دوشنبه ۸ مهر ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۰
کد خبر: 83602
سلامت نیوز : کشیدگی عضلات اطراف ستون مهره، شایع ترین علت کمردرد در بچه‌ها و نوجوانان است. این دردها معمولا به چند روز استراحت و مصرف دارو و تقویت عضلات شکم و کمر جواب داده و خوب می‌شوند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه آرمان ؛ بعضی نوجوانان کمردردهای شدیدتری دارند که معمولا علت آنها سفت بودن عضلات همسترینگ (عضلاتی که در کشاله ران قرار دارند) و ضعف عضلات شکم است. اغلب این دردها با نرمش‌های کششی و تقویتی خوب می‌شوند.

قوز پشت

در نوجوانان، قوس زیاد بالای کمر که به شکل قوز است و کمر را به جلو خم می‌کند، می‌تواند موجب کمردرد شود. افزایش قوس کمر در این افراد به صورت افزایش قوس ستون مهره در ناحیه سینه‌ای است و به آن کیفوز شوئرمن می‌گویند. در این بیماری مهره‌های ناحیه سینه‌ای تغییر شکل داده و موجب قوز می‌شوند. درد در این افراد در قسمت‌های بالایی ستون مهره است و با فعالیت بدنی شدیدتر می‌شود.

شکستگی ستون مهره

این بیماری که آن را اسپوندیلولیز (Spondylolysis) هم می‌گویند، می‌تواند موجب کمردرد در نوجوانان شود. ورزش‌هایی که در آنها کمر زیاد می‌چرخد یا به عقب زیاد خم می‌شود، مانند ژیمناستیک، شیرجه یا فوتبال می‌تواند زمینه را برای بروز این بیماری فراهم کند.این عارضه معمولا در سنین بلوغ یعنی زمانی که بیمار رشد سریع بدنی و قدی پیدا می‌کند دیده می‌شود.

سر خوردن مهره

به این عارضه اسپوندیلولیستزی (Spondylolysthesis) می‌گویند و به علت سر خوردن یک مهره کمری به سمت جلو روی مهره پایینی به وجود می‌آید. شایع ترین محل آن، اتصال مهره‌های کمری به خاجی است، یعنی معمولا مهره پنجم کمری روی مهره اول خاجی یا ساکروم به سمت جلو سر می‌خورد. اگر این سر خوردن و به جلو آمدن مهره شدید باشد، کانال نخاعی تنگ شده و به ریشه‌های عصبی فشار وارد می‌شود که این خود موجب علائم عصبی نزد بیمار می‌گردد.

عفونت

در بچه‌های با سن کم، عفونت دیسک می‌تواند موجب کمردرد شود. عفونت مهره معمولا در سنین یک تا 5 سالگی ایجاد می‌شود، گرچه تا سنین نوجوانی هم دیده می‌شود. علائم این بیماری به صورت درد در پایین کمر یا حتی شکم و خشکی ستون مهره است. لنگش حین راه رفتن و امتناع بچه از راه رفتن از دیگر علائم بیماری است. وقتی بچه می‌خواهد از روی زمین چیزی را بردارد، به جای خم شدن به جلو، دو زانو می‌نشیند و بدون خم کردن کمر، جسم را گرفته و بلند می‌شود.

تومور

به ندرت کمردرد می‌تواند به علت تومورهای استخوانی مثل استئوئید استئوما، استئوبلاستوما، گرانولوم ائوزینوفیلیک، کیست استخوانی آنوریسمی و تومورهای بدخیم مانند لوسمی باشد. این تومورها بیشتر در ستون مهره‌های سینه‌ای یا کمری هستند. در این بیماران درد همیشگی است و به مرور بیشتر می‌شود، هم در روز و هم در شب است و شدت آن معمولا ارتباطی با فعالیت بدنی ندارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha