وقتی صحبت از ایجاد تومورهای سرطانی مغز به میان می‌آید، تشعشعات تلفن همراه همواره یک متهم اصلی محسوب می شوند اما به تازگی یک مطالعه جدید ارتباط نگران کننده ای بین این امواج و شروع آلزایمر پیدا کرده است.

امواج موبایل و وای فای باعث آلزایمر می شود

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سیناپرس، مطالعات جدید پژوهشگران نشان می دهد استفاده بیش از حد از تلفن همراه و حتی تشعشعات وای فای می تواند منجر به افزایش سطح کلسیم درون سلولی در مغز شود که یکی از علائم بارز  آلزایمر است.

بررسی چندین مطالعه مرتبط با آلزایمر نشان می ‌دهد که میدان‌های الکترومغناطیسی پالسی تولید شده به صورت الکترونیکی  EMF  نیروهای الکتریکی و مغناطیسی قوی تولید می ‌کنند که بر بدن انسان تأثیر می ‌گذارند. به طور خاص، این سیگنال‌ های ارتباطی بی ‌سیم موجب فعال شدن کانال‌ های کلسیمی با ولتاژ  VGCCs  می شوند  که سطح کلسیم درون سلولی را تنظیم می ‌کند.

بر این اساس مشخص شد هنگامی که EMF ها VGCC را فعال کند، تجمع سریع کانال های کلسیمی ایجاد شده و این موضوع بر مغز تأثیر منفی گذاشته و احتمالاً باعث تسریع شروع آلزایمر می شود. مطالعات روی حیوانات آزمایشگاهی نشان داده ‌اند که چگونه تغییرات ناشی از EMF در سطح کلسیم درون سلولی در ایجاد شایع ‌ترین شکل زوال عقل نقش دارد.

پروفسور مارتین ال. پال، نویسنده این مطالعه و استاد دانشگاه ایالتی واشنگتن در بیانیه ‌ای در این رابطه توضیح می‌ دهد:  EMF ها از طریق حامل های الکتریکی و نیرو های مغناطیسی متغیر با زمان در مقیاس زمانی نانوثانیه عمل می‌ کنند. با هر افزایش در مدولاسیون پالس که از گوشی های هوشمند، کنتورهای هوشمند و حتی رادار موجود در وسایل نقلیه خودران می آید، این حامل ها به طور قابل توجهی افزایش پیدا می کنند. این مساله می تواند موجب شروع زودهنگام آلزایمر شود.

پروفسور پال خاطرنشان می کند که هم مطالعات ژنتیکی و هم مطالعات فارماکولوژیک انسانی، ارتباطی بین افزایش فعالیت VGCC و تعداد فزاینده موارد آلزایمر پیدا کرده است. به طور کلی، بیماری زوال حافظه امروزه میلیون ها نفر را تحت تأثیر قرار داده و تخمین زده می شود که این تعداد تا سال ۲۰۵۰ سه برابر شود.

دوازده گزارش اخیر در مورد قرار گرفتن شغلی در معرض EMF نشان داد  کارگرانی که به دلیل شغل خود نزدیک به این تشعشعات هستند، بیشتر از همتایان خود نرخ بروز آلزایمر را داشتند. تغییرات مرتبط با آلزایمر در مغز می تواند ۲۵  سال قبل از ظاهر شدن علائم واقعی شروع شود. با این حال، این مطالعات نشان داد که قرار گرفتن در معرض EMF می تواند این دوره تاخیر را نیز کوتاه کند.

متاسفانه باید توجه داشت میانگین سنی که پزشکان در آن آلزایمر را تشخیص می دهند نیز در ۲۰ سال گذشته کاهش یافته است. پروفسور پال خاطر نشان می کند که این موضوع مصادف با انفجار فناوری ارتباطات بی سیم در سراسر جهان است. مطالعات اخیر نشان داده است که افراد ۳۰  یا ۴۰ ساله نیز از این بیماری رنج می برند.

محققان نگران این موضوع هستند که افراد بسیار جوانی که روزانه چندین ساعت در معرض امواج تلفن همراه و وای ‌فای قرار می‌ گیرند، ممکن است به زوال عقل دیجیتال مبتلا شوند.

گزارشی در سال ۲۰۰۸  به طور خاص، نشان داد که دو ساعت قرار گرفتن روزانه در معرض تشعشعات ایستگاه پایه تلفن همراه با شدت کم منجر به تخریب عصبی گسترده ای در مغز موش های جوان می شود. علاوه بر این، یک سوم از موش های فوق در عرض یک ماه مردند. شرح کامل این یافته ها در آخرین شماره مجله تخصصی  Current Alzheimer Research منتشر شده و در اختیار علاقه مندان قرار دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha