نایب رییس فراکسیون زنان مجلس، با بیان اینکه زنان ۳ درصد از جمعیت زندانیان کشور را به خود اختصاص می‌دهند یادآور شد که ۸۵ درصد زندانیان زن به جرم حمل مواد مخدر دستگیر شده‌اند.

جرم ۸۵ درصد زنان زندانی حمل مواد مخدر است

سلامت نیوز: نایب رییس فراکسیون زنان مجلس، با بیان اینکه زنان ۳ درصد از جمعیت زندانیان کشور را به خود اختصاص می‌دهند یادآور شد که ۸۵ درصد زندانیان زن به جرم حمل مواد مخدر دستگیر شده‌اند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از خانه ملت ،معصومه آقاپور علیشاهی در پی بازدید از بند زنان یکی از زندان‌های کشور که در پی درخواست خانواده زندانیان زن از نمایندگان مجلس صورت گرفته بود، گفت: زنان زندانی 2.5 تا 3 درصد جمعیت زندانیان کشور را تشکیل می‌دهند و تعداد آنها در زندان به نسبت استان‌های مختلف، متفاوت است و در مقایسه با متوسط جهانی که 10 درصد زندانیان را زنان تشکیل می‌دهند، از وضعیت بهتری برخوردار هستیم. 

نماینده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی، در بیان دلیل کم بودن تعداد زندانیان زن در ایران، ادامه داد: در ایران به دلیل اینکه زنان بیشتر از مردان به قوانین پایبند هستند، همچنین توجه به فرهنگ ایرانی-اسلامی باعث شده که تعداد زندانیان زن نسبت به مردان زندانی کمتر باشد.

او با بیان اینکه بر اساس آمار 85 درصد زنان به جرم حمل مواد مخدر در زندان هستند، تصریح کرد: این موضوع نشان می‌دهد که این زنان یا به اجبار مواد مخدر جابه‌جا کرده‌اند یا به دلایلی توسط خانواده‌هایشان معتاد شده و چون منبع درآمدی نداشته‌اند، ناچار به حمل مواد مخدر شده‌اند.

آقاپور علیشاهی  گفت: قاچاقچیان مواد مخدر هم بیشتر به این دلیل از ظرفیت زنان برای حمل مواد مخدر استفاده می‌کنند که دستمزد آنها برای جابه‌جایی این مواد پایین‌تر از مردان است، کما اینکه یکی از زنانی که با این جرم در زندان به سر می‌برد، به ازای جابه‌جایی نیم کیلو شیشه تنها 50 هزار تومان دریافت کرده بود، و این در حالی است که مردان برای حمل این میزان مواد مخدر حداقل 100 میلیون تومان دریافت می‌کنند.

او اظهار کرد: نبود آگاهی و نیاز مالی دو عاملی است که زنان را به مسیری هدایت می‌کند تا با دریافت کمترین مبلغ حاضر به جابه‌جایی حجم زیادی از مواد مخدر شوند، بنابراین طعمه خوبی برای قاچاقچیان مواد مخدر خواهند بود.

آقاپور علیشاهی اظهار کرد: هم‌اکنون جرم زنان در حمل مواد مخدر در زندان‌های کشور بطور متوسط 56درصد بالاتر از میانگین جهانی بوده و این آمار در بین مردان با همین جرم 42 درصد است.

این نماینده مردم در مجلس دهم، تاکید کرد: البته برخی زنانی که به جرم حمل مواد مخدر در زندان هستند، بعد از ورود به سالن‌های آرایش درگیر این مشکل شده‌اند، چرا که افرادی با سوءاستفاده از یک لحظه غفلت آنها بعد از اینکه پلیس برای دستگیری توزیع‌کنندگان مواد مخدر شیشه وارد این فضا شده است، مواد مخدر را در کیفشان گذاشته‌اند و آنها نیز نتوانسته‌اند بی‌گناهی خود را ثابت کنند.

  نقش رسانه در کاهش تعداد زندانیان زن

نایب رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: هم‌اکنون نیاز است که رسانه ملی در این مورد در قالب نمایش فیلم اطلاع‌رسانی کرده و زنان را از خطرهایی که در مسیر آنها قرار دارد، آگاه کند، چراکه این امکان وجود دارد این مشکل برای هر کسی ایجاد شود، بنابراین باید این مهم آموزش داده شود که سوءاستفاده‌کنندگان با استفاده از یک لحظه غفلت افراد، مواد مخدر را در کیف آنها قرار ندهند، چرا که 80 درصد زنانی که با این جرم در زندان به سر می‌برند، مدعی هستند که به این روش دستگیر شده‌اند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha