در واکنش به این حادثه یکی از پرسنل اورژانس ۱۱۵ استان فارس در یادداشتی اختصاصی به سلامت نیوز با بیان این مطلب که جواب سوالاتم را در پیام تسلیت وزیر بهداشت نیافتم نوشت : مسئولین پاسخگوی سقوط بالگرد اورژانس هوایی باشند.

مسئولین پاسخگوی سقوط بالگرد اورژانس هوایی باشند

سلامت نیوز:در ابتدای سال ۹۵ سقوط بالگرد اورژانس هوایی شیراز به علت عدم دید در شب منجر به شهادت دو تن از تکنسین های اورژانس گردید.
وزیر بهداشت در مراسم تشییع پیکر جان باختگان این حادثه گفت : با دستور رییس جمهور در تلاشیم در باقی مانده زمان این دولت بتوانیم تعدادی آمبولانس هوایی که بتواند خدمات ویژه ایی را ارائه کند وارد کشور کنیم.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روابط عمومی نظام پرستاری قزوین دکتر هاشمی تاکید کرد به دنبال راه اندازی پیشرفته ترین ناوگان آمبولانس هوایی در ایران هستیم .
آمبولانس هایی که در دنیا ساخته می شود هم مجهز به امکانات اولیه اورژانسی هستند و هم به لحاظ سبک بودن و قابلیت پرواز نقاط شهری امکانات خوبی دارند.

در واکنش به این حادثه یکی از پرسنل اورژانس ۱۱۵ استان فارس در یادداشتی اختصاصی به سلامت نیوز با بیان این مطلب که جواب سوالاتم را در پیام تسلیت وزیر بهداشت نیافتم نوشت :
مسئولین پاسخگوی سقوط بالگرد اورژانس هوایی باشند.
چهارم فروردین ۹۵ بود که سایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با افتخار اعلام کرد برای اولین بار در کشور پرواز در شب هلی کوپتر اورژانس در استان فارس رقم خورد.بنده به عنوان یکی از پرسنل اورژانس بدون اطلاع از واقعیات و استانداردهای مورد لزوم در اورژانس های هوایی با اعلام این خبر احساس غرور کردم.اما دیروز که ۹ نفر از همکارانم و پرسنل خدمه بالگرد و بیمار و همراه بیمار در سانحه سقوط بالگردی که ماموریت انتقال مصدوم از خنج به شیراز در حین پرواز در شب خبری را شنیدم تمام احساس غرورم پایمال شد و جایش را به غمی جانکاه داد.

سایت نسیم آنلاین به نقل از وحید رحمتی مدیر کل روابط عمومی جمعیت هلال احمر اعلام کرده که بالگرد اشاره شده در منطقه دهنو کوار با کابل برق فشار قوی برخورد کرده و سقوط نموده است.حال سوالاتی در ذهنم جای گرفته که پاسخ آنها را در پیام های تسلیت وزیر بهداشت و رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیافتم:

الف) آیا بالگردهایی که متعلق به سپاه و ارتش می باشد استانداردهای لازم را جهت انتقال مصدومان دارد یا خیر؟

ب) آیا این بالگردها امتحان خود را در ماموریت های مختلف پس داده اند و فرسوده نمی باشند؟

پ) سوال مهم اینکه آیا این بالگردها اساسا توانایی پرواز در شب و دید در شب دارند یا نه؟ آیا برخورد با کابل فشار قوی برق واقعیت دارد، اگر این چنین است، این خود نشان دهنده عدم مجهز بودن این بالگرد به امکانات پرواز در شب نیست؟

ت) آیا انتقال هر مصدومی به ریسک و خطر انتقال هوایی مصدوم، آن هم در شب می ارزد؟

ث) دکتر ایمانیه در پیام تسلیت خود اشاره جالبی داشته اند به اینکه پرسنل علیرغم اطلاع از خطر پرواز در شب حاضر به انجام این ماموریت شده اند. حال سوال اینجاست در حالیکه به ما پرسنل اورژانس آموزش داده می شود که مهمترین رکن در انجام ماموریت های اورژانس اطمینان از حفظ سلامت پرسنل در صحنه حادثه و سپس کمک به حادثه دیده است، به چه دلیلی و بر مبنای چه توجیهی و برای به دست آوردن چه چیزی باید اصول علمی کار امدادی را کنار گذاشت و از وسیله ای که ایمنی لازم را ندارد جهت انتقال مصدوم استفاده کرد ؟

آیا این بی تدبیری نیست که وسیله انتقال مصدوم امنیت جانی لازم را برای سرنشینان نداشته باشد ؟ نهایتا اینکه چندین تن از هموطنان و همکاران عزیزمان در این سانحه جان خود را از دست داده اند، اینجانب به سهم خود به خانواده این عزیزان تسلیت عرض می نمایم. به مسیولین دانشگاه علوم پزشکی نیز توصیه می نمایم که دست از اقدامات غیر علمی که شائبه نمایش های تبلیغاتی دارند، بردارند و ای کاش در پیام تسلیت خود اندکی نیز در مورد دستورات خود جهت پیگیری ماجرا و توقف پرواز در شب اورژانس های هوایی صحبت می فرمودند.


پس از گذشت چند ماه از آن حادثه و قول هایی که داده شد ، وزیر بهداشت در مراسم چهل یکمین سالروز تاسیس اورژانس ۱۱۵ گفت :آنچه طی این سالها نام اورژانس را در سراسر کشور بلندآوازه ساخته ، تلاش خستگی ناپذیر همکارانم در اورژانس پیش بیمارستانی است.


همکارانی که در تمام ساعات شبانه روز خدمت به هموطنان و نجات جان مصدومان را نه تنها به آرامش خود که به خانواده خویش نیز ترجیح داده اند.
و هیچ صحبتی در مورد تجهیز و استاندارد شدن ناوگان اورژانس هوایی نشد.


تنها پس از گذشت چند روز از صحبت های وزیر بهداشت حادثه ایی دیگر از سقوط بالگرد اورژانس هوایی این بار در مازندران رخ داد که منجر به شهادت یک از تکنسین های اورژانس و مجروح شدن تکنسین دیگر و خلبان و کمک خلبان بالگرد گردید.


گفتنی ست تنها ۲۰ پایگاه هوایی اورژانس در سطح کشور وجود دارد که تاکنون دو مورد سقوط مرگبار در شیراز و مازندارن و یک مورد سقوط بالگرد در قزوین بدون خسارت جانی اتفاق افتاده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha