سلامت نیوز : معاون نظارت و برنامهریزی سازمان نظامپزشکی از اجرایی شدن پرونده الکترونیک سلامت در مطبها خبر داد و گفت: با اجرای طرح توسعه نسخ الکترونیک و اخذ اختیار از سازمان غذا و دارو نظام پزشکی از این پس نظارت بیشتری بر تجویزها و نسخههای پزشکان خواهد داشت.
محمد جهانگیری در گفتوگو با فارس در مورد روند نظارت بر نسخههای پزشکان اظهار داشت: بر اساس یک اصل کلی تمام داروخانهها، موسسات تصویربرداری و آزمایشگاهی باید بر اساس دستور پزشک خدمت ارائه کنند در عین حال در همه مؤسسات، آزمایشگاه و رادیولوژیها مسئول فنی داریم که سد اول نظارتی محسوب میشوند که اگر احساس کنند تجویز نابجایی صورت گرفته با پزشک تماس میگیرند تا از صحت تجویز مطمئن شوند.
وی ادامه داد: در عین حال دانشگاههای علوم پزشکی فرایند درمان را نظارت میکنند و به صورت رندوم(تصادفی) نسخه و پرونده مکتوب بیمار را به ویژه در بیمارستانها کنترل میکنند. سازمان نظام پزشکی نیز تاکنون به صورت تصادفی تا حدی در برخی موارد که یک پزشک مجاز به تجویز و مداخله در کاری بوده یا نه دخالت داشتهاند. چرا که فقط بحث دارو و نسخهنویسی نیست بلکه برخی مداخلات غیردارویی نیز ممکن است مشکلساز باشد.
ثبت پرونده الکترونیک بیمار در مطب به زودی ابلاغ میشود
وی در پاسخ به اینکه نسخههای آزاد تنها در دست بیمار بوده و در جایی ثبت نمیشود و چگونه میشود بر آن نظارت کرد، گفت: اولین سد نظارتی خود بیمار است که مدعی است و اگر دچار مشکل شود میتواند آن را در هر مرجعی ارائه کند.
جهانگیری ادامه داد: در عین حال طی تفاهمنامه اخیر با وزارت بهداشت برای توسعه فرآیند الکترونیک سلامت، قرار است تا استانداردهای پرونده بیمار در مطب با همکاری وزارت بهداشت، رفاه و سازمانهای بیمه احصا شود چرا که هر تجویزی که صورت میگیرد باید در مطب ثبت شود. میتواند در اختیار بیمار هم قرار بگیرد و ارگانهای نظارتی متولی هر یک بنا به ضرورت دسترسی خاص خودشان را دارند.
سازمان نظام پزشکی از این پس بر تجویز پزشکان نظارت میکند
وی با اشاره به اینکه یکی از بندهای تفاهمنامه اخیر با سازمان غذا و دارو بر تجویز منطقی دارو تأکید دارد افزود: طرح توسعه نسخ الکترونیک در تفاهمنامهای که با سازمان غذا و دارو داریم در دستور کار است و قرار است نظارت بر تجویز منطقی از طرف نظامپزشکی بیشتر شود. البته پیش از این سازمان نظام پزشکی نظارت چندانی در این زمینه نداشته است.
پیش از این تمام تجویزهای دارویی و تصویربرداری که در دفترچههای بیمه انجام میگیرد توسط سازمان های بیمه نظارت میشد به طوری که تامین اجتماعی طی دو روز اخیر اعلام کرد که 32 میلیون نسخه بیماران را بازرسی کرده است.
اما تا کنون نظارت مستمری بر نسخههای آزاد نبوده است.
پیشنهاد سردبیر
-
حرکتی که قلب را به مرور بیمار میکند
چه در حال مرور اخبار منفی در شبکههای اجتماعی باشید، چه سرگرم تماشای ویدیوهای کوتاه یا پاسخ به پیامهایی که شب گذشته دریافت کردهاید، متخصصان قلب میگویند چککردن تلفن همراه در اولین ساعت پس از بیدار شدن، عادتی مضر برای بدن و بهویژه قلب است.
-
طب سنتی چه درمانی برای گرمازدگی دارد؟
افراد مسن، نوزادان، افرادی که در هوای آزاد کار می کنند، افراد مبتلا به بیماریهای روانی، افراد چاق و افرادی که از انواع خاصی از داروها استفاده می کنند، بیش از سایر افراد مستعد ابتلا به گرمازدگی هستند.
-
آسیب ماندگار جنگ بر روان کودک
کودکی که شرایط بحران و جنگی را میبیند و در معرض اخبار و اطلاعاتش قرار میگیرد یا شنونده صداهای ناهنجار انفجار است، با تجربههایی رو بهرو میشود که برای دستگاه روانی نابالغ او فراتر از ظرفیت و تحملش خواهد بود. در واقع در صورت بیتوجهی به این مسائل میتواند آسیبهای جدی، ماندگار و گاهی مادامالعمر نیز داشته باشد.»
-
عینک آفتابی فقط برای زیبایی نیست
عینک آفتابی یک اکسسوری مهم است که نه برای زیبایی، بلکه مهمتر از آن باید برای محافظت از چشم استفاده شود.
-
رفتارهایی که از عمر میکاهند
امروزه بسیاری از افراد در تلاشاند تا با پیروی از سبک زندگی سالم، طول عمر خود را افزایش دهند. اما کارشناسان سلامت هشدار میدهند که برخی از این عادات ظاهراً مفید، در صورت افراط یا اجرای نادرست، میتوانند آثار معکوس داشته باشند.
-
تاثیر داروهای کاهش وزن در کاهش خطر ابتلا به سرطان
یک مطالعه جدید نشان میدهد که داروهای محبوب کاهش وزن GLP-۱ مانند Ozempic و Zepbound میتوانند به کاهش خطر ابتلا به ۱۴ سرطان مرتبط با چاقی در زنان کمک کنند.
-
ویتامینهایی برای رهایی از استرس جنگ
استفاده از ویتامینها و مکملهای مناسب میتواند به کاهش استرس و حمایت از سلامت جسمی و روانی کمک کند.
-
ابتلا به یک بیماری آزاردهنده از طریق حیوانات خانگی
حیوانات خانگی ازجمله سگ و گربه میتوانند منبع مهمی از آلرژنها باشند.
نظر شما