سلامت نیوز : رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به ایجاد ۱۰۰۰ شهر در ۵۷سال در ایران بدون رشد آمادگی در برابر زلزله،بر ضرورت چاره اندیشی برای فرسودگی بیمارستانها تاکید کرد و از افزایش مقاومسازی برخی روستاها در برابر زلزلههای ۶.۲ریشتری خبر داد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از تسنیم ؛ حسین قدمی در سمینار کاهش خطر پذیری و مدیریت بحران در مناطق شهری با اشاره به ایجاد 1000 شهر در 57 سال در ایران بدون رشد آمادگی در برابر زلزله،بر ضرورت چاره اندیشی برای فرسودگی بیمارستانها تاکید کرد و از افزایش مقاومسازی برخی روستاها در برابر زلزلههای 6.2ریشتری خبر داد و اظهار داشت: حوادث و بحران طبیعی همواره یکی از دغدغههای بشر بوده است، با این حال با وجود غفلتهای صورت گرفته در پوشش حوادث و پیشگیری از آن نتوانستیم به شرایط مطلوب برسیم.
وی با بیان اینکه در سه دهه گذشته بر اثر حوادث و مخاطرات طبیعی در دنیا صدها هزار نفر دچار آسیب دیدگی شده و میلیاردها دلار خسارت ایجاد شده است، گفت: توسعه بیحساب و کتاب و بیمنطق شهرها یکی از دلایل اصلی افزایش خسارات است.
قدمی با بیان اینکه میزان گرایش مردم به سکونت در شهرها افزایش یافته است، گفت: در سال 1335 جمعیت شهری ایران 31.4 درصد بوده است که این رقم در سال 1390 به 71 درصد افزایش یافته است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه در سال 1335 تنها 199 شهر در کشور وجود داشت، افزود: این در حالیست که در شهریور ماه 1389 تعداد شهرها به 1228 شهر رسیده است اما میزان آمادگی به این نسبت افزایش نیافته است.
قدمی با بیان اینکه همگان به دنبال تغییر تقسیمات شهری هستند، گفت: این در حالیست که مشکلات، مخاطرات و ... شهرنشینی در نظر گرفته نمیشود و تنها همگان به دنبال تغییر تقسیمات هستند.
وی حاشیهنشینی افراد در کلانشهرها را یکی از معضلات اساسی در حوادث عنوان کرد و گفت: بعضاً حاشیهنشینان به دلیل فقر و مشکلات فرهنگی از ساخت و ساز غیراصولی استفاده میکنند و باید فکری به حال این افراد اندیشید.
قدمی با بیان اینکه مقاومسازی اماکن عمومی میتواند گام موثری در کاهش خسارات و میزان تلفات باشد، گفت: جالب است بدانید که ما در علم امروز مدیریت بحران نگران ساختمانهای فرسوده نیستیم بلکه بحث ما ساختمان و اماکن عمومی نوساز است که تخریب میشود اما شما میدانید که بر اساس شرایط علمی دنیا ساختمانهای نوساز نباید در برابر زلزله پنج ریشتری آسیب ببینند که در صورت آسیب دیدن مشخص میشود که حداقل امکانات فنی و سازهای در آن رعایت نشده است.
وی افزود: بیمارستانها در مدیریت بحران اصلیترین وظایف را بر عهده دارند اما در حوادث اخیر دیدیم که وقتی بیمارستانی خراب میشود مدیریت بحران دچار افت شدید میشود که باید برای بیمارستانهای فرسوده نیز چارهای اندیشید.
قدمی با اشاره به موفقیتهای این سازمان در مقامسازی بافتهای روستایی گفت: در دو سال اخیر اکثر روستاهای کشور بازسازی شدهاند به گونهای که در گذشته برخی از روستاها با زلزله 3.5 ریشتر نیز خراب میشد اما در حال حاضر روستاهای مقاوم سازی شده تا زلزله 6.2 ریشتری نیز مقاوم هستند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه نگرانی مدیران بحران در شهرهای بزرگ معطوف به مقاوم نبودن ساختمانهای جدید است، گفت: بسیاری از ساختمانهایی که بر روی ورق عنوان شده است که تا هشت ریشتر مقاوم هستند، با زلزله پنج ریشتری فرو میریزند.
رئیس سازمان مدیریت بحران با انتقاد از اینکه سازمانهای متولی در امر کاهش خسارات و تلفات طبیعی بر بحث پیش بینی و پیشگیری تمرکزی نداشتهاند گفت: همه دستگاهها بر روی بحث آمادگی و پوشش حوادث متمرکز شدهاند که این درست نیست و باید در بحث پیشبینی و پیشگیری نیز وارد شوند.
قدمی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه متولی آموزش همگانی در بحث آمادگی در برابر زلزله هلالاحمر است، گفت: هلالاحمر در زمینه آموزش موفق عمل کرده است اما باید تلاش خود را بر روی آموزش دقیق و سریع متمرکز کند.
شناسایی میزان خطرپذیری پنج شهر جهان براساس پیشنهاد ایران
همچنین شهاب الدین محمدی عراقی، معاون امور بین المللی و حقوق بشردوستانه جمعیت هلال احمر در تشریح اهداف سمینار کاهش خطرپذیری و مدیریت بحران در مناطق شهری گفت: در بهمن ماه سال گذشته با کمیته بین المللی صلیب سرخ با طرح ایران مبنی بر شناسایی میزان خطرپذیری کلان شهرها مورد توافق قرار گرفت که بر همین اساس پنج شهر بزرگ از جمله تهران، نایروبی، هندوراس، ایروان و ... مورد مطالعه قرار گرفت.
وی با بیان اینکه هدف نهایی این برنامه تهیه سندی راهبردی برای جمعیتهای هلال احمر در مواقع بحران بود، خاطرنشان کرد: امیدواریم با انجام این تحقیقات که به صورت پایلوت در تهران انجام میپذیرد میزان خطرپذیری در کلان شهری همچون تهران مشخص شود و مدیران مسئول در این زمینه برنامههای راهبردی را اتخاذ کنند.
همایش کاهش خطر پذیری بلایا و مدیریت بحران در مناطق شهری با حضور مسئول مدیریت سوانح فدراسیون بین المللی جمعیتهای ملی صلیب سرخ و هلال احمر در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (منا) برگزار شده است.
پیشنهاد سردبیر
-
چرا گرمازدگی خطرناک است؟
تعریق منجر به ازدستدادن مایعات و نمک بدن میشود و از همه مهمتر، تعادل بین آب و املاح در بدن را تغییر میدهد.
-
چرا آب کله پاچه برای نوزاد سم است؟
بنا براعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، «دستگاه گوارش نوزاد و فرد بالغ از نظر هضم و جذب موادغذایی متفاوت است و در مقایسه با بزرگسالان ظرفیت جذب چربی در نوزادان بسیار محدود است؛ بنابراین بههیچعنوان تغذیه تکمیلی را با آب کلهپاچه که سرشار از چربی است آغاز نکنید.»
-
فواید خوردن پسته در شب
مطالعهای جدید نشان داد که مصرف شبانه پسته بهمدت ۱۲ هفته، ترکیب باکتریهای روده را تغییر میدهد.
-
تشخیص پارکینسون با کمک جرم گوش
پژوهشی جدید نشان میدهد که ترکیبات آلی فرّار (VOCs) موجود در جرم گوش میتوانند سیگنالهای شیمیایی اولیهای از بیماری پارکینسون را در خود داشته باشند.
-
پشت صحنه لقاح مصنوعی در ایران؛ روایتی از امید و انتخابهای دشوار
داشتن بارداری سالم از ماهها پیش از بارداری آغاز میشود؛ ترک سیگار و الکل، کاهش استرس و رعایت بهداشت باروری، نقش مهمی در پیشگیری از سقط جنین و اختلالات نوزاد دارد.
-
روشی که از مرگ زودهنگام جلوگیری میکند
بر اساس یک متاآنالیز جدید از ۸۵ مطالعه که ۷ میلیون نفر را در سراسر جهان بررسی کرده است، انجام منظم تمریناتی که ضربان قلب و تنفس شما را افزایش میدهد، میتواند خطر مرگ زودرس را به هر دلیلی تا ۴۰ درصد کاهش دهد. نتایج این مطالعه در مجله پزشکی ورزشی بریتانیا منتشر شده است.
-
چرا نوشیدن قهوه در هوای گرم ممکن است ایدهی خوبی نباشد؟
قهوه سرد در یک روز داغ ممکن است وسوسهانگیز باشد، اما مصرف قهوه (حتی سرد) در هوای گرم میتواند تأثیرات متفاوتی بر بدن بگذارد. اگرچه مصرف متعادل قهوه مشکلی ایجاد نمیکند، اما برخی نکات دربارهی کمآبی بدن، دیورتیک بودن کافئین و حفظ تعادل مایعات در هوای گرم، مهم هستند.
-
میان زمین و هوا ماندهایم
در حوزه مطالعات تخصصی مربوط به استرس، بیخبری، گنگ بودن اطلاعات، بلاتکلیفی و به نوعی تعارض در میان فشارهای تنشزای زندگی میتواند آثار مخربی روی افراد داشته باشد. در این میان استرسهای گروهی که اکثریت جامعه را درگیر میکند، میتواند تاثیرات فراگیری داشته باشد که در نهایت در گذر زمان، علاوه بر آسیب فردی منجر به آسیب اجتماعی هم خواهد شد.
نظر شما