رئیس مرکز تحقیقات سوختگی گفت: سالانه 30 هزار نفر براثر سوختگی در بیمارستان ها بستری می شوند که 12 هزار نفر آنان کودک هستند.

بستری شدن سالانه 30 هزار نفر براثر سوختگی در بیمارستان ها/ضرورت وجود سنسور دود در خانه ها

سلامت نیوز :رئیس مرکز تحقیقات سوختگی گفت: سالانه 30 هزار نفر براثر سوختگی در بیمارستان ها بستری می شوند که 12 هزار نفر آنان کودک هستند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از دکتر محمدجواد فاطمی افزود: 40 درصد سوختگی ها را سوختگی کودکان تشکیل می دهد که 9 تا 15 درصد این سوختگی ها نیز ناشی از سوختگی الکتریکی هستند و درصد کمی از سوختگی ها را سوختگی شیمیایی تشکیل می دهد.
وی ادامه داد: شعله شایع ترین علت سوختگی ها به شمار می رود و حوادث در محل کار ، منزل و اماکن عمومی می توانند موجب سوختگی شوند بطورمثال نداشتن سیستم ایمنی یا اطفاء حریق در پاساژها یا کارخانه های پتروشیمی می تواند موجب آتش سوزی شود.
وی تصریح کرد: در مورد سوختگی در منازل، بیشتر ، زنان درگیر آن هستند که مایعات داغ ، علت اصلی آن است اما در حوادث شغلی بیشتر شعله موجب سوختگی می شود.

**پیشگیری از سوختگی
رئیس مرکز تحقیقات سوختگی به خبرنگار ایرنا گفت: پیشگیری از سوختگی به دو روش فعال و غیرفعال تقسیم می شود ، در روش فعال ، فرد باید خودش اقدامات پیشگیری از سوختگی را به عمل آورد بطورمثال در رختخواب سیگار نکشد چراکه ممکن است خوابش برود و دچار سوختگی شود بنابراین باید روی تغییر رفتارش کار کند ؛ مواردی از سوختگی ناشی از سیگارکشیدن در رختخواب را داشته ایم.
فاطمی افزود: همچنین در روش فعال یکی دیگر از اقدامات پیشگیرانه ای که خود فرد می تواند انجام دهد، این است که بطورمثال هنگامی که سینی چای یا غذای داغ حمل می کند ، با دست دیگرش کودکی را در آغوش نگیرد.
وی با اشاره به روش های غیرفعال پیشگیری از سوختگی ، استفاده از سنسور دود را یکی از این روش ها ذکر کرد و گفت: حسگرها به مردم هشدار می دهند ؛ همچنین سیستم آبپاش اطفاء حریق نیز در اماکن می تواند از سوختگی پیشگیری کند.

**ضرورت وجود سنسور دود در خانه ها
رئیس مرکز تحقیقات سوختگی تاکید کرد: دولت باید کاری کند تا روش های غیرفعال پیشگیری از سوختگی در اختیار مردم قرار گیرد و مردم باید یاد بگیرند که کارگذاشتن سنسور دود در خانه هایشان، هزینه نیست.
فاطمی افزود: قبلا اگر یک ساختمان آتش می گرفت، افراد 17 دقیقه زمان داشتند تا از آتش فرار کنند اما امروز به دلیل اینکه اثاث خانه از جمله مبل و پرده زود آتش می گیرند ، افراد از زمانی که آتش سوزی شروع می شود فقط 4 دقیقه فرصت دارند تا منزل را ترک کنند.
وی ادامه داد: بطورمثال اگر اتاق خواب آتش بگیرد و افراد خانه ، اطلاع نداشته باشند ، احتمال سوختن خیلی زیاد است بنابراین بسیار مهم است که مردم در خانه های خود از سیستم اعلام حریق استفاده کنند و البته دولت نیز وظیفه دارد که سیستم های اعلام حریق مناسب را با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار دهد.

**لزوم آموزش استفاده از کپسول اطفای حریق به مردم
رئیس مرکز تحقیقات سوختگی با تاکید بر لزوم آموزش استفاده از کپسول اطفای حریق به مردم، اظهار داشت: مطالعات نشان داده که مردم انواع کپسول های اطفای حریق را نمی شناسند و نمی دانند که در چه مواقعی باید از آن استفاده کرد.
فاطمی گفت: اکثریت مردم در منازل و ماشین خود ، کپسول اطفای حریق ندارند و طرز استفاده از آن را نمی دانند.
وی در پایان تاکید کرد: احتمال سوختن مردم با استفاده از فناوری و علم روز، کاهش می یابد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha