چند روز گذشته، ویدئویی از برخورد نامتعارف پلیس با یک دختر جوان در پارک پلیس تهرانپارس در شبکه‌های اجتماعی پخش شد. در این ویدئو یکی از ماموران پلیس به خاطر آنچه که بدحجابی گفته می‌شود، با برخوردی خشن دختر به زعم وی بدحجاب را به داخل ماشین پلیس منتقل می‌کند، این ویدئو در سطح رسانه‌ها و فضای مجازی بازتاب وسیعی داشت.

واکنش‌ها به مامور خاطی نیروی انتظامی در برخورد با یک دختر

سلامت نیوز:  چند روز گذشته، ویدئویی از برخورد نامتعارف پلیس با یک دختر جوان در پارک پلیس تهرانپارس در شبکه‌های اجتماعی پخش شد. در این ویدئو یکی از ماموران پلیس به خاطر آنچه که بدحجابی گفته می‌شود، با برخوردی خشن دختر به زعم وی بدحجاب را به داخل ماشین پلیس منتقل می‌کند، این ویدئو در سطح رسانه‌ها و فضای مجازی بازتاب وسیعی داشت.

به گزارش سلامت نیوز ،از ابراز تاسف سخنگوی ناجا تا واکنش معاون رئیس جمهور و وزیر و...اتفاقی که موجب شده این فیلم بازتاب وسیعی در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها داشته باشد و به سرعت مرز‌های کشورمان را درنوردد و جهانی شود.

بازتابی که موجب شد خیلی زود مسئولان در جریان امر قرار بگیرند و نسبت به آن واکنش نشان دهند. از سخنگوی ناجا گرفته تا دستیار رئیس جمهور در حقوق شهروندی و در نهایت نماینده مجلس و وزیر کشور.


روزنامه همدلی نیز براساس رسالت خبری خود در گزارشی تحت عنوان «ارشاد گشت؟!» به صورت مفصل به این موضوع و نحوه برخورد پلیس با این حادثه، پرداخت.

لازم به ذکر است مطلب روزنامه همدلی به عنوان تنها روزنامه‌ای که این موضوع را منعکس کرد، بازتاب وسیعی در فضای مجازی و رسانه‌های داخلی و خارجی داشت، به نحوی که طرح اختصاصی گزارش این روزنامه به استوری و پست‌های اینستاگرامی و توئیتری بسیاری از کاربران فضای مجازی، سایت‌های خبری، و همچنین سلبریتی‌ها یا مقام‌های سیاسی مانند شهیندخت مولاوردی، عبدالجبار کاکایی شاعر معروف و ... راه یافت.


شهیندخت مولاوردی در پستی با عکس طرح اختصاصی روزنامه همدلی به رفتار خشن مامور پلیس در برخورد با دختر به زعم آنان بدحجاب این گونه واکنش نشان داد.

وی نوشت: «مسئله حجاب، پیش از چهار دهه از سلسله سخنرانی‌ها استاد شهید مرتضی مطهری در جمع اعضای انجمن اسلامی پزشکان تحت عنوان «مسئله حجاب» می‌گذرد، اما حجاب در جامعه امروز ایران همچنان «مسئله» است و می‌توان به جرات اظهار کرد که در این سال‌ها هرگز از دستور کار دولت‌ها خارج نبوده است.

در خبرها آمده است در جلسه آتی شورای عالی انقلاب فرهنگی سند قانون «راهکارهای گسترش فرهنگ عفاف و حجاب» مورد بازنگری قرار می‌گیرد. باید ببینیم اصلاح و به روزرسانی این سند با چه رویکردی صورت گرفته و تا چه اندازه منطبق با شرایط و اقتضائات امروزین کشور است، آیا توانسته است بین «ارزش‌ها» و «واقعیت‌ها» را جمع کند؟ و آیا بالاخره خروجی این بازنگری حل این «مسئله» است یا پاک کردن صورت آن کدام یک؟ مسئله است!»


طرح سوال از وزیر کشور برای توضیح درباره علت برخورد خشن نیروی انتظامی
فقط مولاوردی نبود که به این ویدئو واکنش نشان داد. عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نیز از طرح سوال از وزیر کشور برای توضیح درباره علت برخورد خشن نیروی انتظامی با دختر جوانی در یکی از پارک‌های تهران خبر داد.


دیروز پروانه سلحشوری گفت: بعد از انتشار فیلمی از برخورد پلیس با یک دختر جوان در یکی از پارک‌های تهران امروز(4 تیر) ۳۰ نماینده در تذکر کتبی به وزیر کشور خواستار توضیح در این باره شدند. همچنین سوالی از وزیر کشور درباره علت برخورد خشن نیروی انتظامی با دختر جوان در یکی از پارک‌های تهران به جریان افتاد.


این عضو فراکسیون زنان با تاکید بر اینکه تذکر دادن آدابی دارد، گفت: این نوع رفتارها باعث اغتشاش در جامعه می‌شود. در هفته‌های اخیر جو بسیار متشنجی در جامعه ایجاد شد که به بی‌اعتمادی دامن می‌زند. کشور ما در حال حاضر نیاز به همبستگی و یکپارچگی اجتماعی دارد و این گونه رفتارها تعادل مورد نیاز در جامعه را از بین می‌برد.


واکنش هنرمندان وخبرنگاران
«عبدالجبار کاکایی» شاعر معروف معاصر نیز در صفحه اینستاگرام خود با عکس طرح اختصاصی روزنامه همدلی در واکنش به این موضوع نوشت: «ما تحریم شدیم!! ما سال‌هاست تحریم اخلاق و انصافیم، این تحریم‌ها چیزی نیست، درد جسم رو می‌شه تحمل کرد، زخم روح، چند نسل رو درگیر خودش می‌کنه، خلخال پای زن یهودی پیشکش، مراقب هموطنانمان باشید! اگه هموطن ما هستید...»


علاوه بر واکنش برخی از سیاستمداران و هنرمندان و شعرا، موضوع برخورد خشن مامور پلیس با دختر پارک پلیس تهران‌پارس، واکنش‌های زیادی را در فضای مجازی ایجاد کرد. بسیاری از کاربران فضای مجازی با اشاره به انعکاس این موضوع در روزنامه همدلی، در صفحات اجتماعی خود به آن پرداختند.


«زهره الوندی» خبرنگار در صفحه توئیترش نوشت:  تنها رسانه‌ای بود که نسبت به برخورد ماجرای نیروی انتظامی با دختر تهرانپارس واکنش نشان داد و دیگر جراید فقط صدای مسئولان بودند و بس... متوجه شدید که چرا اوضاع رسانه‌های مکتوب آشفته است و مردم روزنامه نمی‌خوانند؟!»


بعد از انتشار این ویدئو و واکنش‌های مسئولان و مردم به این اتفاق، سرکلانتر شرق تهران از برخورد با مامور خاطی پلیس در این ماجرا خبر داد.


موضع سرکلانتر شرق تهران
سرهنگ عبدالوهاب حسنوند با اشاره به درگیری رخ داده میان مامور پلیس و دختری جوان در پارک پلیس تهران، گفت: پس از اعلام رفتار خارج از عرف چند جوان در پارک پلیس از سوی شهروندان ماموران کلانتری در محل حاضر شدند. ماموران ابتدا ارشاد و امر به معروف و نهی از منکر کرده و آن افراد را دعوت به آرامش کردند، اما در مقابل یکی از دختران که فیلمش هم هست اقدام به جوسازی و فحاشی به مامور کلانتری کرد.


وی با اشاره به انتقال این افراد به کلانتری گفت: در بررسی اول مشخص شد که این افراد به دلیل مصرف مواد مخدر توهم‌زا حالت عادی نداشتند. سرکلانتر شرق تهران که در یک برنامه زنده تلویزیونی صحبت می‌کرد، درباره اینکه آیا رفتار مامور را تایید می‌کنید یا خیر اظهار کرد: به هیچ عنوان رفتار مامورمان را تایید نمی‌کنیم و اگر همکاران ما این قصور را داشته باشند با مامورمان برخورد خواهد شد. از تدابیر رئیس پلیس پایتخت است که با مامورانی که خطا دارند برخورد قانونی خواهد شد.


حسنوند با تاکید بر اینکه پلیس در خدمت مردم است، گفت: اما مردم بدانند که ابتدا این دختر خانم تعرض کرده، اما ما با این مامور برخورد قاطع و قانونی خواهیم کرد.


بسیاری به اظهارات سرکلانتر شرق تهران در برخورد با مامور خاطی واکنش نشان دادند و موضع‌گیری سرهنگ عبدالوهاب حسنوند را برخوردی دانستند که مردم از پلیس انتظار دارند. آنان معتقدند زمانی مردم، پلیس را حافظ و نگهبان جان و مال خود می‌دانند که احساس کنند پلیس در کنار آنان است، نه در تقابل با آنان، موضع‌گیری پلیس در این حادثه و برخورد با مامور خاطی ضمن این که دفاع از اعتبار و اقتدار پلیس است، باعث می‌شود مردم عملکرد یک مامور خاطی پلیس را به تمام ماموران خدوم نیروی انتظامی و پلیس تعمیم ندهد.


بدون تردید مردم علاوه بر این که از پلیس انتظار دارند با جرایمی که موجب جریحه‌دار شدن عفت عمومی جامعه می‌شود، برخورد کند، برخورد با ماموران خاطی نیز از مطالبات مردم است.

اکنون که پلیس پایتخت قول بررسی و برخورد با مامور خاطی را داده است، مردم امیدوارند این بررسی‌ و برخورد پایانی بر ضرب و شتم‌هایی برخی از ماموران خاطی پلیس باشد که هر از چندگاهی رسانه‌ای می‌شوند و در بطن آن‌ها مامورانی قرار دارند که از جایگاه خود برای اعمال دیدگاه‌های شخصی شان بهره می‌برند نه اینکه به قانون عمل کرده و نقش ضابط یا مامور را ایفا کنند.


متعاقب اظهارات سرهنگ عبدالوهاب حسنوند سرکلانتر شرق تهران، سردار حسین رحیمی،رئیس پلیس تهران بزرگ نیز بر عزل ماموران خاطی تاکید کرد و گفت:در این رابطه دو همکار که یکی از آنها جانشین کلانتری است، از مسئولیت عزل و در بازداشت هستند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha