سلامت نیوز:فرمانده ستاد مقابله با کرونا تهران با اشاره به ارتباط مستقيم ميان افزايش آلودگي هوا و افزايش شيوع کروناويروس گفت: متأسفانه در تهران با بسته اي از آلاينده ها روبهرو هستيم که هر يک آثار تخريبي بر روي شهروندان دارد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه آرمان ملی ،عليرضا زالي در پايان هجدهمين جلسه کارگروه اجتماعي، فرهنگي، سلامت، زنان و خانواده استانداري تهران با تأکيد بر وجود ارتباط مستقيم ميان آلودگي هوا و افزايش شيوع کرونا ويروس و تأثير آن در آمار ابتلا، بستري و فوتيهاي کروناويروس گفت: موضوع ارتباط آلودگي هوا و شيوع کروناويروس براساس مطالعات جهاني مشخص شده است. بيترديد همزماني کروناويروس با هر نوع بيماري تنفسي قطعا در شيوع آن تأثيرگذار خواهد بود. به ويژه در مورد ذرات کمتر از 5/2ميکرون که مطالعات ارتباط ميان اين بيماري و آلايندگي را به اثبات رسانده است.
وي افزود: آلودگي هوا در افرادي که بيماريهاي زمينهاي تنفسي دارند به ويژه افراد داراي بيماريهاي آلرژيک و آسم باعث مي شود بيماري آنها را شعلهور شود و همزمان خطر ابتلا و مرگ و مير را افزايش ميدهد. وي ادامه داد: پديده اينورژن يا وارونگي هوا در روزهاي اخير بهگونهاي پيشرفته که لايه وارونگي به ميزان زيادي ارتفاعش با سطح زمين کاهش پيدا کرده و به 200 متر رسيده است. در چنين شرايطي با توجه به اينکه ويروس کرونا نسبتا سنگين است زمان بيشتري در پيرامون قرار ميگيرد و بقاي آن افزايش پيدا ميکند. بدينترتيب احتمال شيوع و ابتلا افزايش پيدا ميکند.
افزايش آلودگي هوا در فصل سرما
وي تأکيد کرد: در اين شرايط همه افراد از جمله افراد سالم در خطر هستند اما خطر بيشتري بيماران تنفسي، قلبي و افراد مبتلا به بيماريهاي زمينهاي تنفسي به ويژه کودکان مبتلا به آسم و افراد مسن را تهديد ميکند. فرمانده ستاد مديريت کرونا در استان تهران در بخش ديگري از صحبتهاي خود با اشاره به اينکه در فصل سرما آلودگي هوا افزايش پيدا ميکند و ميزان آلايندهها به شکل فزاينده اي براثر انباشت در هوا زياد ميشود، گفت:
در تهران با تنوع آلايندهها نيز مواجه هستيم به شکلي که دياکسيدگوگرد، ازون، مونوکسيدکربن و ذرات معلق وجود دارد که هر يک آثار تخريبي بر شهروندان دارند. در حقيقت در تهران با بستهاي از آلايندهها روبهرو هستيم. وي افزود: نهادهاي اجرايي بايد در اين حوزه مشارکت داشته باشند چرا که شهروندان با توجه به مشکلات اقتصادي، معيشتي و ... مجبور به حضور در سطح شهر هستند و در اين ميان افراد پرخطر که بيماريهاي زمينهاي دارند، خانمهاي باردار و افراد مبتلا به بيماري هاي قلبي نبايد از منزل خارج شوند.
هرگونه فعاليت ورزشي و فعاليتهاي انفرادي بايد متوقف و تعطيل شود. بايد عدم خروج از منزل جز در موارد ضروري به عنوان تنها راهبرد فعلي در دستور کار شهروندان قرار گيرد. البته اقدامات مداخلهاي همچون تعطيلي بايد توسط دستگاههاي اجرايي تصميم گيري شود. قطعا تعطيلي چند روزه ميتواند به اين شرايط کمک کند اما اين موضوع نبايد منجر به خروج شهروندان از شهرها شود.
عدمرعايت فاصلهگذاري در بخش حملونقل
وي در خصوص عدم رعايت فاصلهگذاري در بخش حملونقل عمومي شهر تهران گفت: حمل و نقل عمومي شهر تهران به عنوان معضلي جدي هم در آلودگي هوا و هم در موضوع کرونا ويروس نقش دارد و نيازمند راهحلهاي حمايتي است. شهرداري تهران در اين ميان تلاش بسياري کرده اما به لحاظ مالي و بودجهاي شرايط خاصي دارد. بايد نسبت به افزايش ناوگان مترو و اتوبوسراني و تغيير در زيرساختها اقدام کنيم که شهرداري با توجه به مشکلات مالي مواجه شده نميتواند اقدامات لازم را انجام دهد لذا بايد براي اين کار بودجه مشخصي تخصيص داده شود.
زالي در خصوص جلسه تشکيل شده در استانداري تهران در حوزه سلامت، زنان و خانواده گفت: بررسي علل مرگ کودکان و نوزادان نشان ميدهد در 9 ماهه نخست امسال در مقايسه با مدت مشابه در سال گذشته کاهش مرگومير کودکان زير 5 سال اتفاق افتاده است و همچنين ناهنجاري هاي مادرزادي که بايد با افزايش دامنه غربالگري نسبت به کاهش آن اقدام کنيم.
خوشبختانه با اقدامات انجام شده 9/13 درصد نسبت به سال گذشته در کودکان زير 5 سال شاهد کاهش مرگومير بودهايم که البته بيشتر اين آمار نيز مربوط به افراد غيرايراني بوده که متأسفانه برخي از آنها اطلاعاتشان در نظام سلامت ثبت نشده ولي در آمار استان تهران گنجانده ميشوند لذا بايد تمهيدات ويژهاي براي تسهيل مراجعه آنها به نظام سلامت اتخاذ شود.
مرگومير ناشي از حوادث
وي ادامه داد: مرگ و مير ناشي از حوادث به ويژه سقوط در سه سال ابتدايي زندگي و همچنين غرقشدگي از موارد عمده ديگري در مرگومير کودکان است که بيترديد کاهش آن نيازمند آموزش خانواده است. بسياري از اين موارد قابل پيشگيري هستند بر همين اساس پيشنهاد شد در برنامه آموزشي وزارت آموزش و پرورش براي دختران ما که مادران آينده هستند اين آموزشها گنجانده شود. بيترديد مرگهاي ناشي از حوادث قابلپيشگيري هستند لذا بالغ بر 15 راه حل با مشارکت سه دانشگاه علوم پزشکي در قالب بستهاي تدوين و مقرر شد توسط استاندار تهران به دستگاه هاي مختلف ارجاع شود.