سلامت نیوز : یک متخصص اعصاب و روان معتقد است که اگر بی ثباتی خلق، احساس غم و گریستن بیش از 2 هفته طول بکشد باید مادر از نظر اختلال افسردگی پس از زایمان مورد ارزیابی قرار بگیرد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر ؛ دکتر آروین هدایتی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: بسیاری از زنان پس از زایمان علایمی موسوم به " اندوه بچه " را تجربه می کنند که شامل آشفتگی گذرای خلقی، بی ثباتی خلق، احساس غم، سردرگمی و گریستن است.

وی اظهار داشت: این علایم ناشی از تغییرات سریع هورمونی، استرس تولد نوزاد و افزایش مسئولیتهای مادری است که معمولا پس از چند روز با آموزش و حمایت از مادر بهبود می یابند.

متخصص اعصاب و روان بیان کرد: اما اگر علایم بیش از 2 هفته طول بکشد باید مادر از نظر اختلال افسردگی پس از زایمان مورد ارزیابی قرار بگیرد.

هدایتی تصریح کرد: در این اختلال، مادر علایمی مانند خلق افسرده، بی اشتهایی، اضطراب مفرط، بی خوابی و تغییر وزن را تجربه می کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا با بیان اینکه این علایم برای سلامتی مادر و نوزاد خطرناک است، گفت: اختلال افسردگی پس از زایمان، احتمال بروز افسردگی اساسی را در بقیه عمر افزایش می دهد.

به گفته وی، درمان با داروهای ضدافسردگی دراین مورد لازم است.

هدایتی ادامه داد: گاه بعد از زایمان، مادر علایمی چون افسردگی همراه با هذیان سوء ظن و افکار مبنی بر آسیب زدن به خود یا نوزاد و نگرانی های وسواسی در مورد راحتی و سلامت کودک  را تجربه می کند.

این متخصص اعصاب و روان با اشاره به اینکه این حالت سایکوز پس از زایمان نام می گیرد ، گفت: ارتباط نزدیکی بین این اختلال و اختلالات خلقی به خصوص اختلال دوقطبی و اختلال افسردگی اساسی وجود دارد.

هدایتی اضافه کرد: دو سوم این زنان ظرف یک سال بعد از تولد نوزاد، مجددا دچار دوره ای دیگر از بروز اختلال خلقی می شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: بروز این مشکل یک اورژانس روانپزشکی محسوب می شود و در صورت افکار خودکشی یا نوزادکشی، بستری کردن مادر ضروری است.

وی اظهارداشت: بعضی مردان نیز در حین بارداری همسر یا پس از تولد نوزاد، به علت افزایش مسئولیتها و کاهش توجه همسر برخی علایم خلقی را تجربه می کنند

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha