پنجشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۲
کد خبر: 290653

شاید در این روزهای نزدیك به نوروز كه تقاضای افراد برای خرید برخی اقلام بیشتر می‌شود، در برخی فروشگاه‌های بزرگ در قفسه‌های مربوط به انواع چای یا در قسمت حراج محصولات، با تبلیغ نوعی چای با نام چای سی‌تی‌سی مواجه شده باشید و این پرسش برایتان مطرح شده باشد كه این چای از چه نوعی است و آیا با چای سیاه تفاوتی دارد؟ در این نوشتار برای افزایش آگاهی خوانندگان قصد داریم در مورد این نوع چای توضیحاتی را ارائه كنیم.

آنچه از چای‌ سی‌تی‌سی باید بدانید

سلامت نیوز: شاید در این روزهای نزدیك به نوروز كه تقاضای افراد برای خرید برخی اقلام بیشتر می‌شود، در برخی فروشگاه‌های بزرگ در قفسه‌های مربوط به انواع چای یا در قسمت حراج محصولات، با تبلیغ نوعی چای با نام چای سی‌تی‌سی مواجه شده باشید و این پرسش برایتان مطرح شده باشد كه این چای از چه نوعی است و آیا با چای سیاه تفاوتی دارد؟ در این نوشتار برای افزایش آگاهی خوانندگان قصد داریم در مورد این نوع چای توضیحاتی را ارائه كنیم.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه جام جم ،در ابتدا لازم است بدایند چای به دو شیوه سنتی«ارتدوكس» و غیرسنتی «سی‌تی‌سی» تولید می‌شود. تفاوت این دو شیوه به نوع فرآوری برگ‌های چای مربوط است. چای سی‌تی‌سی نوعی چای سیاه و كوتاه شده سه كلمه انگلیسی و ترجمه آن به معنای بریدن، گسستن و پیچاندن (توپی كردن) است و به دلیل اعمال فرآیندهای بیشتر از نظر رنگدهی و عطر و كیفیت نسبت به چای‌های سیاه معمولی تولید شده به روش سنتی برتری دارد.

شاید تا به حال چای كله مورچه یا باروتی را مصرف كرده باشید و در برخی وبگاه‌ها و شبكه‌های مجازی در مورد آن اخبار نه‌چندان دلخوش‌كننده‌ای خوانده باشید. چای كله مورچه همان چای سی‌تی‌سی و به روش غیرسنتی تولید می‌شود كه كنیا و آسام هندوستان از تولیدكنندگان عمده آن هستند. روش تولید این نوع چای این گونه است كه برگ‌های چای نسبت به انواع دیگر چای سیاه بیشتر خرد و غلتكی شده و در نهایت به شكل دانه‌های ریز و گلوله شده‌ای شبیه كله مورچه تبدیل می‌شود.

هر چه برگ‌های چای شكسته‌تر، خردتر و بیشتر كوبیده شده باشند دم‌كردن آن به زمان كوتاه‌تر نیاز دارد و عطر و رنگ آن بیشتر می‌شود و طعمی قوی‌تر دارد و این كه در برخی وبگاه‌ها اخباری مبنی بر مصنوعی بودن این نوع چای منتشر می‌شود، صحت ندارد.

بد نیست بدانید انواعی از چای صبحانه انگلیسی و چای صبحانه ایرلندی، چای كله مورچه هستند. همچنین گاهی در تهیه چای ماسالا یا برای تولید چای كیسه‌ای از چای كله مورچه استفاده می‌شود.چای سی‌تی‌سی كنیا دارای عطر بالا و طعم شیرین و چای سی‌تی‌سی آسام هندوستان عطر ملایم اما رنگ‌دهی مطلوب‌تری دارد. 

چرا برخی متخصصان می‌گویند چای كله مورچه نخورید؟

یكی از مشكلات این چای احتمال تقلب در آن است. به علت این كه این چای در ابتدا بسیار خرد و ریز می‌شود، به‌راحتی قابلیت تركیب با خرده‌ها و پودر كهنه چای‌های كم‌ارزش و بی‌كیفیت را داردكه قابل تشخیص نیست. در صورتی كه در چای‌های معمولی به دلیل برگی شكل بودن به راحتی نمی‌توان آن را با خرده چای مخلوط كرد.

ضمن این كه برخی تولیدكنندگان غیرمتعهد به منظور افزایش رنگ و عطر و طعم چای‌های تقلبی كله مورچه از میزان زیاد اسانس و مواد رنگ‌دهنده و طعم‌دهنده در تركیب آنها استفاده می‌كنند. باز هم یادآوری می‌كنیم اگر این نوع چای از انواع غیرتقلبی باشد در گروه چای‌های مرغوب قرار دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha