سلامت نیوز : امروز روز جهانی پیشگیری از خودکشی است ،وقتی که فردی به هر نحوی احساس کند دیگر مورد توجه جامعه نیست انگیزه های خودکشی در فرد افزایش می یابد،خوشبختانه کشور ما از کشورهای است که پایین ترین آمار خودکشی را در میان کشورهای جهان دارند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از خبرانلاین ؛ خودکشی از منظر جامعه شناسان و رفتار شناسان اجتماعی هنگامی رخ می دهد که فرد از دایره نظارت اجتماعی خارج شود.این نظارت به معنای تحت نظر بودن نیست بلکه احساسی است که فرد در جریان اجتماعی شدن به دست می آورد و آن حس مهم بودن وتحت توجه بودن از طرف جامعه است.

در بسیاری از کشورها که وضعیت اقتصادی نامناسب می شود موج اخراج از کار اگر توام با بیمه های بیکاری قابل توجه نباشد فرد را به این فکر می اندازد که از دایره تقسیم کار اجتماعی خارج شده و دیگر برای جامعه مهم نیست.این انگیزه ها احتمال انجام خودکشی را افزایش می دهد . همچنین که ناتوانی از تامین معاش خانواده می تواند موجب این کار شود.
نقش اعتقادات در بروز خودکشی

اعتقادات مذهبی اثر دو گانه ای بر پدیده خودکشی دارند گاه در کشورهای کاتولیک و مسلمان به دلیل گناه بسیار زیاد آن فرد را در خودکشی نکردن در شرایط نا امیدی یاری می کند ولی گاه در بعضی از ادیان مانند ادیان شرق دور فرد را به خودکشی آیینی مثل هاراگیری و یا خودکشی های دست جمعی مثل فرقه فالون گونگ وا می دارد.

در کشورهای اروپایی و ژاپن که سر آمد خودکشی در جهان هستند سه نوع عمده از خودکشی را می توان دید.در کشورهای شرق اروپا فقدان اعتقاد به روز قیامت ، وضعیت بد اقتصادی ، مصرف بالای الکل و سقوط مفهوم خانواده و ارزشهای اجتماعی و همیت جمعی خودکشی بسیار شایع است لیتوانی ،روسیه و جمهوری چک از بارزترین مثالهای این بحث هستند.

در کشورها غرب و شمال اروپا افسردگی ریشه در زنگی یکنواخت دارد که در مدلهای کلاسیک خودکشی در خودکشی های سرنوشت گرایانه قرار میگیرد وقتی که فرد هیچ نویدی برای گریز از دایره روزمرگی و یا سرنوشت محتوم پیدا نمی کند.

در ژاپن و کره جنوبی نیز معمولا ترس از آبرو ریزی و همچنین فقدان اعتقادات مذهبی و ساختار فرهنگی خاص آن جوامع موجب افزایش احتمال خودکشی در شرایط خاص اقتصادی- اجتماعی را فراهم می آورد.

نوع دیگر از خودکشی که بیشتر در بین زنان در جوامع سنتی روی می دهد همان خودکشی سرنوشت گرایانه است که دایره وسیعی از خودسوزی تا خوردن سم را در بر میگیرد این نوع خودکشی به خاطر عدم توانایی فرد از سرنوشتی است که دیگران برایش رقم می زنند مثل ازدواج اجباری نداشتن جهیزیه مناسب وموضوعات ناموسی این خودکشی در هند و بنگلادش بسیار شایع است ضمن آن که در استان ایلام و خوزستان نیز در ایران بسیار شایع است.

در ایران دو فیلم سینمایی مطرح توسط داریوش مهرجویی به نام" بمانی" و خسو سینایی به نام "عروس آتش " ساخته شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha