سلامت نیوز: یک کارشناس بهداشت محیط تاکید کرد: در مواقعی که لامپهای کم مصرف در داخل خانه میشکند، باید مراقب بود تا بدون هیچگونه اثر سوئی بقایای این لامپها جمعآوری و دفع شود.
هوشنگ طاهری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه اولین ملاحظه بهداشتی کاربرد لامپهای کم مصرف، انتشار پرتوهای فرابنفش (UV) از این لامپها است، گفت: مقدار پرتوهای فرابنفش حاصل از این لامپها به قدری پایین است که نمیتواند خطری برای سلامت انسان داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه رعایت فاصله 30 سانتیمتر یا بیشتر از این لامپها توصیه میشود که در هر حال باید رعایت شود، گفت: دومین نکته بهداشتی مورد توجه در مورد لامپها و هر وسیله برقی دیگر اثر میدانهای الکتریکی و مغناطیسی است. این میدانها با حواس انسانی قابل درک نیست.
طاهری اضافه کرد: میدان الکتریکی زمانی که یک وسیله برقی را به برق متصل میکنیم تشکیل میشود؛ حتی اگر آن وسیله برقی خاموش باشد. در این حالت هرچه ولتاژ بالاتر باشد، میدان الکتریکی ایجاد شده نیز بیشتر است.
این کارشناس بهداشت محیط گفت: میدان مغناطیسی وقتی ایجاد میشود که جریان برق در سیستم یا وسیله برقی برقرار شود که با افزایش میزان جریان، میدان مغناطیسی نیز افزایش مییابد. بنابراین میدانهای الکتریکی و مغناطیسی بسته به شرایط ممکن است به تنهایی یا همزمان با یکدیگر وجود داشته باشند.
طاهری گفت: وقتی یک لامپ به برق متصل میشود، میدان الکتریکی شکل میگیرد. حتی اگر لامپ خاموش باشد، زمانی که روشن میشود با برقراری جریان یک میدان مغناطیسی نیز ایجاد میشود. بنابراین مانند همه وسایل برقی خانگی، لامپهای کم مصرف نیز دارای میدان الکتریکی و مغناطیسی هستند.
وی تاکید کرد: اندازهگیریهای انجام شده در فاصله 20 سانتیمتری از لامپهای کم مصرف مقادیر کمتر از استاندارد را نشان میدهد. بنابراین از دیدگاه میدانهای الکتریکی و مغناطیسی نیز نگرانی خاصی وجود ندارد و این برداشت، با دیدگاه متخصصان و سازمانهای بهداشتی معتبر دنیا مطابقت دارد.
این کارشناس بهداشت محیط یادآور شد: سومین موضوع که در زمینه کاربرد این لامپها باید مورد توجه قرار گیرد و رعایت آن توصیه میشود و مورد تاکید وزارت بهداشت است، نحوه اقدام در زمان پایان عمر یا شکستن این لامپها است که به دلیل وجود مقادیر اندک ماده خطرناک جیوه در این لامپها است.
طاهری افزود: تا زمانی که این لامپها نشکند این جیوه که مقدار آن به اندازه پوشش نوک یک قلم ذکر شده، هیچ خطری برای کاربران ندارد، بنابراین پس از پایان عمر این لامپها باید آن را داخل جعبه اولیه قرار داده و سپس داخل یک یا دو کیسه پلاستیکی مقاوم قرار داده شود و پس از بستن درب آن به مامور جمعآوری پسماند تحویل شود.
وی در پایان تاکید کرد: در مواقعی که لامپهای کم مصرف در داخل خانه میشکند، باید مراقب بود تا بدون هیچگونه اثر سوئی بقایای این لامپها جمعآوری و دفع شود.
پیشنهاد سردبیر
-
علائم کمتر شناختهشده بیماری قلبی در پاها
بیماری قلبی شامل گروهی از شرایط است که بر قلب و رگهای خونی تأثیر میگذارند. یکی از دلایل اصلی بروز این بیماری، رسوب چربی در دیواره رگهاست که میتواند باعث ایجاد لختههای خونی شود و به قلب، مغز، کلیهها و چشمها آسیب وارد کند.
-
زنگ خطر اختلالات یادگیری در کودکان پرریسک
رئیس مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال هشدار داد که کودکان نارس، کموزن یا متولدشده از بارداریهای پرخطر بیشتر در معرض اختلالات یادگیری قرار دارند. این اختلالات اغلب تا زمان ورود کودک به مدرسه پنهان باقی میمانند، اما میتوان با تشخیص زودهنگام و مداخله بهموقع، شدت آنها را بهطور چشمگیری کاهش داد.
-
نگرانیها درباره افزایش موارد زایمان به روش سزارین
توجه به افزایش نرخ سزارین از این منظرضروری است که این نوع زایمان بهویژه دردفعات مکرر،عوارض جدی به همراه دارد.چسبندگیهای داخل شکمی،جفت سرراهی،چسبندگی جفت، افزایش خطر خونریزی و عفونت ازجمله این عوارض است.
-
راهکار طب ایرانی برای کودک بی قرار
بی قراری کودک در طب سنتی دلایل خاصی دارد . این دلایل با راهکارهایی ساده قابل درمان هستند.
-
تست خانگی اچپیوی تایید شد
آزمایش جدید که شرکت تیل هلت (Teal Health) آن را ساخته است، بدون نیاز به معاینه دردناک لگن در مطب پزشک، همان دقتی را ارائه میدهد که [آزمایش رایج پاپ اسمیر] در شناسایی ویروس اچپیوی دارد.
-
استرسی که از سیگار کشندهتر است
استرس کاری بهدلیل تأثیرات گستردهاش بر سیستم بیولوژیک بدن، بهخصوص سیستم عصبی و غدد درونریز، آسیبزاست. زمانی که فرد تحت فشار روانی قرار میگیرد بدن هورمونهایی مانند کورتیزول و آدرنالین ترشح میکند.
-
بیماران سلیاکی؛گرسنهایم، چون توان خرید غذای ایمن را نداریم!
در حالیکه سازمان غذا و دارو از تولید بیش از ۱۰۰ قلم محصول بدون گلوتن در کشور خبر میدهد، بیماران سلیاکی در جدیدترین پویش مردمی خواستار یارانه، بیمه و حمایت مالی برای تأمین غذای ایمن خود شدهاند. محصولاتی که اگرچه در بازار یافت میشوند، اما با قیمتی تا ۱۰ برابر بیشتر از محصولات معمولی، عملاً برای بسیاری از بیماران، غیرقابل دسترس هستند.
-
آیا کرونای جدید ترس دارد؟
معاون بهداشت وزارت بهداشت میگوید: امسال از هر 100عفونت تنفسی 4نفر مبتلا به کرونا هستند اما مواردی از بستری یا مرگومیر نداشتیم.
نظر شما