محمد صالحی سورمقی در گفتوگو با فارس اظهار داشت: تحقیقات پزشكی نشان داده است كه بسیاری از بیماریهای زنان در نتیجه به هم خوردن تعادل مقدار هورمونها بر اثر اختلالات جسمی، روحی، روانی و تغذیه است.
وی گفت: با توجه به اینكه درمان اینگونه مشكلات به وسیله داروهای هورمونی صورت میگیرد و این داروها دارای عوارض جانبی است. گیاه «زنان» یا پنج انگشت یكی از گیاهانی است كه از آن، داروهایی برای رفع اختلالات هورمونی زنان تهیه میكنند.
استاد داروسازی دانشگاه علوم پزشكی تهران افزود: گیاه «زنان» كه از قرنها پیش تاكنون در طب سنتی جهان مورد مصرف است، 800 سال قبل توسط 2 دانشمند ایرانی به نامهای سمرقندی و الكندی در بهبود بیماریهای زنان معرفی شده است.
صالحی سورمقی گفت: گیاه «زنان» برای رفع اختلالات قاعدگی و یائسگی، كنترل و رفع كیستها و فیبرومها، درمان آكنه و كنترل چاقیهای هورمونی مفید است.
وی اضافه كرد: گیاه «زنان» برای رفع عوارض PMS (عوارض قبل از قاعدگی) كه در 30 تا40 درصد زنان اتفاق میافتد، از جمله سردرد، حساسیت سینهها، خستگی، میل به غذای بیشتر و شیرینی، عدم تمركز، نفخ، درد و اسپاسم، تشویش و اضطراب، تحریكپذیری، افسردگی و تغییرات خلق و خو مفید است.
استاد داروسازی دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: از گیاه دارویی «زنان» دارویی به ویتاگنوس ساخته شده است كه باید حدود یك هفته قبل از شروع قاعدگی، (روزانه 40 قطره یا دو قرص) تا هنگام قاعدگی و یا تا پایان دوره قاعدگی صورت گیرد.
صالحی سورمقی افزود: گیاه دارویی «زنان» برای رفع عوارض LFD (بالا رفتن استروژن خون)، از جمله قاعدگی سنگین، لكهبینی، قطع قاعدگی یا قاعدگیهای مكرر میتوان روزی 40 قطره یا دو قرص به مدت 3 تا 4 ماه مصرف كرد.
وی اضافه كرد: برای رفع عوارض یائسگی از جمله گرگرفتگی، تعریق، خستگی، دلهره و اضطراب، خشكی پوست و شكستگی ناخن، تغییر خلق و خو و افسردگی، پوكی استخوان و عوارض قلبی میتوان روزی 40 قطره یا دو قرص به مدت طولانی مصرف كرد.
استاد داروسازی دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: قرص و قطره ویتاگنوس در حد مصرف دارویی، عارضه جانبی ندارد و میتوان آن را بدون هیچ نگرانی سالهای مصرف كرد.
وی اضافه كرد: مصرف گیاه «زنان» فقط در یك تا 2 درصد از زنان ممكن است، باعث خارش پوست، تهوع و اسهال در روزهای اول شود. همچنین در 2 تا 4 درصد زنان در ماه اول و دوم ممكن است، باعث افزایش خونریزی ماهانه شود. اصولاً این عوارض جدی نیستند و گذرا هستند ولی در صورتی كه فرد نسبت به دارو حساسیت بالایی داشته باشد باید از مصرف خودداری كند.
صالحی سورمقی گفت: نكته بسیار مهم در مورد این دارو این است كه بر خلاف تصور، ویتاگنوس به صورت یك فیتواستروژن عمل نمیكند؛ بلكه توسط تركیبات غیرهورمونی، مانند آكوبین و ویتكسین و از طریق محور هیپوتالاموس هیپوفیز با متوقف كردن ترشح FSH و بالا بردن میزان ترشح LH اثر میكند.
استاد داروسازی دانشگاه علوم پزشكی تهران افزود: در نتیجه میزان خونی پروستروژن بالا میرود و میزان پرولاكتین تعدیل میشود. نكته بسیار با اهمیت دیگر اینكه این گیاه، با یك ماده مؤثر عمل نمیكند؛ بلكه با تعداد زیادی از تركیبات اسانسی، فلاونوئیدی و ایریدوئیدی و با چندین مكانیسم، اثرات گسترده را در بیشتر اختلالات هورمونی زنان به طور ایدهآل به جا میگذارد.
نظر شما