وزیر بهداشت در مورد ردصلاحیت برخی کاندیداهای انتخابات نظام پرستاری گفت: تعارف نداریم اگر عده‌ای خلاف قانون، کف خیابان و جلوی مجلس حرفی بزنند، این کاری سیاسی است و حرفه‌ای نیست. دستگاه‌های امنیتی از آنها تعهد گرفتند اما آنها به کارشان ادامه دادند.

وزیر بهداشت پرستاران منتقد را بار دیگر به سیاسی کاری متهم کرد

سلامت نیوز: وزیر بهداشت در مورد ردصلاحیت برخی کاندیداهای انتخابات نظام پرستاری گفت: تعارف نداریم اگر عده‌ای خلاف قانون، کف خیابان و جلوی مجلس حرفی بزنند، این کاری سیاسی است و حرفه‌ای نیست. دستگاه‌های امنیتی از آنها تعهد گرفتند اما آنها به کارشان ادامه دادند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس، سید حسن هاشمی در هشتاد و یکمین جلسه شورای آموزش پزشکی گفت: دو سال از انتخابات مردم و حاصل آن که دولت یازدهم است می‌گذرد و تصور ما این است دولت با همه مشکلات بین‌المللی و بخشی از آن که داخلی است برعهد خود استوار است و به دنبال رفع مشکلات معیشتی و اقتصادی کشور است.

وی ادامه داد: بنای دولت و مجلس این است که وحدت ملی و اتحاد همه گروه‌ها و جریان‌های سیاسی حول محور تبعیت از قانون اساسی برای رفع موانع ایجاد شود و مردم هم بر عهدی که بسته‌اند با دولت همراهند و امید دارند و نمی‌خواهند امیدشان به یأس تبدیل شود. بنابراین امیدواریم کسانی که نا امیدگو هستند تغییر روش دهند. 

وزیر بهداشت گفت:‌ در حوزه پزشکی اگر مشکلی داریم به دلیل این است که می‌توانستیم در بخش آموزش بهتر عمل کنیم. خوشحالم که با آمدن آقای لاریجانی روح جدیدی به این حوزه دمیده شده و ادامه طرح تحول سلامت در آموزش پزشکی رقم می‌خورد تا مردم شاهد این تغییرات جدی باشند.

در گذشته شاهد تصمیمات خلق‌الساعه بوده‌ایم

 هاشمی ادامه داد: در گذشته شاهد تصمیمات خلق‌الساعه بوده‌ایم که بدون کار کارشناسی انجام شده بنابراین انتظار داریم که تصمیمی گرفته نشود و در جلسات بعدی تجدیدنظر شود، بسیاری از جلسات شورای آموزش پزشکی به جزئیات پرداخته که ضرورتی نداشته است.

  وی مشکل امروز را به غیر از آموزش پایه در گروه‌های پزشکی تجدیدنظر در این حوزه دانست و بر آن تأکید کرد و گفت: در حوزه تخصصی بلاتکلیف هستیم و نمی‌دانیم برای رشته‌های فوق‌ تخصصی همین آهنگ فعلی درست است یا خیر و به چه تعداد نیرو نیاز داریم.

وزیر بهداشت افزود: در همپوشانی وظایف نیز شورا در گذشته کوتاهی کرده و شاهد موازی‌کاری‌هایی در این حوزه‌ها بوده‌ایم و اگر تجدید نظر نشوند در آینده برای سلامت مردم مخاطره‌آمیز خواهد شد.

 هاشمی تصریح کرد: سالهاست در مورد آزمایشگاه‌ها فقط نظاره می‌کنیم و به عنوان تک رشته‌ای، PHD می‌دهیم یا دکترای علوم آزمایشگاهی را حذف کرده‌ایم و آزمایشگاه را فقط به یک گروه خاص محدود کرده‌ایم و فقط نظاره‌گر هستیم، این موضوع در مورد رادیوتراپی و پزشکی عمومی نیز وجود دارد.

وزیر بهداشت گفت: قانون به ما اختیار داده و باید تکلیف رشته‌ها را مشخص کنیم. گذر زمان آن را حل نمی‌کند بلکه مشکلات مردم سخت تر می‌شود اگر 10 سال پیش برای آنها تصمیم می‌گرفتیم اکنون مشکلات کمتر بود.

وی افزود: افزایش ظرفیت پزشکی نیز همیشه با مخالفت ارائه دهندگان خدمات مواجه بوده و اختیار را به صنف داده‌ایم در حالی که وظیفه حاکمیت رفع نیاز مردم است اما همیشه نسبت به جمعیت و افزایش آن با محدودیت مواجه بوده‌ایم و تعداد پزشکان و متخصصان به تعداد کافی تربیت نشده است.

 وی ادامه داد: اگر با این شیوه سال‌های آینده پیش برویم حجم اعتبارات وزارت بهداشت از سایر وزارتخانه‌های رده‌های اول و دوم بیشتر می‌شود و هزینه‌ها گران خواهد شد.   وی بر تجدیدنظر در طرح خدمت پزشکان و برای ماندگاری آنها تأکید کرد و گفت: تصمیمات خوبی گرفته شده که ما آن را 10 سال پیش هم مطرح کردیم. اگر بومی گزینی مبنا قرار گیرد هزینه‌ها کمتر می‌شود. امسال اصرار بیشتری با مسئولیت خودم خواهد داشت که 1500 ظرفیت را افزایش می‌دهیم و به بومی‌گزینی و به مقطع تخصص خواهیم داد.

پز فوق تخصصی را به منابع مردم ترجیح نمی‌دهیم


وی افزود: آنچه مهم است مردم هستند و نگران چیزی نباید باشیم چون نمی‌خواهیم پُز فوق تخصص و موقعیت بین‌المللی را به منافع مردم ترجیح دهیم. 

وزیر بهداشت گفت: در تخصص و برخی رشته‌ها مانند داروسازی، دندادنپزشکی و پرستاری نیاز است کمبودها را برطرف کنیم و احساسی عمل نکنیم. ما همیشه در مورد این موضوع سکوت کرده‌ایم و فکر کرده‌ایم چون پول نداریم به فوق تخصص‌ها باید فشار بیاوریم. از طرفی علاقه‌مند به افزایش جمعیت هم هستیم اما با ایجاد طرح برای متخصصان آنها را محدود می‌کنیم.

 وی ادامه داد: نباید در مورد بومی گزینی سختگیری کنیم باید با شجاعت دنبال شود و تفاهم‌نامه‌ای با ستاد نوشته و نیازها را خودشان تأمین کنند و 5 یا 10 سال خود را موظف کنیم که این متخصصان برای ما کار کنند.

وزیر بهداشت در مورد وضعیت اعضای هیأت علمی نیز گفت: اگر می‌خواهیم پیشرفت کنیم باید اعضای هیأت علمی در یک جا کار کنند و با این تعرفه‌های مصوب فعالیت همزمان در بخش دولتی و خصوصی قابل قبول نیست. 

به گفته هاشمی جوانانی که جذب در بخش دولتی به عنوان هیأت علمی شده‌اند نباید به آنها آدرس غلط بدهیم. باید در بخش دولتی معلمی که فراموش شده را احیاء کنند، بنابراین بنا داریم فاصله بین بخش خصوصی و دولتی را کم کنیم. 

وی نسبت به آسیب دیدگی به کیفیت آموزش، انتقاد کرد و گفت:‌ آموزش عمدتاً نظری و بالین‌محور شده در حالی که نیاز به آموزش‌های دیگری هم هست که مغفول مانده است. ما آموزش پزشکی را از آموزش عالی جدا کردیم تا مهارت‌ها بیشتر شود. اما به نظر می‌رسد فارغ‌التحصیلان حتی شبکه بهداشتی را نمی‌شناسند و با بار بیماری‌ها بیگانه هستند. 

وی افزود: در رشته‌های زنان جراحی و چشم می‌بینیم که دوره‌های تخصصی به طور کامل گذرانده نمی‌شود. مردم مشکل دارند در عین حال نمی‌گوییم که بخش نظری مهم نیست اما کسب مهارت مهمتر است.   وزیر بهداشت در مورد برنامه پزشک خانواده نیز گفت: سال‌هاست از آن صحبت می‌شود. برخی پزشکان عمومی مخالف تخصصی شدن آن هستند اما نمی‌توانیم از نظام اجرا حرف بزنیم در حالی که پزشک خانواده را اجرا نکنیم و قلب وزارت بهداشت را شبکه قرار ندهیم اگر تقلیدی می‌کنیم باید درست باشد. در دنیا مشخص است که چه میزان پزشک خانواده و چطور تربیت می‌شوند باید بیماری‌ها بومی شوند و در شورای عالی برنامه‌ریزی در مورد پزشک عمومی، طول دوره و محتوای آن تجدید نظر شود. 

منفعت صنف را به منفعت مردم ترجیح نمی‌دهیم
هاشمی افزود: رودربایستی را کنار بگذاریم و منفعت صنف را در وحله دوم قرار دهیم. مشکلی که در سیاست‌گذاری وجود دارد این است که وقتی اهداف را اصلی و فرعی می‌کنیم بر سر دو راهی قرار می‌گیریم که به نفع صنف برویم یا مردم و همیشه کفه ترازو به یک سمت رفته اما انتظار می‌رود به سمت مردم سنگینی کند. 

وی گفت: همچنین افرادی که انتخاب رشته می‌کنند به بهانه کسب درآمد بیشتر برخی رشته‌ها را هدف قرار ندهند چون حکیم بودن از آن در نمی‌آید و بخشی از گرفتاری‌های ما از این مسیر است.   هاشمی در مورد وضعیت معیشتی دستیاران گفت: وضعشان خراب و نامناسب است. ماهی 700 تا 800 هزار تومان می‌گیرند که اگر در قالب بازنگری دو درصد به حقوقشان افزوده شود یا حقوقشان دو برابر شود خوب است البته می‌دانم سخت است اما وضع خوبی ندارند. 

وزیر بهداشت در مورد پرداخت مبتنی بر عملکرد نیز گفت: هم اکنون 300 بیمارستان در زمینه این پرداخت‌ها نهایی شده‌اند بنابراین بیمارستان‌هایی که نهایی شده‌اند تعلل نکنند. تنها مشکلی که وجود دارد بین پرداخت رده مدیریتی و محیطی است که تفاوت زیادی دارد. فاصله‌های چند برابری تا 8 برابر را می‌بینیم. باید برای کارانه رده مدیریتی سقفی بگذاریم. در حالی که مثلاً می‌بینیم یک پرستار با سابقه کم یک چندم سرپرستار حقوق می‌گیرد.

تعارف نداریم، کسی که خلاف قانون عمل کند،‌رد صلاحیت می‌شود

وی در مورد انتخابات نظام پرستاری نیز گفت: تعداد افرادی که صلاحیت نداشته‌اند در مقایسه با دوره‌های قبلی حداقل است. ما تعارف نداریم اگر عده‌ای خلاف قانون، کف خیابان و جلوی مجلس حرفی بزنند این کاری سیاسی است و حرفه‌ای نیست. قانون مشخص کرده هر کاری از چه مسیری برود بنابراین رد صلاحیت برخی کاندیدا به دلیل این بوده که دستگاه‌های امنیتی از آنها تعهد گرفته اما آنها به کارشان ادامه دادند.

هاشمی تأکید کرد: برای خدمت و ارتقای خدمات پرستاری باید توجه شود که افرادی بیایند که سواد و متانت خوبی دارند، عاقل هستند و کار را غیرسیاسی دنبال می‌کنند. از رؤسای دانشگاه‌ها نیز می‌خواهم در این مورد رودربایستی را کنار بگذارید و آنچه به صلاح این رشته و مردم است را مبنا قرار دهید. 

وزیر بهداشت در مورد سند آمایش سرزمینی در دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: باید هر استانی یک مرکزیت داشته باشد چون تقسیمات کشوری را بر اساس این سند تغییر داده‌ایم، بنابراین از نظر امینی در بخش استان‌ها اهمیت دارد و اگر دقت نشود مشکل‌آفرین خواهد شد.

وی در مورد موضوع تجهیزات پزشکی، گفت: کمپانی‌های بین‌المللی در این حوزه علاقه‌مند شده‌اند و اگر مذاکرات به نتیجه برسد گشایش وسیعی در این حوزه اتفاق می‌افتد و دیگر نیازی به سرمایه‌گذاری ستاد و دولت نخواهد بود. البته اگر نشد اعتبارات قابل توجهی در نظر گرفته شده است.

به گزارش سلامت نیوز، این اولین باری نیست که وزیر بهداشت پرستاران را متهم به سیاسی کاری می کند.دکتر هاشمی اردیبهشت امسال نیز در مراسم روز جهانی ماما، گفته بود:«ای کاش در گروه پرستاری نیز رفتارهایی شبیه آنچه در گروه مامایی رخ می‌دهد را شاهد بودیم وآنها قضیه را سیاسی نمی‌کردند و کار از مسیر عقلانیت پیش می‌رفت تا فشار، زیرا تجربه نشان داده است که افراد تندرو و زورگو هیچ‌وقت به نتیجه نمی‌رسند. خوشحالیم که کارها در گروه مامایی به خوبی پیش می‌رود.» که البته این سخنان وزیر واکنش جامعه پرستاری و دبیرکل خانه پرستار را به دنبال داشت به طوری که محمد شریفی مقدم در نامه‌ای سرگشاده خطاب به وزیر بهداشت، ضمن ابراز تاسف از سیاسی خواندن مطالبات جامعه پرستاری، افکار عمومی را بهترین قاضی برای سنجش میزان قانون گریزی و سلطه‌گری گروههای مختلف حوزهٔ درمان دانست.

لازم به ذکر است عده ای از اعضای خانه پرستار که کاندید شرکت در چهارمین دوره انتخابات نظام پرستاری بودند ردصلاحیت شدند که البته نوع ردصلاحیت آنها نیز در تاریخ انتخابات نظام پرستاری در نوع خود بی نظیر بوده چراکه به جای اعلام نتایج تایید یا رد صلاحیت ها در دوم و سوم خرداد؛ این نتایج با تاخیری بی سابقه در 12 خرداد به صورت تلفنی به کاندیداها اعلام شد که البته اعلام رسمی آن به دلیل تعطیلات سه روزه به 16 خرداد ماه جاری کشید که عملا نظم همه چیز از جمله زمان اعتراض به ردصلاحیت ها،زمان اعلام نتیجه قطعی اعتراضات،شروع برای تبلیغات انتخابات به هم ریخت و طبق گفته های محمد شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستار، دلایل اعلام شده از سوی هیات نظارت مرکزی انتخابات نظام پرستاری خارج از آیین نامه 22 انتخابات نظام پرستاری است و به همین دلیل ردصلاحیت ها غیرقانونی است.

البته نوع ردصلاحیت ها صدای برخی از نمایندگان مجلس از جمله غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، نماینده مردم رشت را نیز درآورد به طوری که وی در نامه ای به وزیر بهداشت خواستار رسیدگی به اعتراض جامعه پرستاری به نحوه برگزاری انتخابات نظام پرستاری شد. اما متاسفانه صدای پرستاران معترض به جایی نرسید و جمعه این هفته یعنی 29 خردادماه جاری جامعه پرستاری در حالی به پای صندوق های رای می رود که بسیاری از افراد شاخص پرستاری در میان کاندیداها غایب هستند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • الهام ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۵
    5 0
    آره پرستارا سیاسین،که حق و حقوقشون رو میخوان، اینو نگی چی بگی نخبه جان،کاش دوران صدارت تو هم تموم شه زودتر،واقعاً دولت تدبیر و امید،!!!اینقدر هم نیا اون بالا دروغ تحویل بده، یه مشت بادمجان دورقاب چین دور و برت رو گرفتن !!؟به جای این حرفا بهتره کارت رو درست انجام بدی،چون وظیفه ات اینه و لاغیر
  • عادل ۱۶:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۵
    5 0
    1) "اگر بومی گزینی مبنا قرار گیرد هزینه‌ها کمتر می‌شود." بر اساس کدام آمار؟ متولی تعیین واعلام نیاز به متخصص در مناطق محروم کیست؟دانشاههای علوم پزشکی؟ یا کارشناسان وزارت بهداشت؟کی از شهرستانها راسا بازدید به عمل آمده که ببینند یک بیمارستان در حد درمانگاه وزایشگاه بدون تجهیزات وحتی بدون بیمار به مثلا یک ارتوپد که هیچکاره خواهد بود چه نیازی دارد ؟باباجان تمام شهرها داخلی کودکان زنان وجراحی عمومی نیاز دارند که خوشبختانه به حد کافی داریم وسایر رشته های هیچکاره هم کار بهورز وپزشک خانواده را انجام میدهند بنابراین سهمیه مناطق محروم وبومی گزینی ادعایی خلاف خدمت به مردم ودر حد یک شعار بیهوده وبی نتیجه است.این مسئله برای این است که قسمت بزرگی از تعدادپذیرش دستیار را 12 سال از میدان بدرکنند........ 2)در مورد پرستاران این قشر خدمت گذار باید گفت دفاع ازحقوق شهروندی وصنفی وحق آزادی بیان حق هر ایرانی است ودادن عنوان سیاسی کار قدیمی وتاریخ گذشته ای است که حنایش دیگر رنگی ندارد.فاصله طبقاتی در ایران نه مورد قبول اسلام ونه حقوق بشر ونه بشردوستانه است وباید برچیده شود!چگونه یک متخصص که هم هیئت علمی است وهم دربخش خصوصی کار میکند باید درآمد 3 ملیاردی درماه آنهم برای کار نکرده یا انجام کار غیرضرور برای بیماران ،داشته باشد ویک استاد صادق ومومن که وارد دزدی های معمول نشده تنها 7-8 ملیون درآمد داشته باشد یا یک پرستاریا معلم 1-1.5 ملیون دریافتی داشته باشد؟کجای دنیااین اختلاف فاحش وجود دارد؟ما به هیچ صراطی مستقیم نیستیم ودرهرموردی که به نفعمان است غرب را الگو قرارمیدهیم ولی در عدالت واختلاف طبقاتی از مثلا سوئد یا دانمارک که فساد اداری درآنها کمترین است الگو نمیگیریم.
  • کجایند مردان بی ادعا ۱۶:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۵
    4 0
    خودتان بهتر میدانید که پزشک متخصص در کلان شهرها که 73 درصد مردم در آنها ساکنند، مورد نیاز است نه در مناطق محروم مهاجرت ده عاری از بیمار وتحهیزات واتاق عمل!!!! چه نقشه های جدیدی با شعار مردم دوستی ومحروم پروری کشیده اید!آخر یک انسان منصف در این وزارتخانه وجود ندارد که بگوید کمبود متخصص فقط وفقط در کلان شهرها بیداد میکند نه در مناطق محروم؟آخر یک نماینده مخلص پیدا نمیشود که به داد مردم برسد وبگوید صحبت از بیمارستان سازی وجذب متخصص برای شهری با نداشتن بیمار وجمعیت کافی فقط وفقط برای جمع کردن رای است ودغلکاری بیش نیست!!! تاکی از ماندگاری پزشکان حرف خواهیم زد؟؟؟در یک تصادف بین مرکز استان وشهرستان که محل وقوعش به شهرستان نزدیک بوده با هزار مصیبت ووقت کشی بیمار بدبخت در جاده ای شلوغ ویک بانده وغیر استاندار به شهرستان برده میشود وارتوپد بدبخت که به زور ماندگار شده بدلیل عدم امکان عمل جراحی شکستگی استخوان ران در به اصطلاح بیمارستان!!مجددا بیمار را به مرکز استان ارجاع میدهد دیگر از این وقیح تر چه مثالی میتوان زد؟ خداوند قاضی عادلی است......
  • اکبری ۱۹:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۵
    4 0
    جناب وزیر محترم بفرمائید تا الان پرستاران که همیشه در سکوت بوده و صدایشان درنیامده چاره ساز مشکلاتشان بوده است؟ یا اینکه روز به روز با طرحهای من درآوردی و استسمارکرانه سعی در تخریب جایگاه پرستار و پرستاری بوده اید؟ شما که حتی ظرفیت پذیرش یک سریال طنز تلوزیونی را ندارید و میخواستید جلوی صداسیما لشگر کشی کنید چطور دم از قانون مداری میزنید و اعتراضات بحق پرستاران را غیر قانونی مینامید؟ شما اگر خیلی قانون مند تشریف دارید قانون 8 سال پیش مجلس را درباره تعرفه گذاری اجرا کنید. پس خواهشا قانون را سپر کارهای خود نکنید که پرستاران عاقلتر از این هستند که گول عوام فریبیهای شمارا بخورند.ایده آل شما در رابطه با پرستار این است که ساکت باشد و هر بلایی که سرش آوردید دم نزند. پرستار هرچه ساکت تر تو سری خورتر...
  • احمد ۰۰:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۶
    4 0
    لابد پرستاردليلي داشته كه اومده كف خيابان آيا بدون اطلاع قبلي اومده؟در مورد مجلس هم كه خانه ملته شايد نتيجه اي نگرفته كه اومده آنجا.در مورد نماينده گان مجلس كه به شما نامه دادندچي؟خب جواب اونارو بده.اگه پرستار مشكلشو به نماينده مجلس گفته كار سياسي كرده؟اصلا مرز بين كار سياسي وصنفي را چه جوري تعيين مي كنند؟
  • پزشک عمومی ۱۵:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۶
    3 0
    "در مورد برنامه پزشک خانواده نیز گفت: برخی پزشکان عمومی مخالف تخصصی شدن آن هستند" لطفا معرفی کنید کدام پزشک عمومی با متخصص شدن مخالف است؟از کجا چنین نظریه ای پیدا شده؟چه کسی برخلاف منافع مردم وخودش حرف میزند امکان ندارد..... تغییر آموزش پزشکی(نه پزشکی عمومی) بمدت 4 سال وتخصصی شدن پزشکی خانواده حلال مشکلات است نه تربیت پزشک عمومی بصورت پزشک خانواده چراکه مثلا یک دانشجوی پزشکی شاید پزشکی خانواده را دوست ندارد ورشته تخصصی دیگری را ترجیح دهد در چنین حالتی آموزشدادن وی بعنوان پزشک خانواده تلف کردن وقت ونوعی زورگویی واجبار است اما پزشکی خانواده اگر نوعی تخصص باشد ومدت تحصیل پزشکی 4 سال باشد ومستقیما دانشجو بدون امتحان دستیاری ونوشتن پایان نامه وارد رشته تخصصی بمدت 4 سال شود منافع مردم ودانشجویان تامین خواهد شد وآموزش پزشکی درست درمدت 8 سال به جامعه متخصص تحویل خواهد داد.
  • پرسنل درمان ۲۰:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۶
    4 0
    اقای وزیر ماخواهان حقمون واجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری هستیم عدالت درپرداخت به تیم درمان ایا به این میگویند سیاسی واگر هم بگویند هیچ اشکالی ندارد
  • فریده ۰۰:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    2 0
    مسئول محترم سایت چرا نظر دیروز منو نذاشتین؟؟؟