مشاور وزیربهداشت در امور توانبخشی با بیان اینکه مشکل عمده ما در کشور کمبود بیمارستان‌های توانبخشی است، گفت: ۲۴۰۰ تخت توانبخشی برای موارد حاد در کشور ضروری است.

ضرورت راه‌اندازی ۲۴۰۰ تخت توانبخشی برای موارد حاد در کشور

سلامت نیوز:مشاور وزیربهداشت در امور توانبخشی با بیان اینکه مشکل عمده ما در کشور کمبود بیمارستان‌های توانبخشی است، گفت: ۲۴۰۰ تخت توانبخشی برای موارد حاد در کشور ضروری است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از  ایسنا، دکتر محمدتقی جغتایی در نشست تشکیل و انتخاب هیات مدیره شبکه ملی موسسات خیریه توانبخشی با بیان اینکه بخش توانبخشی را با حمایت‌های معاونت اجتماعی وزارت بهداشت پیش می‌بریم، گفت: حوزه توانبخشی، به جز ابعاد پزشکی، ابعاد اجتماعی، روانی و حرفه‌ای را نیز در بر می‌گیرد.

وی افزود: در کشور ما مسئولیت حوزه توانبخشی به دو وزارتخانه مربوط است؛ بسیاری از کشورها یک وزارتخانه دارند و رفاه و سلامت یک جا قرار دارد و این دو به هم خیلی نزدیک است و در برخی دیگر هم این مسئولیت در دو یا سه وزارتخانه پیگیری می‌شود و نهاد هماهنگ کننده دارند.

مشاور وزیربهداشت در امور توانبخشی خاطر نشان کرد: بخشی که وزارت بهداشت دنبال آن است و وظیفه دارد، توانبخشی پزشکی است و بقیه ابعاد توانبخشی در وزارت رفاه و سازمان بهزیستی رفع و رجوع می‌شود.

جغتایی عنوان کرد: برنامه عملیاتی توانبخشی از یکی دوسال پیش در حال تهیه و تدوین است تا به وسیله آن هماهنگی بین دو وزارتخانه رفاه و بهداشت ایجاد شود. این امر نیز به کمک دکتر ایازی در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تصویب خواهد شد و چنانچه تصویب شود، چارچوب کارکرد دو وزارتخانه و همچنین نقش سمن‌ها مشخص می‌شود. در حوزه توانبخشی پزشکی توجه به آن بخش توانبخشی که حول مسائل پیرامونی و اجتماعی معلولیت دور می‌زند، رسیدگی نمی‌شود.

جغتایی با بیان اینکه وزارت بهداشت در حوزه توانبخشی به تبعیت از سازمان جهانی بهداشت، چند سیاست را دنبال می‌کند، افزود: چندماه قبل، در نشستی در ژنو به عنوان نماینده وزارت بهداشت شرکت کردم که در این نشست چندین توصیه اصلی به کشورها شد که ایران نیز در تدوین این مصوبات نقش داشت. یکی از این مصوبات این بود که توانبخشی باید در ساختارهای نظام ارائه خدمات سلامت، پررنگ شود.

مشاور وزیربهداشت در امور توانبخشی بیان کرد: نکته بعدی این است که خدمات توانبخشی در نظام ارائه خدمات بهداشتی و درمانی ادغام شود که جزو سیاست‌های وزارت بهداشت در حوزه توانبخشی است، مثلا در بخش اوتیسم با حمایت معاونت اجتماعی و معاونت بهداشت برنامه ملی تهیه شده است و قرار است آغاز شود.

بنابر اعلام وب‌دا، جغتایی با بیان این که فعالیت‌هایی نیز با معاونت درمان آغاز شده که همکارانی از انجمن‌های مربوطه نیز حضور دارند، گفت: به عنوان مثال مراکزی برای درمان سکته مغزی ایجاد شود. نکته بعدی این است که توصیه می‌شود خدمات توانبخشی به صورت روزانه در قالب کارکرد خانواده ارائه و از بار خدمات بستری کاسته شود، اما به هرحال ضروری است که بخشی از خدمات در محیط‌های بستری صورت گیرد.

جغتایی با بیان اینکه مشکل عمده ما در کشور کمبود بیمارستان‌های توانبخشی است، تاکید کرد: حداقل ۲۴۰۰ تخت توانبخشی برای موارد حاد در کشور ضروری است. بهتر است بخشی از خدمات توانبخشی به سازمان‌های مردم نهاد و انجمن‌ها سپرده شود.


برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha