به گزارش سلامت نيوز به نقل از ايسنا، مهندس اميرضا آرميون مجري اين طرح، با اعلام اين خبر به انگيزه و هدف اصلي اين پروژه كاربردي اشاره كرد و افزود: متاسفانه بيماران تشنجي (صرع) به هنگام تشنج، هوشياري خود را از دست داده و قادر به كمك خواستن نيستند و از طرفي ممكن است اين نوع بيماران دچار تشنج بشوند و كسي از وضعيت آنها با خبر نشود.
براي رفع اين مشكل نوعي چشم هوشمند تصويري طراحي شده است كه بيمار را هنگام كار، خواب و يا استراحت تحت نظر داشته و در مواقع تشنج وضعيت او را به اطرافيانش اطلاع ميدهد.
وي ادامه داد: در واقع هدف اصلي از طرح و تعريف اين پروژه، مراقبت اتوماتيك و هوشمندانه از بيماران صرع و اعلام به موقع وضعيت اضطراري (تشنج) آنهاست.
فارغالتحصيل كارشناسي ارشد مهندسي پزشكي در مورد نحوه عملكرد سيستم نرم افزاري طراحي شده، اظهار داشت: در اين پروژه، يك دوربين به صورت پيوسته از محل كار يا استقرار بيمار تصوير ثبت ميكند و با استفاده از روشها و الگوريتمهاي بهينه شده تشخيص و تخمين حركت، بررسي ميشود كه آيا بيمار حركت كرده است يا نه، چنانچه توسط سيستم طراحي شده، حركات بيمار، سريع و غير معمول (حالت تشنج) تشخيص داده شد، اعلام وضعيت اضطراري ميشود (ابتدا از طريق بلندگو چند بوق هشدار دهنده، براي هوشيار كردن بيمار پخش ميشود سپس صداي ضبط شده با مضمون كمك براي آگاه سازي اطرافيان از بلند گو پخش ميشود و در نهايت از طريق تلفن به صورت خودكار به بستگان يا نزديكان فرد اطلاع داده ميشود ).
وي ادامه داد: در اين پروژه براي تشخيص اين امر در يك دنباله تصويري ، براي هر فريم تصويري يك مقدار عددي (بر اساس الگوريتمهاي تشخيص و تخمين حركت) محاسبه ميگردد كه ميزان تغييرات را در آن فريم بيان مينمايد.
مجموعه اين مقادير براي دنباله تصويري، سيگنال مشخصه را تشكيل ميدهد كه با انجام پردازشهايي ، زمانهاي حركت (عادي و تشنجي ) را در آن مشخص ميكنيم.
مهندس آرميون اضافه كرد: طراحي اين پروژه در حدود يكسال به طول انجاميد، روشهاي ارائه شده با دقت حدود 97 درصد قادر به تشخيص تمام حركات فرد در طول دنباله تصاوير ميباشند، همچنين اين روشها با دقت بالاتر از 94 درصد حركات تشنجي را از حركات عادي تمييز ميدهند.
شايان ذكر است، اين پروژه با راهنمايي دكتر منصور وفادوست عضو هيات علمي دانشكده مهندسي پزشكي دانشگاه صنعتي امير كبير انجام شده است.