گربه ماهی‌ها باز هم در تور مرگ افتادند. این‌بار خلیج‌فارس ۹۰ تن گربه‌ ماهی تلف شده را در ساحل جاسک جا گذاشت. گربه‌ماهی‌ها بر بستر ۱۲ کیلومتر از ساحل پخش شده‌اند.

گربه‌ماهی‌ها برای دومین‌بار در تور مرگ افتادند!

سلامت نیوز:گربه ماهی‌ها باز هم در تور مرگ افتادند. این‌بار خلیج‌فارس ۹۰ تن گربه‌ ماهی تلف شده را در ساحل جاسک جا گذاشت. گربه‌ماهی‌ها بر بستر ۱۲ کیلومتر از ساحل پخش شده‌اند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه ایران ،۱۳ فروردین ماه جاری هم ساحل جاسک شاهد مرگ ۱۰ تن گربه ماهی بود. آن بار علت مرگ را صیادی دانستند. بعد‌ها صاحب دو قایق صیادی مسئولیت تلف شدن گربه‌ماهی‌ها را به‌عهده گرفتند و علت آن را طمع و پرکردن بیش ازحد ظرفیت قایق‌ها اعلام کردند. قایق‌ها چپ می‌کنند و موج‌های خلیج‌فارس آنها را به ساحل جاسک وا‌می‌گذارد.

گربه‌ماهی‌ها در حالی برای دومین بار در ساحل جاسک به تور مرگ افتاده‌اند که «افشین عسکری» مدیر اداره دریایی حفاظت محیط زیست در گفت‌و‌گو با مرگ آنها را بی‌سابقه می‌داند. گربه‌ماهی گونه‌ای مقاوم به بیماری‌ها است که در موج‌های سرد و شیرین و گرم و شور دریاها زندگی‌ می‌کند. هرچند نمونه‌ گربه‌‌ماهی‌های تلف شده به‌تازگی به آزمایشگاه پژوهشکده خلیج‌فارس رفته اما عسکری احتمال بیماری در گربه‌ماهی‌ها را کمرنگ می‌داند. او اعتقاد دارد اگر پای بیماری در مرگ گربه‌ماهی‌ها وسط باشد، تلفات نباید تنها به این گونه ختم شود.

عسکری آلودگی‌های صنعتی و نفتی را هم در مرگ هزاران گربه‌ماهی رد می‌کند. او می‌گوید: «آزمایش‌ها وجود آلودگی نفتی، صنعتی و کشَنده را در آب نشان نداد.»او این بار هم عامل انسانی و صیادی را در مرگ گربه‌ماهی‌ها دخیل می‌داند.افشین عسکری می‌گوید: «الان فصل تخم‌ریزی و مهاجرت گله‌ای آنها به آب‌های کم‌ عمق است. «تخم‌ریزی گربه‌ماهی‌ها به گفته او همزمان می‌شود با فصل صید ماهیان تن.

او پای صید صنعتی چون پرساین‌ (صید به روش تور احاطه‌ای کیسه‌ای) را به ماجرا باز می‌کند و می‌گوید: «این شیوه صیادی بارها به گرفتار شدن دلفین‌ها، لاک‌‌پشت‌ها و گله گربه‌ماهی‌‌ها منجر شده است.» به رغم ممنوع بودن صید ترال او صید ترال را هم یکی از متهمان احتمالی مرگ گله‌ای گربه‌ماهی‌ها می‌داند.هرچند با مصوبه مجلس صید ترال تا دو سال ممنوع است اما گزار‌ش‌ها همچنان از صید غیر مجاز ترال خبر می‌دهد.

او می‌گوید: «سایز گربه‌ماهی‌ها این‌بار کوچک است. احتمالاً صاحبان صید پرساین‌ نمی‌خواستند سردخانه‌ را با ماهی سایز کوچک و کم‌ارزش مالی پرکنند.» گربه‌ماهی حرام گوشت است. برای سایز بزرگ آن مشتریان چینی وجود دارند. البته گاهی در ایران هم در صنعت تن ماهی استفاده می‌شود. گزارش‌هایی درباره تخلف برخی از صیادان و فروش گربه‌ماهی به جای فیله در بازار نیز وجود دارد. گونه ریز گربه‌ ماهی برای تهیه پودر ماهی استفاده می‌شود.

  گزارش‌های اولیه سازمان محیط زیست نشان می‌دهد بین ۲۴ تا ۳۶ ساعت از مرگ گربه‌ماهی‌ها گذشته است.او با توجه به تلفات ۹۰ تنی اعتقاد دارد این حجم از صید ماهی با قایق شناور کوچک امکان‌پذیر نیست.

او می‌گوید: «صید صنعتی انجام گرفته است و در چند نوبت گربه‌ماهی‌های ریز تلف شده، در دریا ریخته شده‌اند. تفاوت ساعتی تخلیه گربه‌ماهی‌ها ۱۰ تا ۱۵ ساعت است.»عسکری می‌گوید: «مجوز صید صنعتی را سازمان شیلات می‌دهد. فصل، فصل صید تن‌ماهی‌ها از جمله هَوورماهی‌ است. هر گربه ماهی بزرگ تا ۱۵ هزار تومان به چینی‌ها فروخته می‌شود اما سایز کوچک آن ۴ تا ۵ هزار تومان است. منطقی است که در صید صنعتی که دور از ساحل انجام می‌گیرد، سردخانه‌ را با هوور ۷۰ هزارتومانی پر کنند تا با گربه‌ماهی.»

مجوز صید صنعتی نداده ایم

سازمان شیلات هیچ فرضیه‌‌ای برای این مرگ‌های بی‌سابقه ندارد‌. «ابراهیم‌ عالی‌زاده» معاون سازمان شیلات هرمزگان در گفت‌و‌گو با «ایران» اعلام‌ نظر قطعی درباره مرگ‌ گربه‌ماهی ها را به بعد از پایان آزمایش نمونه‌برداری‌ها موکول می‌کند. او صدور مجوز صنعتی از سوی شیلات را هم رد می‌کند و می‌گوید: «صیادی با قایق‌های کوچک انجام می‌گیرد.»

عالی‌زاده می‌گوید: تمام شناورهای ما در گذرگاه و بندرگاه متوقف است و از آذر ماه سال گذشته هیچ مجوزی برای آنها صادر نشده است.» او هم البته عامل انسانی و صیادی را متهم‌ ردیف اول مرگ گربه‌ماهی‌ها می‌داند. حال این سؤال بی‌جواب می‌ماند چند قایق صیادی کوچک می‌تواند در یک بازه زمانی ۱۵ ساعته ۹۰ تن ماهی را تلف کند؟

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha