پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان با وجود وعده‌های مکرردر دولت قبل ، بیش از یک سال به تعویق افتاده بود و با وجود اینکه مقرر شد این مطالبه در مردادماه سال‌جاری پرداخت شود این وعده تا پایان فعالیت دولت دوازدهم هم اجرایی نشد و این بخش از مطالبات به دولت سیزدهم محول شد.

پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان 25 استان

سلامت نیوز:پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان با وجود وعده‌های مکرردر دولت قبل ، بیش از یک سال به تعویق افتاده بود و با وجود اینکه مقرر شد این مطالبه در مردادماه سال‌جاری پرداخت شود این وعده تا پایان فعالیت دولت دوازدهم هم اجرایی نشد و این بخش از مطالبات به دولت سیزدهم محول شد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه ایران ،با وجود مشکلات مالی و مسائل مهمی که در دستور کار دولت قرار داشت اهمیت این موضوع آن را به یکی از اولویت‌های دولت جدید بدل کرد. حالا بیش از 10 روز است که این امر به تدریج و استان به استان کلید خورده و بنابه گزارش‌های اعلام شده تا به حال در حدود 25 استان پرداخت شده و گفته می‌شود تا بتدریج تا پایان آذرماه در 6 استان باقیمانده نیز پرداخت خواهد شد.

تحقق بخشیدن مطالبه بازنشستگان نشان داد که در دولت سیزدهم توجه به خواسته بحق بازنشستگان در اولویت کاری مسئولان قرار دارد اگر چه دولت جدید در شرایطی خزانه بدهکار را تحویل گرفت که انباشتی از مطالبات بر زمین مانده بازنشستگان و فرهنگیان از دولت قبل همچنان از چالش‌های پیش روی این دولت است. فرامرز میر زاخانی  رئیس کانون بازنشستگان استان تهران در گفت‌و‌گو با «ایران» می‌گوید: در مورد پاداش پایان خدمت بازنشستگان، گشایش خوبی صورت گرفته و خوشبختانه پرداخت‌ها در حال انجام است. البته بازنشستگان مطالبات دیگری هم دارند که امیدوارم دولت جدید با نگاه مثبتی که در پیش گرفته به آنها نیز بپردازد.


او می‌افزاید: یکی دیگر از مطالبات بازنشستگان که مر بوط به شهریور ماه سال گذشته است افزودن یک گروه تشویقی به جمعی از بازنشستگان قبل از سال ۹۶ است، اگرچه گروه اضافه شده اما هنوز جزو دیون قرار نگرفته و جزو معوقات پرداخت نشده است. در حالی که این گروه تشویقی در احکام بازنشستگان وارد شده و باید تاکنون مبلغ مربوط به آن هم پرداخت می‌شد. مقدم می‌افزاید: موضوع بعدی بحث ایثارگری است این موضوع هم باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

چون قشر ایثارگر جامعه ما به دلیل شرایط جسمی با مشکلات بسیاری مواجه هستند از این‌رو باید هرچه سریعتر این موضوع مورد توجه قرار گیرد و بحث مالی آن حل و فصل و پرداخت شود. او در ادامه به بحث دائمی شدن همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اشاره می‌کند و می‌گوید: در حال حاضر بحث دائمی شدن همسان‌سازی بازنشستگان در مجلس مطرح است.

البته دولت و مجلس بر سر مسائل مورد نیاز این طرح با یکدیگر اختلاف نظر دارند اما در مورد کلیات آن شاید مشکلی نباشد چون هر دو بر این باورند که موضوع همسان‌سازی باید دائمی شود. از این‌رو امیدواریم که این امر ماهیت قانونی به خود بگیرد و با هماهنگی و تعاملات بین دستگاهی مجلس و دولت و مجموعه سازمان برنامه و بودجه بتوانیم این بحث را به صورت منطقی دنبال کنیم. به گونه‌ای که در سال‌های آینده این موضوع به قانون دائمی تبدیل شود.


او اضافه می‌کند: این موضوع به قانون خدمات کشوری باز می‌گردد که ۱۰ سال به صورت آزمایشی اجرا می‌شد و بعد از ۱۰ سال تصویب شد، اما اصلاحات مورد نظر دولت و حوزه بازنشستگی اعمال نشده و آن را به فرصت دیگری موکول کردند. همترازی و همسان‌سازی بخشی از این اصلاحات بود که دولت پیشنهاد داده بود. امیدواریم با این نگاه‌های مثبت در دولت و مجلس بزودی این مطالبه نیز نهایی شود و در بودجه ۱۴۰۱ پیش‌بینی شده  و به مجلس ارائه شود.


دولت قبل به وعده خود در موعد مقرر عمل نکرد
عسگر فریاد نماینده بازنشستگان در کارگروه 31 نفره همسان‌سازی نیز در این باره به «ایران» می‌گوید: طبق روال سنوات گذشته دولت‌ها معمولاً در سازمان‌هایی که درآمد خوبی دارند یک ماه یا دو ماه پس از بازنشستگی پاداش بازنشستگان را پرداخت می‌کردند. البته در برخی از سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها این پاداش به روز پرداخت می‌شد. اما وزارتخانه‌ها و سازمان‌های بزرگی که پرسنل زیادی دارند مانند وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت پرداخت این پاداش را تا شهریور سال بعد به تعویق می‌اندازند.

مطابق قول دکتر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه سابق در دولت قبل مقرر شده بود این معوقات حتماً تا اتمام کار دولت یعنی ۱۳ مرداد ماه ۱۴۰۰ پرداخت شود متأسفانه به دلایل مختلف این امر در دولت گذشته محقق نشد و به همین دلیل با مسائل ناخوشایندی در این باره مواجه شدیم به طوری که حتی می‌توان گفت در ۱۴ سال اخیر چنین وضعیتی را تجربه نکرده بودیم.


او ادامه می‌دهد: اما در مورد سایر مطالبات بازنشستگان باید بگویم مباحث مختلفی است که در قانون معین شده که امید است اجرا شود. یکی از آنها ماده ۳۰ قانون برنامه ششم است که دولت را مکلف به برقراری عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان کرده است.عسگر فریاد اظهار می‌کند: در ماده ۸۸ جزء ۶ بند ۳ به بهره‌مندی از امتیازات یک مقطع تحصیلی بالاتر مطابق قوانین مربوطه برای رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در دفاع مقدس، اشاره شده است.

اما این قانون پس از مدت زمانی طولانی تنها برای کارمندان اجرا شد در حالی که قانون به رزمندگان چه شاغل و چه بازنشسته اشاره کرده است. حقیقت این است که سال ۶۷ جنگ تمام شد از آن سال تا امروز واقعاً چند رزمنده شاغل باقی مانده است؟ از این‌رو این موضوع یکی از مطالبات مهم بازنشستگان رزمنده به شمار می آید که برای کشور جانفشانی کرده‌اند.


نماینده بازنشستگان در کار گروه همسان‌سازی ادامه می‌دهد: در بند ج ماده ۱۱۲ قانون برنامه ششم توسعه نیز گفته شده برای کسانی که در مناطق جنگی خدمت کرده‌اند که ۶ استان است یک گروه ارتقا در نظر گرفته شود. اما برای اینکه پرداخت عادلانه و به مساوات صورت گیرد مقرر شد به هر فرد ۲۰۰۰ امتیاز تعلق بگیرد که مبلغ آن نزدیک به ۸۰۰ هزار تومان است که ماهانه پرداخت می‌شود.

این مطالبه باید از سال ۹۷ اجرایی می‌شد اما تاکنون برای بازنشستگان پرداخت نشده است و به عنوان یک مطالبه باقی مانده است که امیدواریم دولت جدید برای پرداخت آن اقدام کند. او خاطرنشان می‌کند: مطالبات مالی برای بازنشستگان بسیار مهم است چون در دوران بازنشستگی آنها با مشکلات جسمی و بیماری‌های مختلفی مواجه هستند که به افزایش هزینه آنها منجر می‌شود. امیدواریم دولت به فکر بازنشستگان باشد.


دستور خزانه‌داری کل کشور به دستگاه‌های اجرایی

رحمت‌الله اکرمی خزانه دار کل کشور در بخشنامه‌ای به کلیه دستگاه‌های اجرایی ابلاغ کرده است که برای پرداخت هرچه سریع‌تر پاداش پایان خدمت بازنشستگان سال ۹۹ کلیه دستگاه‌های اجرایی می‌بایست در زمان درخواست وجه برای پرداخت حقوق و مزایای آذر ماه سال ۱۴۰۰ مبالغ مربوط به مطالبات پاداش پایان خدمت بازنشستگان سال ۹۹ را به‌صورت خاص درقالب آیتم ۴۸ فایل اطلاعات حقوق پرسنل درج و به خزانه‌داری کل کشور ارسال کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha