شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۳
کد خبر: 47601

پیاز سرشار از مواد مغذی و ویتامین C،‌ E، پتاسیم و آنتی اکسیدان کوارستین می‌باشد. مصرف آن در پیشگیری از سرطان و اختلالات گردش خون کمک می‌کند و در پیشگیری از بیماری قلبی و کاهش سرطان مثانه در افراد سیگاری ارتباط دارد.

پیاز برطرف کننده رادیکال‌های آزاد سرطانزا
سلامت نیوز : دکتر مینا کاویانی، سرپرست واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور در گفتگو با سینانیوز با توجه به فواید مصرف پیاز بیان کرد: «پیاز از سبزیجات هم‌خانواده سیر، موسیر و تره فرنگی است و از زمان‌های قدیم هم به لحاظ پخت و پز و هم درمانی مورد استفاده قرار می‌گرفته و در تمام دنیا از گذشته تا به امروز به اشکال مختلف مصرف می‌شود.»

وی در خصوص کشفیات اخیر در خصوص پیاز گفت: «کشفیات اخیر در خصوص خانواده پیاز و خواص آنتی اکسیدانی آن‌ها به خصوص پیاز را به یک سبزی مهم و جالب توجه تبدیل کرده است.» دکتر کاویانی با اشاره به میزان مصرف مجاز و فواید آن برای سلامتی افرای افزود: «پیاز متوسط که حدود ۹۰ گرم وزن دارد حدود ۵ درصد نیاز روزانه یک فرد بالغ را از جهت پتاسیم می‌تواند تامین نماید. پتاسیم یکی از مواد مغذی معدنی است که می‌تواند در کاهش فشار خون موثر باشد. پیاز منبعی از آنتی اکسیدان‌های مختلف از قبیل کوارستین است. مصرف ۳ الی ۴ بار پیاز در هفته به دلیل دارا بودن مواد مغذی منجر به کاهش بیماری قلبی و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌ها می‌شود. پیاز سرشار از فیبر غذایی، پتاسم، ویتامین C، کلسیم، اسید فولیک، ویتامین ب ۶ ومقدار کمی هم ویتامین‌ E است.» وی افزود: «یکسری ترکیبات مضر با نام رادیکال‌های آزاد در بدن ما به وجود می‌آید که از لحاظ شیمیایی بسیار فعال هستند و می‌توانند سلول‌ها و یا بافت ‌هایی کناری را تخریب کنند. پیاز به علت دارا بودن کوارستین و ویتامین‌E و C که خاصیت ضد اکسیدانی دارد می‌تواند این ترکیبات مضر را خنثی و از بین ببرد. در صورت باقی ماندن رادیکال‌های آزاد در بدن منجر به بیماری‌های سرطان، سختی شریان و سخت شدن دیوراه رگ‌ها می‌شود.»

پیاز مانعی در برابر بیمارهای قلبی و عروقی
دکتر مینا کاویانی با توجه به ارتباط مصرف پیاز با بیماری‌های قلبی بیان نمود: «یک مطالعه طولانی که بر روی فلامونوئید‌ها که دسته‌ای از مواد سلامتی بخش گیاهی نشان داد که افرادی که دریافت بیشتری از فلامونوئید‌ها دارند به طور قابل ملاحظه‌ای کمتر به بیماری‌های قلبی و عروقی مبتلامی‌شوند در این مطالعه منبع اصلی دریافت این مواد سلامتی بخش گیاهی پیاز و سیب است که هر دو سرشار از کوارستین می‌باشند.» این سرپرست واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور در خصوص نحوه عملکرد مواد مغذی موجود در پیاز در پیشگیری از بیماری‌ها گفت: «کوارستین خطر بیماری قلبی را با پیشگیری از تخریب کلسترول بد خون توسط رادیکال‌های آزاد انجام می‌دهد و همین طور از طرف دیگر باعث جلوگیری از ساخته شدن لخته خون در بدن می‌شود و از این طریق به پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی کمک می‌کند.» وی افزود: «زمانی که سایر میوه و سبزی‌ها در مدت کوتاهی در دسترس نباشند و نتوان آنتی اکسیدان‌های دیگر مانند ویتامینC و‌ E را از آن‌ها دریافت کنیم در همچین مواقعی دریافت کوارستین از پیاز می‌تواند در پیشگیری بیماری‌های قلبی و عروقی به فرد کمک بسیار مهمی داشته باشد.»

توصیه به سیگاری‌ها برای مصرف پیاز
کاویانی با بیان این مطلب که استعمال دخانیات باعث ابتلا به سرطان مثانه می‌شود و مصرف پیاز می‌تواند در پیشگیری از آن موثر باشد گفت: «استعمال دخانیات و خصوصا آن دسته که منشاء تنباکو داشته باشد یکی از دلایل اصلی بروز سرطان مثانه در انسان است. فلامونوئید‌ها مثل کوارستین موجود در پیاز به موادی تبدیل می‌شوند که می‌توانند از مثانه در برابر سرطان و مواد سرطان زا محافظت کنند. این مواد مفید مقداری از مواد سرطان زا جذب شده را از طریق واکنش یا ترکیب با سموم کاهش می‌دهد. دریافت منظم پیاز ممکن است راهکار پیشگیری از سرطان را به خصوص درافراد سیگاری دهد.»

زنان شیرده پیاز خام مصرف نکنند
وی به موارد منع مصرف پیاز تاکید نمود و افزود: «مصرف پیاز در دوران شیردهی منجر به نفخ درکودک و تاثیر در طمع شیر می‌شود. شیر مادر مانند خون مادر است و ترکیبی که درشیر مادر وجود دارد از طریق شیر به فرزند منتقل می‌شود در مادران توصیه می‌شود که به صورت خام پیاز مصرف ننماید. در صورت بروز آلرژی در رژیم غذایی مادر باید پیاز را حذف نماید.»

توصیه به مصرف پیاز بصورت خام
دکتر مینا کاویانی با توجه به تاثیر فرآیند‌های متفاوت پیاز افزود: «پیاز را می‌توان به صورت های‌متفاوت مصرف نمود. برای بهره‌مندی از حداکثر فواید پیاز باید آن را به صورت خام و تازه مصرف کرد. هر فرآیندی که بر روی مواد غذایی صورت می‌گیرد و حتی برش آن با کارد درصدی از ویتامینC آن تخریب می‌شود و از بین می‌رود و در اثر حرارت دادن برخی از مواد که به حرارت حساسیت دارند بر اثر حرارت دیدن از بین می‌روند.» سرپرست واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور در پایان خاطر نشان کرد: «پیاز باید سالم و عاری از میکروب و هر گونه له شدگی باشد و پوست آن به علت آنکه می‌تواند میکروب را به راحتی جذب نماید باید سالم و عاری از ترک خوردگی باشد. از خرید پیازهایی که بوی تند و زننده دارند باید اجتناب نمود. پیاز باید در جای خشک و خنک نگهداری شود.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha