ناهيد خداكرمي در گفت وگو با ایسنا، با بيان اين كه هيچ حرفهاي در گروه پزشكي به اندازه ماماها با مسايل دوران بلوغ، يائسگي و دوران باروري آشنا نيستند، اظهار داشت: حضور ماما در مدارس به ويژه مدارس غير انتفاعي به عنوان مربي بهداشت تاثير بسزايي را در كاهش مشكلات ناشي از هيجانات دوران بلوغ به همراه داشته است.
وي با اشاره به اين كه 50 درصد از جمعيت كشور و جمعيت دانش آموزي را زنان تشكيل ميدهند، گفت: ماماهاي كشور توانمند و آماده به كار براي ارايه مباحث آموزش بهداشت بلوغ در مقاطع راهنمايي و دبيرستان هستند تا دوران بلوغ به درستي سپري شود.
خداكرمي به برنامههاي آموزش دوران بارداري مادران ايراني طي 9 جلسه با هدف توانمند سازي براي انتخاب شيوه زايمان طبيعي اشاره كرد و توضيح داد: 90 درصد بارداريها، طبيعي و روند فيزيولوژيك خود را به خوبي سپري ميكنند و فقط در بارداريهاي پرخطر حضور متخصص زنان الزامي است.
وي ادامه داد: طبق پروتكل وزارت بهداشت پس از 30 سال تاخير نسبت به جهان، كلاسهاي آموزشي در مراكز خصوصي و دولتي برگزار ميشود تا مادران نسبت به انتخاب شيوه زايمان طبيعي توانمند شوند.
عضوهيات مديره سازمان نظام پزشكي كشور با اشاره به محدوديت اعمال شده از سوي سازمانها در به كارگيري نيروي انساني گفت: در NHS (سيستم ملي سلامت انگلستان) براي دستيابي بهتر به خدمات زنان و مامايي 30 تا 50 ماما به ازاي هر يكهزار تولد زنده تعريف شده حال آن كه اين شاخص در ايران 10 ماما به ازاي هر يكهزار تولد زنده است.
عضو هيات مديره سازمان نظام پزشكي كشور اضافه كرد: يكي از مشكلات مطرح شده براي جامعه مامايي ناشي از عدم آگاهي سازمانهاي بيمه گر به اين مقوله است كه بيمه خدمات را شامل ميشود نه دهنده خدمت را و چنانچه خدمت ارايه شده توسط ماماها تحت پوشش بيمهاي قرار گيرد ضمن مقرون به صرفه بودن، كيفيت سلامت را نيز ارتقا ميدهد.
خداكرمي با اشاره به اجراي طرح بيمه روستايي و پزشك خانواده و حضور ماما در تيم پزشك خانواده گفت: دريافتي ماماهاي حاضر در اين طرح با 61 خدمت تعريف شده (مراقبت دوران بارداري، غربالگري شايع زنان و تشخيص و درمان بيماريهاي شايع زنان و غيره) عادلانه نيست و براي پياده سازي عدالت و افزايش دسترسي به خدمات بايد از دهندگان خدمت آغاز و به گيرندگان خدمت تسري يابد.
به گفته وي، 5 مي مصادف با 15 ارديبهشت از سوي سازمان بهداشت جهاني و كنفدراسيون بين المللي مامايي به نام روز جهاني ماما نامگذاري شد كه شعار امسال اين روز جهاني حضور دائمي ماما در كنار زنان گيرندگان خدمت است كه اين حاكي از جامع نگر بودن حرفه مامايي است.