سلامت نیوز : یک کارشناس ارشد روانشناسی بالینی توصیه کرد: مربی‌ها و والدین بویژه مادران آموزش‌های لازم جسمی و جنسی و همچنین چگونگی مراقبت از بدن خود را پیش از رسیدن به بلوغ کامل به دختران بیاموزند.

دکتر روجا لاریجانی در گفت وگو با ایسنا ، اظهار داشت: به دختران باید فرصت تعامل اجتماعی داده شود بویژه در شهرستان‌ها که فضای شهر کوچک است دختران می بایست در ارتباط با همسالان و همجنسان خود قرار گرفته و در محیط های رقابتی سالم همچون فضاهای شغلی، ورزشی و گروه‌های خیریه، خارج از محدوده خانواده به فعالیت بپردازند.

وی خاطرنشان کرد: این قشر آسیب پذیر در داخل خانه بیش از هرجای دیگری مورد خشونت جسمی و جنسی قرار می‌گیرند. محافظت از دختران در فضاهای خشونت آمیز امری ضروری است که باید توسط خانواده ها یا افراد آگاه و توانمند درخصوص ارائه مددکاری و روانشناسی از طریق راه های قانونی نسبت به آنها اعمال شود.

این کارشناس ارشد روانشناسی بالینی به خانواده‌ها توصیه کرد: تبعیض قائل نشدن بین فرزندان دختر و پسر یکی از ضروری‌ترین موارد به منظور حفظ سلامت روحی و روانی دختران در محیط خانواده به شمار می رود. در حال حاضر با وجود رشد چشمگیر تحصیلی و شغلی همچنین موفقیت های قابل توجه دختران در عرصه های مختلف می توان گفت این افراد آن قدر توانمند هستند که با عملکردهای مشابه با پسران و گاه حتی بیش از آنها بتوانند در فرصت های برابر با پسران واقع شده بطوریکه بدون اغماض و تبعیض با آنها رفتار شود.

وی با اشاره به اینکه ازدواج های اجباری و سنتی هنوز در برخی شهرستان ها و اقوام دیده می شود، گفت: موارد خودسوزی که گاه شاهد وقوع آن بویژه در غرب کشور هستیم در اکثر موارد تبعات مربوط به این نوع سنت‌های اشتباه است. ازدواج اجباری به وضعیت روانی دخترها آسیب بسیاری وارد کرده و قطعا خانواده‌ای که از وجود این زن شکل گرفته و فرزندانی که از دامان این مادر پا به عرصه می‌گذارند، شرایط روحی و روانی طبیعی نخواهد داشت.

دکتر لاریجانی بر لزوم مراقبت جسمی و جنسی دختران از خود تاکید کرد و افزود: مربی ها و والدین بویژه مادران باید دختران را پیش از رسیدن به بلوغ کامل در این خصوص مورد آموزش قرار داده و اطلاعات لازم در رابطه با لزوم مراقبت از بدن خود را در اختیار آنها قرار دهند. بطوریکه با داشتن عزت نفس بالا اجازه انواع سوءاستفاده‌ها را به دیگران نداده و در برابر همچین مواردی قاطعانه برخورد کنند. چنانچه دختران چشم و گوش بسته و آموزش ندیده وارد اجتماع شوند با مشکلات فراون مواجه شده و به جای اینکه اطلاعات درست را از خانواده یا معلمین خود دریافت کنند با یکسری دانسته های غلط و اشتباه از سوی سایت های اینترنتی یا دوستان خود روبرو خواهند شد.

این کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در پایان خاطرنشان کرد: در سده مدرنیته امروزی که اضطراب دخترها در رابطه با زیبایی و تناسب اندام بسیار افزایش یافته، تا جایی که این توجه شکلی غیرطبیعی به خود گرفته است تقویت عزت نفس دختران از جانب خانواده بخصوص شخص پدر اهمیت بسیار ویژه ای دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha