مدیرعامل سازمان انتقال خون با بیان اینکه برای پاسخ به نیاز بیماران سرطانی هیچ راهی به جز اهدای مستقیم پلاکت نداریم، گفت: باید توجه کرد که هر فرد می‌تواند ۲۰ بار در سال پلاکتش را اهدا کند.

برای درمان مبتلایانِ سرطان، "پلاکت" اهدا کنید

سلامت نیوز:مدیرعامل سازمان انتقال خون با بیان اینکه برای پاسخ به نیاز بیماران سرطانی هیچ راهی به جز اهدای مستقیم پلاکت نداریم، گفت: باید توجه کرد که هر فرد می‌تواند ۲۰ بار در سال پلاکتش را اهدا کند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دکتر علی‌اکبر پورفتح‌الله ضمن گرامیداشت روز جهانی سرطان، گفت: باید توجه کرد که در کشور سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد پلاکت تولید و مصرف می‌شود که ۷۰ درصد پلاکت‌های تولیدی هم برای بیماران سرطانی استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه میزان تولید پلاکت در کشور طی ۱۰ سال گذشته از ۴۰۰ هزار واحد به یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد رسیده است، افزود: برای پاسخ به نیاز بیماران سرطانی هیچ راهی به جز اهدای مستقیم پلاکت و جداسازی مستقیم پلاکت‌ها از خون اهدا کننده نداریم. روش اهدای مستقیم پلاکت در مقایسه با اهدای خون زمان طولانی‌تری از اهداکننده می‌گیرد، اما محصولی با کیفیت‌تر را در اختیار بیمار قرار می‌دهد.

پورفتح‌الله ادامه داد: در حال حاضر در همه مراکز استانی یعنی ۳۱ مرکز استان، امکانات پلاکت‌فرزیس یا اهدای مستقیم پلاکت فراهم شده است. در اهدای مستقیم پلاکت، جز ء پلاکتی خون اهداکننده، جدا شده و بقیه اجزای خون به او بازمی‌گردد. باید توجه کرد که این فرآیند در سیستمی کاملاً امن و بی‌خطر انجام شده و فقط زمانش طولانی‌تر است.

مدیرعامل سازمان انتقال خون با بیان اینکه در کشورهای اروپایی توسعه‌یافته بیش از ۹۰ درصد پلاکت‌ها از این روش تهیه می‌شوند، گفت: این پلاکت بویژه برای بیماران سرطانی که نیاز دائم به پلاکت دارند، کیفیت بهتری دارد؛ زیرا در این روش تماس با اهداکننده به حداقل ممکن می‌رسد. از طرفی در روش‌های معمولی که پلاکت را از خون جدا می‌کنیم، میزان پلاکت بسیار اندک است و بنابراین برای یک دوز درمانی شش واحد پلاکت باید تزریق شود، اما در روش اهدای پلاکت مستقیم، اهداکننده یک دوز درمانی را فراهم می‌کند. در عین حال این امکان هم وجود دارد که با توجه به اینکه بانک پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی سازمان انتقال خون در حال توسعه است، حتی می‌توانیم پلاکت سازگار با بیمار را در اختیارش قرار دهیم تا مقاومت پلاکتی به حداقل برسد.

پورفتح‌الله تاکید کرد: اهدای پلاکت، مانند اهدای گلبول قرمز محدودیت اهدای چهار بار در سال را ندارد و هر فرد می‌تواند ۲۰ بار در سال پلاکتش را اهدا کند. بر این اساس در روز جهانی سرطان مردم را به انجام یک کار خیر، نذر اهدای پلاکت و تجربه اهدای مستقیم پلاکت که زیرساخت آن را در تمام مراکز استانی انتقال خون کشور فراهم کرده‌ایم، دعوت می‌کنم.


برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha