بعید نیست که همین حالا هم در حال نگاه کردن به صفحه نمایش گوشی خود باشید! تحقیقات مختلف تأیید می کنند که استفاده بیش از اندازه از اینترنت و تلفن های هوشمند مضر است اما به تازگی مطالعه ای نشان داده است که نگاه کردن طولانی مدت به صفحه نمایش، نه تنها موجب افسردگی می شود بلکه ماده خاکستری مغز را نیز تحلیل می برد.

اعتیاد به تلفن همراه، مغزتان را از کار می اندازد!

سلامت نیوز: بعید نیست که همین حالا هم در حال نگاه کردن به صفحه نمایش گوشی خود باشید! تحقیقات مختلف تأیید می کنند که استفاده بیش از اندازه از اینترنت و تلفن های هوشمند مضر است اما به تازگی مطالعه ای نشان داده است که نگاه کردن طولانی مدت به صفحه نمایش، نه تنها موجب افسردگی می شود بلکه ماده خاکستری مغز را نیز تحلیل می برد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از شفقنا، این اتفاق بیش از همه در معرض نوجوان ها است، گروه سنی که بیش از همه پشت اینترنت و تلفن های هوشمند خود میخکوب می شوند چه بسا شیمی مغزشان دستخوش آسیب شود. محققان دانشگاه کره در سئول در آخرین مطالعه خود به این نتیجه رسیدند که نوجوانان معتاد به اینترنت دچار عدم توازن در شیمی مغز خود هستند. این عدم تعادل به طور مشابه در افرادی دیده می شود که درحال تجربه دوره تشویش و افسردگی هستند. اما خبر خوب این است که این عدم تعادل با استفاده از یک نوع روان درمانی که درمان رفتاری شناختی نامیده می شود در چندین هفته قابل برگشت است.

در این مطالعه، محققان مغز 19 نوجوان معتاد به اینترنت و تلفن همراه و 19 نوجوان بدون اعتیاد را با استفاده از یک نوع ام آر ای بررسی کردند که می تواند تغییرات موجود در ترکیب شیمیایی مغز را آشکار کند (البته اعتیاد به اینترنت و تلفن همراه با استفاده از پرسشنامه های استاندارد شده اندازه گیری شد)

آن دسته از نوجوان هایی که دچار اعتیاد به اینترنت و تلفن همراه بودند در مقایسه با گروه کنترل، در مغزشان مقدار بسیار زیادی انتقال دهنده عصبی در سیستم لیمبیک مغز که مرکز کنترل عواطف و هیجانات است داشتند. این انتقال دهنده که گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) نام دارد، می تواند مانع شلیک شدن سلول های عصبی شود. با اینکه این انتقال دهنده عصبی در مغز همه وجود دارد اما مقدار بسیار زیاد آن در منطقه اشتباه در مغز اثرات خنثی کننده و نیز حماقت باری به دنبال دارد.

به گفته یک متخصص رادیولوژی در دانشگاه استنفورد وقتی کارکرد عادی سیستم لیمبیک با اختلال مواجه شود، ممکن است تشویش، اضطراب یا اعتیاد در بیماران به وجود آید. چه بسا شیوع روز افزون تلفن ها و وسایل متصل به اینترنت در جامعه این اتفاق را سرعت ببخشد.

در گذشته هم تحقیقات متعددی به رابطه میان اعتیاد به الکل و عدم تعادل شیمیایی در مناطق متفاوت مغز اشاره کرده بودند اما این اولین بار است که چنین رابطه ای در مورد اعتیاد به اینترنت کشف شده است. اما واقعاً به چه کسی می توان گفت «معتاد به اینترنت و تلفن همراه»؟

چک کردن ایمیل به عنوان اولین کار در صبح ها یا ساعت ها به بالا پایین کردن اینستاگرام پس از برگشتن از سر کار نشانه اعتیاد به اینترنت نیست. تعریف انجمن روان پزشکی آمریکا از اعتیاد اینترنتی این است: استفاده بیش از اندازه از اینترنت که منجر به نقصان در زندگی روزمره، خواب و روابط شود.

منبع: Live Science

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha