و تب بروز می نماید گرفته شده است.عامل ایجاد کنندهتبخال ها خانواده ویروس "هرپس" انسانی است که به سه گروه تقسیممی شوند که عبارتند ازآلفا، بتا و گاما.دکتر قمری خاطرنشان کرد : قانون زندگی ویروس تبخال به صورت توالی عفونت اولیه، پنهان شدن وفعالیت دوباره است.

طبق تحقیقات انجام شده توسط محققان هشت نوع هرپس انسانی وجود دارد.این متخصص پوست و مو بیان کرد : هرپس( ویروس تبخال) سیمپلکس 1 و 2 که عامل تبخال لب، تبخال بدن و تبخال تناسلی هستند معمولا در درگیری های بار اول، التهاب ناحیه تناسلی و دهانی – لبی ایجاد می کنند که به صورت ضایعات وزیکولر (آبدار) عود کننده است و درمان ضد ویروسی به طور موثری سیر و طیف بیماری را تغییر می دهد.وی اظهار کرد : تبخال تناسلی یکی از شایع ترین عفونت های ناحیه تناسلی است.ویروس هرپس توزیع جهانی دارد و بیش از یک سوم مردم جهان توانایی انتقال ویروس را دارند.

دکترقمری عنوان کرد : در مسیر درگیری اولیه یا درگیری اولین بار، بیماری تبخال می تواند علامت دار یا بدون علامت باشد. فاز دوم یا فاز نهفته معمولا در پایانه های حسی اعصاب ناحیه ای اتفاق می افتد و فاز سوم یا فاز فعالیت مجدد بدون علامت کلینیکی رخ می دهد.80 درصد بیماران که دارای آنتی بادی علیه هرپس تناسلی هستند سابقه علامت بالینی و تشخیص قبلی هرپس را نداشته اند.این متخصص پوست و مو عوامل موثر در تبخال تناسلی را این‌گونه ابراز کرد :

عوامل موثر در تبخال تناسلی عبارتند از افزایش تعداد شریک های جنسی هرچه بیشتر باشند احتمال درگیری بالاتر می رود، سطح اجتماعی و اقتصادی افراد هرچه پایین تر باشد به علت اطلاعات ناکافی و نبود امکانات لازم برای پیشگیری بیشتر در معرض احتمال درگیری قرار دارند و درگیری در افراد با تمایل همجنس گرایانه و بیماران ایدز به علت افت سطح ایمنی بیشتر است؛ همچنین درگیری تبخال تناسلی نیزاحتمال انتقال عفونت ایدز را افزایشمی دهد.

وی مطرح کرد : معمولا هرپس تیپ یک که بیشترین علت تبخال لب محسوب می شود، توسط تماس مستقیم با بزاق و ترشحات ضایعات منتقل می گردد و هرپس تیپ دو توسط تماس جنسی منتقل می شود.ویروس در محل عفونت تکثیر می یابد و در سطح پوستی مخاطی به سمت ریشه های عصبی مهاجرت می نماید، سپس پنهان می شود و تا دوره ضایعات بعدی پنهان می ماند.دکترقمری بیان کرد :استراتژی ویروس هرپس، فرار از دست سیستم ایمنی از طریق سرکوب سلول های ایمنی است.

عفونت های هرپس می توانند به صورت خود به خودی فعال شوند و یا توسط یکسری فاکتور ها مثل استرس های روحی روانی، نور و اشعه، تب، تخریب بافتی یا کاهش قدرت سیستم ایمنی فعال گردند.این متخصص پوست و مو ادامه داد : طیف علائم درگیری هرپس ( ویروس تبخال) خیلی وسیع است و ممکن است به صورت شایع بی علامت باشد.

در عفونت اولیه علائم 7-3 روز پس از تماس ظاهر می شود. علائم اولیه عبارتند از بی حالی، بزرگ شدن دردناک غدد لنفاوی، تب، بی اشتهایی و درد موضعی و سوزش که قبل از ضایعات پوستی یا مخاطی دیده می شوند.وی افزود : علائم اولیه بروز ضایعات پوستی تبخال بدین صورت است که در ابتدا دانه های آبدار دردناک روی زمینه ملتهب و قرمز دیده می شوند و سپس به سمت دانه های چرکی و زخم پیشرفت می کند و پس از آن ممکن است ضایعات دلمه ای تشکیل شوند. در این مسیر هر چه تعداد ضایعات کمتر باشد شدت علائم و طول مدت بیماری تبخال کوتاه تر خواهد بود.

دکتر قمری مطرح کرد : با وجود اینکه اکثر موارد هرپس دهانی - لبی اولیه، بدون علامت است ولی در صورت علامت دار بودن به صورت گلودرد، تورم غدد لنفاوی گردنی و التهاب لثه ای دهانی دیده می شود وعود بیماری بیشترروی حاشیه لب ها می باشد ومکان های کمتر درگیر هرپس دهانی - لبی نیز شامل دور دهان، مخاط بینی، مخاط دهانی (کام سخت) و روی گونه ها می باشند.این متخصص پوست و مو بیان کرد: روش های آزمایشگاهی متعددی برای تشخیص ابتلا به ویروس هرپس (تبخال) وجود دارد که شامل کشت ویروس و تکنیک های مولکولی و سرم شناسی است.

وی خاطرنشان کرد : از نظر علمی و تایید سازمان غذا و داروی امریکا (FDA) درمان هرپس یا تبخال دهانی لبی در بیمارانی که نقص ایمنی دارند باید انجام شود و شامل دارو های ضدویروسی، آسیکلوویر، فامسیکلوویر خوراکی و قلم پن سیکلویر موضعی می باشد.

پماد آسیکلویر در درگیری تبخال محدود پوستی مخاطی در بیمارانی با سیستم ایمنی طبیعی پذیرفته شده است و نیز والاسیکلوویر و فامسیکلوویر شیوع تبخال بعد از لیزر را کاهش می دهند.دکتر قمری ابراز داشت :

در مورد درمان تبخال تناسلی شروع مصرف داروی آسیکلوویر، فامسیکلوویر و والا سیکلوویر خوراکی مدت زمان پخش ویروس و درد و مدت زمان اولین درگیری و عود بیماری را کاهش می دهد.

بیشتر بدانید: نکات مهمی از تبخال که باید بدانید

این متخصص پوست و مو اضافه کرد :

در مواردی نیز برای درمان مجبور به استفاده از داروی ضد ویروسی به صورت تزریق وریدی هستیم که این موارد عبارتند ازبروز عفونت های هرپسیمادرزادی ، عفونت های شدید در بیماران با نقص ایمنی ،بیماری های اگزما فرم شدید و بیمارانی با درگیری عمومی شدید که نیاز به درمانسرکوب کننده طولانی مدت دارند .

وی عنوان کرد : در بیمارانی که در سال شش بار یا بیشتر دچار عود بیماری تبخال می شوند درمان سرکوب کننده طولانی مدت بادارو های ضدویروسی خوراکی توصیه می شود. همچنین این درمان را می توان با نظر متخصص برای بیمارانی که از نظر شدت درگیری بیشتری دارند به کار برد.

دکتر قمری بیان کرد : همراهی ویروس هرپس و HIV باعث افزایش شدت بیماری تبخال و افزایش میزان رهایی ویروس نسبت به هرپس به تنهایی می گردد و می توان در این بیماران از دارو های خوراکی استفاده کرد.این متخصص پوست و مو در پایان گفت :

محافظت های جنسی تنها راه جلوگیری مطلق از انتقال هرپس تناسلی است وآموزش های بیماران و مصرف داروهای ضدویروسی برای جلوگیری از تبخال تناسلی روش های مفیدی محسوب می‌شوند.در حال حاضر واکسن مفیدی برای تبخال دردسترس نیست ولی چندین واکسن برای عفونت های هرپس در دست بررسی هستند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha