سه‌شنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۱:۳۱
کد خبر: 54659

متخصصان هندی تاكید دارند كه بیشتر ادویه‌ها به دلیل دارا بودن خواص درمانی مفید و موثر باید به رژیم غذایی روزانه، افزوده شدند.

ادویه‌های مفید برای پیشگیری از سرطان

سلامت نیوز : متخصصان هندی تاكید دارند كه بیشتر ادویه‌ها به دلیل دارا بودن خواص درمانی مفید و موثر باید به رژیم غذایی روزانه، افزوده شدند.تركیبات شفابخش موجود در ادویه‌ها و چاشنی‌ها از بدن در برابر سموم، باكتری‌ها و ویروس‌ها، حفاظت می‌كنند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ دكتر بی‌. نیرانجان نائیك، مشاور ارشد انكوژی و جراح و متخصص ارشد تغذیه بالینی در یك مقاله جدید فهرست ادویه‌هایی را كه بیشترین خاصیت ضدسرطانی را دارند ارائه كرده و معتقد است افزودن این چاشنی‌ها به رژیم غذایی روزانه ضروری است. این ادویه‌ها عبارتند از:

- زردچوبه كه به دلیل دارا بودن ماده مفید كوركومین از رشد سلول‌های سرطانی پروستات، ملانوم، سرطان سینه، تومور مغزی، سرطان لوزالمعده و سرطان خون جلوگیری می‌كند.

- رازیانه كه سرشار از فیتو ریزمغذی‌ها و آنتی‌اكسیدان‌های قوی است و از فعالیت سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌كند.

- زعفران نیز منبع اصلی یك اسید طبیعی كاروتنوئید دی كربوكسی لیك موسوم به «كروستین» است كه از تركیبات مهم ضد سرطانی موجود در این چاشنی خوراكی است. این اسید نه تنها از رشد سرطان در بدن جلوگیری می‌كند بلكه هم‌چنین اندازه تومور سرطانی را به میزان قابل توجهی كاهش می‌دهد.

- زیره به عنوان ادویه‌ای برای كمك به دستگاه گوارش شناخته شده است. اما از سوی دیگر دانه‌های زیره علاوه بر خاصیت آنتی‌اكسیدانی بالا حاوی ماده‌ای موسوم به «تیمو كوئینون» هستند كه این ماده نیز به نوبه خود تكثیر سلول‌هایی را در سرطان پروستات نقش دارند، كنترل می‌كند.

- دارچین هم از ادویه‌های بسیار مفید و پرخاصیت است به طوری كه پزشكان معتقدند مصرف نصف قاشق چای‌خوری دارچین در روز سرطان را به طور كلی از شما دور می‌كند. دارچین یك نگهدارنده غذای طبیعی و منبع غنی از آهن و كلسیم است و در عین حال رشد تومورهای سرطانی را كاهش می‌دهد.

- مرزنجوش نیز از ادویه‌های مفید برای مقابله با سرطان پروستات است و خواص ضد میكروبی فوق‌العاده‌ای دارد. یك ماده فیتو شیمیایی موجود در این ادویه تحت عنوان «كیورستین» رشد سلول‌های ناقص و بیمار را در بدن محدود كرده و مانند داروی ضد سرطان عمل می‌كند.

- فلفل قرمز نیز یك ادویه پرخاصیت با خواص مسلم ضد سرطانی است اما البته از مصرف بی‌رویه آن باید پرهیز كرد. مطالعات نشان داده است ماده كاسپایسین موجود در فلفل قرمز سلول‌های سرطانی را تخریب می‌كند و اندازه تومورهای سرطان خون را به میزان چشمگیری كاهش می‌دهد.

- زنجبیل نیز خواص درمانی فوق‌العاده‌ای دارد از جمله اینكه كلسترول خون را پایین می‌آورد، متابولیسم بدن را بهبود می‌بخشد و به نابودی سلول‌های سرطانی كمك می‌كند.

علاوه بر موارد فوق سایر چاشنی‌ها و ادویه‌ها نظیر میخك، سیر، خردل، برگ‌های نعنا، سركه و آووكادو نیز به نوبه خود خواص ضد سرطانی قابل توجهی دارند.

متخصصان تغذیه و سلامت در ادامه این مقاله چند عادت غذایی مفید برای مقابله با سرطان اشاره كرده‌اند كه به قرار زیر است:

- حتما برنج قهوه‌ای را جایگزین برنج سفید كنید.

- نان سبوس‌دار را جایگزین نان سفید نمایید.

- به جای مصرف چیپس به عنوان میان وعده پاپ كورن بخورید.

- میوه‌های تازه را با پوست مصرف كنید.

- برای مقابله با التهاب در بدن اسیدهای چرب امگا -3 استفاده كنید.

- به جای روغن‌های معمولی گیاهی برای طبخ غذا از روغن زیتون استفاده نمایید.

- از مصرف غذاهای بسته‌بندی، آماده و سرخ شده پرهیز كنید.

- مصرف نمك فرآوری شده را كاهش دهید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha