سلامت نیوز:معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست از رخداد بزرگترین شکوفایی جلبکی در خلیج فارس و دریای عمان خبر داد.
به گزازش سلامت نیوز پروین فرشچی در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا افزود: طی 10 سال گذشته هر ساله با شکوفایی جلبکی در منطقه خلیج فارس و دریای عمان مواجه بودیم که شکوفایی جلبکی اخیرا در این منطقه بسیار گسترده بوده است.
وی افزود: شکوفایی اخیر جلبکی از ماه دسامبر 2014 میلادی از مسقط عمان آغاز شده و پس از آن در بندرعباس، تنگه هرمز و دریای عمان مشاهده شده است. بر اساس عکسهای دریافتی از سازمان منطقهای حفاظت از محیط زیست دریایی (راپمی) تنها در مسقط 88 هزار کیلومتر مربع بوده است.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: شکوفایی جلبکی در اغلب اوقات موجب برهم خوردن اکوسیستم منطقه، کاهش اکسیژن آب و مرگ و میر ماهیان میشود. در برخی موارد نیز گونه شکوفا شده با تولید سم موجب مرگ و میر آبزیان منطقه میشود.
به گفته فرشچی، علت شکوفایی جلبکی در جهان ورود فاضلاب و مواد مغذی آب دریا و تغییرات درجه حرارت سطحی آب است.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به شکوفایی اخیر جلبکی در آبهای جنوبی ایران یادآور شد: در پی دریافت گزارش در این خصوص کمیته ملی شکوفایی جلبکی با دبیری سازمان حفاظت محیط زیست تشکیل و اقدامات لازم که باید از سوی دستگاههای ذیربط صورت میگرفت مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.
وی افزود: در عین حال با نمایندگان جایکا ژاپن نیز جلساتی برای تبادل تجربیات مشترک در این زمینه برگزار شده است.
وی با اشاره به اینکه هنوز علت اصلی شکوفایی جلبکی اخیر که بزگترین شکوفایی جلبکی در آبهای خلیج فارس و دریای عمان است مشخص نشده است، خاطرنشان کرد: جلوگیری از ورود فاضلاب و کودهای شیمیایی به دریا میتواند از بروز این پدیده یا تشدید آن جلوگیری کند.
گفتنی است، شکوفایی جلبکی به معنی رشد آنی یا انباشت در تعداد جلبکها در یک سیستم زیستآبی است. شکوفایی جلبکی منحصر به محیطهای دریایی نیست و ممکن است در آبهای شیرین نیز رخ دهد. بعضی از شکوفاییها ممکن است از روی تغییر رنگ آب تشخیص داده شوند که حاصل انبوهی سلولهای رنگیزهدار است. نوع مورد توجه در این فرایند، شکوفایی زیانبخش جلبکهاست که شامل ازدیاد نوع سمی یا مضر فیتوپلانکتونها است. این شکوفاییها اغلب قرمز یا قهوهایفام است و با نام کشند سرخ شناخته میشود.
پیشنهاد سردبیر
-
روشی که از مرگ زودهنگام جلوگیری میکند
بر اساس یک متاآنالیز جدید از ۸۵ مطالعه که ۷ میلیون نفر را در سراسر جهان بررسی کرده است، انجام منظم تمریناتی که ضربان قلب و تنفس شما را افزایش میدهد، میتواند خطر مرگ زودرس را به هر دلیلی تا ۴۰ درصد کاهش دهد. نتایج این مطالعه در مجله پزشکی ورزشی بریتانیا منتشر شده است.
-
میان زمین و هوا ماندهایم
در حوزه مطالعات تخصصی مربوط به استرس، بیخبری، گنگ بودن اطلاعات، بلاتکلیفی و به نوعی تعارض در میان فشارهای تنشزای زندگی میتواند آثار مخربی روی افراد داشته باشد. در این میان استرسهای گروهی که اکثریت جامعه را درگیر میکند، میتواند تاثیرات فراگیری داشته باشد که در نهایت در گذر زمان، علاوه بر آسیب فردی منجر به آسیب اجتماعی هم خواهد شد.
-
یحرانی به نام بلعیدن امنیت روانی
قرار بود دوباره به همان روزمرگیهایی برگردیم که روزی از تکرارشان خسته میشدیم، اما حالا دلتنگشان بودیم! سکوت و سکونی که در جریان زندگیمان آنقدر عادی بود که هیچوقت قدرش را نمیدانستیم. آدمهای اطرافمان در لحظههای اضطراب و بغض، وزن بیشتری در زندگیمان گرفتند و غایبانی که آرامآرام نبودنشان عادی شد در این روزها، حتی دورشدن لحظهای از فرزندانمان هم برایمان سخت شده.
-
ترک اعتیاد به گوشیهای همراه از سوی نوجوانان
شرکت تحقیقاتی GWI که یک شرکت تحقیقاتی و تحلیل بازار دیجیتال است، نظرسنجیای در ژوئیه امسال منتشر کرده که نشان میدهد حدود 40درصد نوجوانان بین 12تا 15ساله میگویند که گاهی گوشیهای خود را برای استراحت خاموش میکنند؛ این در حالی است که در سال 2022فقط 22درصد نوجوانان برای فرار از اعتیاد به تلفن همراه و شبکههای اجتماعی این کار را انجام میدادند.
-
مبارزه با سرطان از طریق ورزش
طبق یک مطالعه جدید که در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شده، ورزش همچنین بهبود را در بیماران مبتلا به سرطان نشان میدهد
-
آمار نگران کننده گزش حیوانات خانگی؛ ضرورت مهار ۱۴۰۰ بیماری واگیر
رئیس مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: حدود ۱۴۰۰ بیماری عفونی شناخته شده وجود دارد که ۶۰ درصد آنها از حیوان به انسان منتقل میشوند.
-
راهنمایی برای پیشگیری از یک بیماری خطرناک
روزانه حداقل ۲ تا ۲.۵ لیتر آب بنوشید و از مصرف بیشازحد گوشت قرمز، نمک و غذاهای فرآوریشده بپرهیزید.
-
خواص شگفت انگیز نخود و لوبیای سیاه
مطالعهای جدید نشان داده است که نخود میتواند برای سلامت قلب فواید چشمگیری داشته باشد.
نظر شما