رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: آب آلوده می تواند منشاء برخی بیماری های میکروبی مانند وبا باشد. هر سال شاهد مواردی از ابتلا به این نوع بیماری ها در برخی نقاط کشور هستیم و کم آبی و ضعف نظارت می تواند این مشکل را افزایش دهد.

کم‌آبی بیماری‌های ناشی از آب آلوده را افزایش می‌دهد

سلامت نیوز: رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: آب آلوده می تواند منشاء برخی بیماری های میکروبی مانند وبا باشد. هر سال شاهد مواردی از ابتلا به این نوع بیماری ها در برخی نقاط کشور هستیم و کم آبی و ضعف نظارت می تواند این مشکل را افزایش دهد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، احمد جنیدی از اعلام اسامی بیماری های ناشی از آب آلوده و مناطق درگیر آن خودداری کرد و گفت: به طور کلی چند بیماری میکروبی و ویروسی در سال به واسطه آب آلوده اتفاق می‌افتد که امسال نیز شاهد همان موارد بودیم.

وی افزود: البته درباره ویروس‌های موجود در آب نسبت به سال‌های گذشته چند مورد افزایش بیماری داشتیم که شاید مواردی مثل کم آبی، نظارت‌های ناکافی از حوزه وزارت نیرو و غیره را بتوان از جمله موارد موثر بر این افزایش بیماری دانست.

مسعود مردانی، فوق تخصص بیماری های عفونی نیز در این مورد گفت: مهمترین بیماری های ناشی از آب آلوده وبا، التور، اسهال حاد عفونی و عفونت های انگلی است و مهمترین راه پیشگیری از این بیماری ها نیز رعایت بهداشت فردی، پرهیز از مصرف آب های غیر مطمئن و شست و شوی مداوم دست با آب و صابون معرفی کرد.

جنیدی درباره کنترل آلودگی هوا در استان‌های جنوبی مثل خوزستان نیز به خبرنگار ایرنا گفت: منشاء اصلی آلودگی‌های هوا در خوزستان خارج از کشور و کشورهایی مثل عربستان است. البته قسمتی از این آلودگی هوا که منشا داخلی دارد به علت خشکسالی‌های اخیر اتفاق افتاده است.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ادامه داد: متأسفانه گزارش‌های خوبی درباره آلودگی هوا از استان‌های جنوبی نداریم. در گزارش‌های سازمان محیط زیست که به دست ما می‌رسید در برخی موارد آلودگی هوا تا چندین برابر حد مجاز می‌رسد.

رئیس مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت با بیان اینکه کارشناسان بهداشت می‌توانند نظرات مشاوره‌ای خود را به سازمان محیط زیست در زمینه کنترل آلودگی هوا ارائه کنند، گفت: متاسفانه سازمان محیط زیست برای مشاوره و روش‌های کنترلی آلودگی هوا در استان‌های جنوبی از نیروهایی که دانشگاه‌های علوم پزشکی تربیت می‌کنند، استفاده نمی‌کند.

وی اضافه کرد: در دانشگاه‌های علوم پزشکی، دوره‌های دکترای بهداشت محیط، فوق لیسانس بهداشت هوا و غیره برگزار می‌شود. باید توجه کرد که با افزایش ریزگردها در استان‌های جنوبی، بیماری‌های تنفسی و قلبی افزایش پیدا می‌کند و در نتیجه دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز درگیر می شوند.

 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha