بسیاری از افراد در بررسی اخیر گفتند تلاش کرده‌اند دریابند، چه مواد شیمیایی در فراورده‌های دخانی یا دود سیگار یافت می‌شود، اما اغلبشان با اجزای دیگر سیگار به جز نیکوتین آشنا نبودند.

سلامت نیوز:بسیاری از افراد در بررسی اخیر گفتند تلاش کرده‌اند دریابند، چه مواد شیمیایی در فراورده‌های دخانی یا دود سیگار یافت می‌شود، اما اغلبشان با اجزای دیگر سیگار به جز نیکوتین آشنا نبودند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه سپید،  این بررسی که با نظرخواهی از راه تلفن انجام شد، نشان داد، بیش از نیمی از پاسخ‌دهندگان دوست دارند که اطلاعات درباره این اجزاء را روی پاکت سیگار ببینند و یک‌چهارمشان علاقه دارند به‌طور آنلاین به این اطلاعات دسترسی داشته باشند.

  دکتر کورت ام ریبیسل از مرکز جامع سرطان لاینبرگر در دانشگاه کارولینای شمالی در چپل هیل گفت که از میان ۷۰۰۰ جزء موجود در دود سیگار، ۹۳ ماده به خصوص سمی هستند.

او گفت: «بسیار شگفت‌آور است چون تعداد نسبتا کمی از افراد در این مورد چیزی می‌دانستند و در عین حال بسیار علاقه‌مند بودند دراین‌باره بیشتر بدانند.»

به گفته او، ساده‌ترین و موثرترین شیوه پیام‌دهی دراین‌باره ممکن است فهرست کردن این مواد شیمیایی و به طور مختصر اثراتشان بر سلامت باشد.

 برای مثال، دود سیگار حاوی آرسنیک است که باعث آسیب‌ رساندن به قلب می‌شود و فرمالدئید دارد که سرطان گلو ایجاد می‌کند.

 ریبیسل و همکارانش از ۵۰۰۰ بزرگسال آمریکایی با تلفن نظرخواهی کردند و مناطق با میزان بالای سیگار کشیدن و درآمد پایین و شماره‌های تلفن‌های همراه را هدف قرار دادند. تقریبا یک‌چهارم از پاسخ‌دهندگان گزارش کردند که سیگاری هستند و اغلبشان در طول ماه گذشته هرروز سیگار کشیده بودند.

 پژوهشگران ۲۴ ماده شیمیایی مضر در دخانیات را انتخاب کردند و آن‌ها را به شش گروه چهارتایی تقسیم کردند. هر یک از شرکت‌کنندگان به پرسش‌هایی درباره یک گروه حاوی چهار ماده شیمیایی پاسخ دادند که به طور تصادفی برایشان انتخاب شده بود.

 بیش از یک‌چهارم از پاسخ‌دهندگان گفتند که به دنبال اطلاعات درباره اجزای دود دخانیات گشته‌اند که عموما بزرگسالان جوان و سیگاری‌ها بودند. بیش از نیمی از آن گفتند که بیش از همه ترجیح می‌دهند این اطلاعات را روی پاکت سیگار ببینند.

 این پژوهشگران که نتایج کارشان را در ژورنال BMC Public Health منتشر کرده‌اند، می‌گویند فقط هشت درصد از پاسخ‌دهندگان دست‌کم سه ماده شیمیایی از چهار ماده شیمیایی را که درباره حضورشان در دود سیگار سوال شده بود، می‌شناختند.

دکتر راینیسکجی تالهوت از انستیتوی ملی بهداشت عمومی و محیط‌زیست در مرکز حفاظت سلامت در هلند گفت: «بسیاری از افراد به دنبال اطلاعات درباره اجزای سیگار هستند، اما عده زیادی این اطلاعات را پیدا نمی‌کنند.»

  تالهوت گفت که داشتن این اطلاعات ممکن است به سیگاری‌ها کمک کند که تصمیمی آگاهانه بگیرند، اما شواهد دیگری وجود ندارد چگونه این کار ممکن است رفتار سیگار کشیدن را تغییر دهد.»

 او گفت: «اگر افراد درباره این اجزاء بدانند، کاملا بهت‌زده می‌شوند.»
 سازمان غذا و داروی آمریکا فهرستی از اجزای زیان‌آور و بالقوه زیان‌آور دخانیات به طور آنلاین در اختیار مصرف‌کنندگان قرار داده است و تولیدکنندگان دخانیات متعهد هستند که فهرست این مواد و مقادیر آن‌ها در فراورده‌هایشان را برای سازمان غذا و داروی آمریکا بفرستند.

 ریبیسل یادآور شد که هنوز روشن نیست چطور قرار دادن این اطلاعات روی بسته‌های سیگار ممکن است رفتار افراد را تغییر دهد و ممکن است فهرست کردن مقادیر این مواد شیمیایی روی پاکت سیگار به «خرید برای مقایسه» به‌وسیله مشتریان بینجامد و آنان برندی را انتخاب کنند که تا حدی مقدار کمتری از همان مواد شیمیایی خطرناک را داشته باشد و به دنبال ترک سیگار نروند.

 این پژوهشگران می‌گویند؛ تمرکز این پژوهش فقط بر اجزایی در دخانیات بود که سازمان غذا و داروی آمریکا اشاره کرده است تولیدکنندگان سیگار را ملزم به ارائه اطلاعات درباره آنها خواهد کرد. اما با توجه به شمار فراوان مواد شیمیایی موجود در دخانیات، پژوهش‌هایی در آینده بر روی طیف گسترده‌‌تری از این اجزا لازم است تا بتوان به اطلاعات لازم برای وضع مقررات درباره مصرف دخانیات و بیان خطرات آن دست یافت. این اقدام می‌تواند به اکثریت سیگاری‌ها (بالای ۸۰درصد) که در این بررسی گفته‌‌اند قصد ترک سیگار دارند، یاری برساند.

 میزان سیگار کشیدن در آمریکا در طول سال‌های گذشته نزول کرده است. ارقام مراکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا نشان می‌دهد که شمار سیگاری‌های آمریکا از 9/20 درصد جمعیت در سال ۲۰۰۵ به 8/16 درصد کاهش یافته است.

  این کاهش را می‌توان تا حدی به تلاش‌های دولت برای انتشار اطلاعات درباره خطرات سیگار کشیدن نسبت داد که می‌تواند باعث طیفی از مشکلات بهداشتی مانند سرطان و بیماری‌های تنفسی شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha