جمعه ۲۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۷
کد خبر: 82866
سلامت نیوز: رییس شبکه هپاتیت کشور به ذکر چند نکته درباره بیماری کبد چرب پرداخت و توصیه اکید کرد تا این بیماران اصلاح رژیم غذایی، انجام منظم ورزش و فعالیت بدنی و کنترل دقیق قند خون در صورت ابتلا را حتما مدنظر داشته باشند.

دکتر سید موید علویان در گفت‌وگو با ایسنا، به برخی عوارض چاقی در افراد از جمله کبد چرب اشاره و اظهار کرد: کبد چرب در افراد چاق شایع است و عواملی نظیر عدم تکامل جسمانی، توسعه تکنولوژی، زندگی ماشینی، تن‌آسایی، رفاه مادی و مصرف بی‌رویه مواد غذایی موجب شده است تا چاقی روزبروز گسترش یابد.

وی با بیان اینکه بالا بودن قند و چربی‌ خون در افراد چاق به بروز کبد چرب کمک می‌کند، عنوان کرد: البته چاقی تعریف مشخصی دارد و باید آن را بر اساس قد و سن افراد تعیین کرد. هنگامی که انرژی ورودی به بدن بیش از حد مصرفی باشد، کالری اضافه در بافت چربی ذخیره می‌شود و اگر این حالت طولانی مدت باشد، چاقی حاصل خواهد شد.

رییس مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، در پاسخ به اینکه آیا کبد چرب قابل درمان است؟ گفت: با کاهش وزن (در افراد چاق) یا تغییر در شیوه زندگی (افزایش فعالیت جسمانی، پیاده‌روی و ...)، اصلاح رژیم غذایی، قطع مصرف مشروبات الکلی، کنترل دقیق قند خون با کمک پزشک معالج می‌توان نتایج مطلوبی را به دست آورد. البته در برخی موارد جهت کنترل این بیماری با توجه به شدت عارضه، دارو نیز تجویز می‌شود.

علویان ادامه داد: داروهایی نظیر اورزوداکسی کولیک اسید، ویتامین E و متفورمین در درمان کبد چرب مورد استفاده قرار می‌گیرند. البته همان گونه که گفته شد در کنار تجویز دارو، هنوز هم کاهش وزن و تغییر در شیوه زندگی از ارکان اصلی درمان بیماری کبد چرب به شمار می‌روند.

وی کاهش مصرف چربی اشباع شده در غذای مصرفی، زدودن کالری‌های اضافی، افزایش مصرف فیبرهای غذایی، قطع مصرف الکل، قطع استعمال دخانیات، وجود برنامه منظم ورزشی و مصرف بیشتر ماهی سفید را جهت کاهش چربی‌های خون الزامی دانست.

رییس مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، به تاثیر ورزش در کاهش وزن و به دنبال آن بهبود بیماری کبد چرب نیز اشاره و تاکید کرد: انجام تمرینات ورزشی خاص گروه یا قشر خاصی از جامعه نیست. افراد در همه سنین باید ورزش کنند. ورزش تاثیر جدی در جلوگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها، حفظ سلامت و حتی روح آدمی دارد.

علویان با بیان اینکه این بیماری در اغلب موارد خطرناک نیست، اظهار کرد: در صورت درمان نشدن بموقع بیماری در درازمدت، مقادیر زیادی چربی در کبد رسوب می‌کند و موجب بروز التهاب کبدی می‌شود. این بیماری ممکن است موجب ابتلا به سیروز در کبد شود بنابراین نباید نسبت به این عارضه بی‌تفاوت بود.

رییس شبکه هپاتیت کشور پیش از این در تعریف بیماری کبد چرب گفته بود: یکی از فعالیت‌های مهم کبد، ذخیره‌سازی و سوخت‌و‌ساز چربی‌ها در بدن است. کبد طبیعی حاوی حدود پنج گرم چربی در 100 گرم وزن خود است.

وی ادامه داد: هر گاه مقدار چربی بیش از پنج درصد وزن آن افزایش یابد، به این حالت "کبد چرب" گفته می‌شود. کبد چرب، بیماری شایعی در جامعه است و در نتیجه بسیاری از بیماری‌ها و یا حالت‌های تغذیه‌ای در بدن ایجاد می‌شود.

به گفته علویان، انباشته شدن چربی در سلول‌های کبدی می‌تواند به التهاب این سلول‌ها منجر شود. کبد نقش مهمی در سوخت‌وساز و شکستن چربی‌ها در بدن دارد و در صورت بروز اختلال در آن، چربی در کبد رسوب کرده و موجب بروز کبد چرب می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha