سرانجام پس از سال ها انتظار برای تشکیل پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان، این برنامه به سر منزل مقصود رسید و قرار است امروز با حضور رئیس جمهور، رونمایی شود.

پرونده الکترونیک سلامت از بایگانی خارج شد

سلامت نیوز:سرانجام پس از سال ها انتظار برای تشکیل پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان، این برنامه به سر منزل مقصود رسید و قرار است امروز با حضور رئیس جمهور، رونمایی شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، سال‌های سال بود که هر کدام از وزرای بهداشت که بر مسند وزارتخانه تکیه می‌زدند، از وجود موانع و چالش‌هایی در مسیر تشکیل پرونده الکترونیک سلامت برای ایرانیان گلایه داشته و به این ترتیب، این پرونده دست به دست می‌شد و به وزیر بعدی می‌رسید. این در حالی است که سعید نمکی به عنوان دومین وزیر بهداشت دولت دوازدهم، عزم خود را جزم کرد تا در کمترین زمان ممکن بعد از روی کار آمدن در این وزارتخانه، پرونده الکترونیک سلامت را به سر انجام برساند.

وزیر بهداشت معتقد است که پرونده الکترونیک سلامت، ریل گذاری ارزنده‌ای برای نظام سلامت و فعالیت‌های بعدی مانند، پزشکی خانواده و نظام ارجاع خواهد بود.

وی در عین حال، تاکید کرد: نباید تصور شود که پرونده الکترونیک سلامت، پزشکی خانواده و سیستم ارجاع باید همزمان مستقر و اجرایی شوند، بلکه استقرار پرونده الکترونیک سلامت، زمینه اجرای دو برنامه دیگر را مهیا می‌کند. بنابراین با استقرار این برنامه در سطح کشور، می‌توان شاهد استقرار نظام ارجاع و پزشکی خانواده نیز بود.

محمد شریعتی قائم مقام معاون بهداشت وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که برای اکثریت مردم در سه سامانه حوزه بهداشت پرونده الکترونیک سلامت تشکیل شده است، گفت: امکان دسترسی مردم به اطلاعات پرونده‌های الکترونیک خودشان بزودی با تأمین زیر ساخت‌های لازم فراهم می‌شود.

وی افزود: البته تمام واحدهای بهداشتی به پرونده‌های الکترونیک سلامت دسترسی دارند اما بخش خصوصی باید از یک تیرماه وارد پرونده الکترونیک شود و در حال حاضر نیز تعداد زیادی از مطب‌های خصوصی به پرونده‌های الکترونیک سلامت به صورت رایگان دسترسی دارند.

قائم مقام معاون بهداشت وزارت بهداشت، با بیان اینکه با کمک پرونده الکترونیک سلامت، پایش و ارزشیابی و رضایت سنجی صورت می‌گیرد، گفت: پایش به این معنی است که استانداردهای از پیش تعیین شده به درستی رعایت شود و برنامه‌هایی که قرار بود انجام شود، به درستی انجام شده و به نتایج لازم برسد.

قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت، با اشاره به برنامه رونمایی از پرونده الکترونیک سلامت، تاکید کرد: راهی جز الکترونیکی شدن خدمات نداریم و یکی از اولویت‌های ما ارسال اسناد الکترونیکی به بیمه‌ها است به صورتی که امیدواریم تا پایان سال جاری همه بیمارستان‌ها، اسناد خود را به صورت الکترونیک ارسال نمایند.

رضا باقری اصل دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات، در واکنش به رونمایی از پرونده الکترونیک سلامت، گفت: در مورد پروژه نسخه الکترونیک، سازمان تأمین اجتماعی این طرح را در مراکز ملکی خود انجام داده و پایلوت آن در استان یزد انجام شده است. وزارت بهداشت و سازمان بیمه سلامت نیز این پروژه را در استان کرمان و مازندران به صورت پایلوت اجرایی کرده‌اند و هم اکنون نسخه الکترونیک در این استان‌ها پیاده سازی شده است. اما در زمینه رسیدگی الکترونیک، کارها کمی پراکنده‌تر است. پروژه پرونده الکترونیک سلامت نیز توسط وزارت بهداشت که متولی آن است، در حال پیشرفت است. تصور ما این است که حداقل پروژه نسخه الکترونیک قابلیت پیاده سازی تا پایان سال را داشته باشد.

وی افزود: پیچیده‌ترین پروژه در این راستا، پروژه نسخه الکترونیک است که قابلیت اجرا دارد. اما اینکه این پروژه استقرار صددرصد طی دو سال داشته باشد، کمی بعید به نظر می‌رسد. هم اکنون در حوزه استحقاق سنجی الکترونیک پایلوت‌های خوبی در دو سال اخیر اجرا شده و در حوزه پرونده الکترونیک سلامت نیز می‌توان به یک رقم قابل قبولی از اطلاعات ارزیابی شده دست یافت. اما اینکه کل نظام الکترونیک سلامت در انتهای برنامه ششم پیاده سازی شود، تصور شخصی من این نیست که این پروژه استقرار کامل یابد. تلقی ما این است که عقب ماندگی‌هایی ناشی از ضعف‌های درونی دستگاه‌ها وجود دارد. یعنی ناهماهنگی در خود وزارتخانه‌ها بیش از آن است که باید باشد.

اکبر ترکی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که الزامات پرونده سلامت الکترونیک در برنامه ششم توسعه ذکر شده است و در برنامه بودجه سال ۹۸ نیز آمده است، گفت: پرونده الکترونیک سلامت در آینده کارساز و عملیاتی خواهد بود و باید موانع آن از سر راه برداشته شود، چون می‌تواند برکات زیادی به خصوص در بحث کاهش هزینه‌های زائد داشته باشد. به طوری که هر شخصی در هر مکان به تمامی مراکز درمانی و بهداشتی مراجعه کند، سوابق بیماری و روند درمان او، از گذشته تا حال در پرونده الکترونیک سلامت شخص ثبت شده است و پس از معاینه نیز سوابق پزشکی بیمار ثبت و نگهداری می‌شود.

وی با عنوان این مطلب که بسیار امیدواریم این طرح هرچه زودتر تکمیل و اجرایی شود، ادامه داد: زمانی که طرح جدیدی در کشور اجرا می‌شود ممکن است مشکلات ابتدایی را به همراه داشته باشد و این طرح هم در مدت حدود دو سال در کشور روی آن کار شد و مشکلات دیده شد که در جهت رفع آنها کوشیده شد و زیرساخت‌های آن آماده سازی و بهبود بخشیده شد و در این زمان، طرح به طور کامل آماده رونمایی است.

ترکی گفت: با این طرح، دیگر در کشور شاهد دفترچه‌های کاغذی درمان نخواهیم بود و تنها با کد ملی در تمامی مراکز بهداشتی و درمانی سراسر کشور از طریق شبکه سراسری یکپارچه، تمامی اقدامات درمانی بیماران در مراکز دانشگاه‌ها و در نهایت در وزارت بهداشت قابل بررسی و رؤیت است و نیازی به دفترچه‌های خدمات درمانی نخواهد بود، مضاف بر اینکه اقدامات درمانی، بهداشتی و تشخیصی هم بر اساس این پروتکل‌ها انجام می‌شود.

امروز قرار است پرونده الکترونیک سلامت از بایگانی وزارت بهداشت خارج شده و رونمایی شود. شاید تحقق این برنامه، آرزوی همه وزرای قبلی این وزارتخانه بوده است که بنا به دلایلی به تأخیر افتاد تا سر انجام قرعه به نام سعید نمکی بیافتد. اما، صرف رونمایی از پرونده الکترونیک سلامت نمی‌تواند همه نیازهای حوزه سلامت را پاسخگو باشد و باید بتوان با مدیریت قوی، شرایط استفاده روزافزون از مزایای این پرونده را فراهم آورد. این مهم به شرطی محقق خواهد شد که تمامی زیرساخت‌های آن برای بروز هر گونه مشکلی پیش بینی و آماده شده باشد.


برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha