« امروز پزشکانی که این دارو را نسخه می کنند بیمار را به بازار سیاه ارجاع می دهند و گزارش هایی هم داریم که بخشی از دارویی که به نام این دارو عرضه می شود تقلبی است که نه تنها اثربخشی ندارد بلکه ممکن است عواقب ناگواری برای بیمار داشته باشد.»

داروی تقلبی فاویپیراویر در ناصر خسرو/تجویزهایی که پای بیماران را به بازار سیاه باز می کند

سلامت نیوز:سخنگوی وزارت بهداشت گفت:« امروز پزشکانی که این دارو را نسخه می کنند بیمار را به بازار سیاه ارجاع می دهند و گزارش هایی هم داریم که بخشی از دارویی که به نام این دارو عرضه می شود تقلبی است که نه تنها اثربخشی ندارد بلکه ممکن است عواقب ناگواری برای بیمار داشته باشد.»

دکتر کیانوش جهانپور در نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره اینکه سازمان جهانی بهداشت امریکا محور است، گفت:« تا پیش از این هم در مورد سازمان جهانی بهداشت همین نظرات بود که امریکا محور است ما سعی می کنیم قطار سلامت را به لوکوموتیو سیاست پیوند نزنیم و وارد این مقولات نشویم. سازمان جهانی بهداشت، یک سازمان بین المللی است و رویکرد ما هم برای ارزیابی هر اقدام این سازمان سیاسی نیست و ادرس سیاسی در این سازمان سراغ نداریم. اگر قرار است با رویکرد مسوولیت مشترک به مقابله با کرونا بپردازیم این واکنش های سیاسی نسبت به سازمان جهانی بهداشت برهم زننده مسوولیت مشترک است. اگر دولت ترامپ چنین چیزی گفته باشد در مسیر همان رفتارهای ضد سلامت است.معتقدم ویروس کرونا علیرغم خطرناک بودن از ویروسی به نام دونالد ترامپ خطرناک تر نیست.»


وی در واکنش به تجویز داروی فاویپراویر در بسیاری از بیمارستان ها و اینکه از خانواده بیماران خواسته می شود از خارج از بیمارستان آن را تهیه کنند، گفت:« در مورد دارو تکلیف روشن است مادامی که نتایج مطالعات بالینی به تصویب کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا نرسد تجویز آن برای کرونا تجویز منطقی نیست. در کشور ما مطالعات مولتی سنتر درباره این دارو در چند مرکز برای بیماران شروع شده است و نتیجه قطعی آن اعلام نشده است. این دارو صرفا برای آنفلوانزا تجویز می شود و برای کووید ۱۹ صرفا یک پروژه تحقیقاتی است.»


وی افزود:« امروز پزشکانی که این دارو را نسخه می کنند بیمار را به بازار سیاه ارجاع می دهند و گزارش هایی هم داریم که بخشی از دارویی که به نام این دارو عرضه می شود تقلبی است که نه تنها اثربخشی ندارد بلکه ممکن است عواقب ناگواری برای بیمار داشته باشد. قانون تکلیف را روشن کرده است و نهادهای قانونی می توانند در این رابطه اقدام کنند و امیدواریم برخوردها انجام شود. »

وی درباره زمان دقیق اعلام اولین مورد ابتلا به کرونا گفت:« فاصله تشخیص کووید ۱۹ حتی یکساعت در ایران طول نکشید. ما نمی گوییم اولین موارد را زودهنگام تشخیص دادیم می گوییم اولین موارد به محض تشخیص اعلام شد و این راهبرد شفافیتی بود که اطلاعات را  بدون کتمان اطلاعات با مردم مطرح کنیم.»


دکتر جهانپور گفت:« هشداری که دکتر زالی به عنوان فرمانده ستاد مقابله با کرونا می دهند را من هم  می خواهم نه تنها به مردم ایران بلکه به کل مردم جهان دهم . مردم نباید فکر کنند کشو وارد وضعیت عادی شده است. دکتر زالی در حوزه ماموریت خود هشدار داده اند که ما می توانیم این هشدار را برای کل جهان دهیم ما این هشدار را برای ترکیه که وضعیتش قرمزتر از چیزی است که برای تهران است، می دهیم. تهران پیک اصلی را تا حدی پشت سر گذاشته است. تهران دیروز ۸۰۰ نفر بهبود یافته مبتلا به کرونا داشته است و تعداد بهبودیافتگان به یک و نیم برابر تعداد مراجعه کنندگان مشکوک به کرونا رسیده است. این فاز شکننده است ما این را نمی گوییم که مردم فکر کنند همه چیز تمام شد، خیر نباید سنگر را خالی کرد.»


وی در واکنش به اینکه رییس علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفته موارد مبتلایان به کرونا که در خانه قرنطینه می شوند جزو امار استان ها نیستند، گفت:« ما برای آمار صرفا به گزارشات از یک منبع در یک دانشگاه اکتفا نخواهیم کرد. اگر دانشگاهی می داند موارد مبتلای به کرونا که در قرنطینه خانگی هستند در آمار نیامده است قطعا این کار خطا است و باید آن را در سیستم گزارش دهی خود اصلاح کنند.»


وی درباره استخدام مجدد افرادی که ترک کار کرده اند در سیستم دولتی، گفت:« مطابق مقررارت اگر فردی یک بار از استخدام دولتی خارج شود استخدام مجدد بی معنی خواهد بود. یک نفر دوبار نمی تواند استخدام دولت شود و باید پرونده وی در تخلفات اداری بررسی شود.»


وی پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا از مبلغی که از صندوق ذخیره ارزی تخصیص داشته شده است برای برخی بیمارستان هایی که با خطر ورشکستگی مواجهند، استفاده خواهد شد‌، گفت:« این مبلغ هیچ ارتباطی برای حمایت از بیمارستان های خصوصی که مشکلات اقتصادی دارند نخواهد داشت مگر اینکه از آنها خرید خدمت شده باشد. درخواست ریاست جمهوری و مقام معظم رهبری برای برداشت از صندوق ذخیره ارزی برای بیماری کرونا بوده و فکر نمی کنم برای بیمارستان های خصوصی باشد که مشکلات مالی داشته اند.»


وی در واکنش به اینکه وزیر سابق بهداشت گفته لازم است استفاده حداکثری از بهورزان و مراقبان سلامت و پزشکان خانواده برای شناسایی بیماران کرونا شود، آیا از این ظرفیت استفاده شده است، گفت:« درباره استفاده از ظرفیت های بهورزان و نظام ارائه شبکه بهداشتی ما مداخله حاکمیتی که داشته ایم مبتنی بر همین بوده است. تمام انرژی سیستم در بسیج ملی کرونا بر تشخیص زودهنگام کرونا گذاشته شده و بهورز در خانه های بهداشت و مراقبین سلامت در مراکز خدمات سلامت به غربالگری بیماران می پردازند. ممکن است چیزی که گفته شده شرحی باشد بر اقداماتی که از اسفند ماه در بسیج ملی کرونا در حوزه غربالگری انجام شده است. بیش از ۹۰ هزار بهورز و مراقب سلامت ما شکل دهنده ۳۴ هزار تیم سلامت بودند که دقیقا همین کار را انجام می دهند و این چیز جدیدی نیست.»


وی درباره آمار نمایندگان مجلس که مبتلا به کرونا شده اند، گفت:« اطلاعات بیماران قابل انتشار نیست. مجلس هم جزئی از ملت است و امارش در امار ملی ارایه می شود و ما چنین شاخصی را در حوزه سلامت نداریم.»


وی درباره روش های غربالگری کرونا در کشور گفت:« سامانه غربالگری از دو مسیر یکی ثبت نام  در سایت salamat.gov.irو خوداظهاری افراد است و دیگری از طریق سامانه ۴۰۳۰ انجام می شود.از میان افرادی که غربالگری شده اند  ۱۸۰۵ نفر به بیمارستان ها ارجاع داده شدند ولی غربالگری چه از طریق سامانه سلامت باشد و چه از طریق ۴۰۳۰ باشد حدود ۱۴۰ هزار مورد مشکوک به کرونا را طی هفته های اخیر به ما معرفی کرده است.»


وی درباره اظهارات وزیر بهداشت درباره گسترش بیماریابی کرونا از طریق تست، گفت:« امروز ۹۵ ازمایشگاه ظرفیت ۱۰ تا ۱۵ هزار تست کرونا دارند که تا ۲۰ هزار تست قابل افزایش است. تعداد تست انجام شده در ایران نسبت به کشورهای همطراز بسیار خوب بوده و سرعت رشد ظرفیت ازمایشگاه های ما برای تست کرونا کم نظیر است. این ظرفیت افزایش پیدا خواهد کرد و مشارکت بخش خصوصی هم جلب خواهد شد.»


 وی درباره بازگشت تدریجی مشاغل به کار و احراز سلامت شاغلین از طریق تست گفت:«در مورد فاصله گذاری فیزیکی هوشمند که فاز سوم است ما به عنوان وزارت بهداشت اگر بخواهیم صحبت کنیم حتما دوست داریم تا اخر سال کل کشور تعطیل باشد ولی چنین اتفاقی ممکن نیست و در هیچ کجای دنیا هم اتفاق نیفتاده است. پدیده سلامت یک پدیده چند بعدی است و نمیتوانیم ابعاد سیاسی و اجتماعی و فرهنگی آن را در نظر نگیریم. امروز توانایی مالی افراد جزو مولفه های اقتصادی و اجتماعی موثر بر سلامت است گرچه ما در حوزه سلامت تصمیم گیری می کنیم ولی فارغ از مولفه ها نمی توانیم تصمیم گیری کنیم ستاد ملی مقابله با کرونا صرفا ستاد تصویب پیشنهادات حوزه سلامت نیست بلکه مولفه های اقتصادی و اجتماعی را هم دخیل می کند.»

دکتر جهانپور درباره ترافیک روزهای اخیر تهران گفت:« افراد سعی کردند با فاصله گذاری فیزیکی از ناوگان حمل و نقل عمومی استفاده نکنند و اکثر ماشین ها تک سرنشین هستند. نمی توانیم انکار کنیم اتومبیل شخصی اگرچه ترافیک و آلودگی هوا ایجاد می کند ولی فاصله گذاری بهتری نسبت به حمل و نقل عمومی دارد. لزوما ترافیک در تقابل با فاصله گذاری نیست بلکه ممکن است در راستای فاصله گذاری بیشتر باشد.»


وی درباره میزان تست کرونا در کشورهای دنیا گفت:« کشور ترکیه حدودا به اندازه ما تست کرونا داشته است و به لحاظ جمعیتی هم مانند کشور ماست. در دنیا اولین کشور از نظر تست کرونا جزایر فارو است، سپس ایسلند ، گیبرالتار، لوکزامبورگ، بحرین، مالت جزیره ای در مدیترانه،جزیره لیختن اشتاین و سپس امارات متحده عربی است که البته کشورهای کوچکی هستند که امکانات بالایی دارند و به همین دلیل تعداد تست هایشان بالا است.»


وی درباره از بین رفتن حس چشایی و بویایی در مبتلایان به کرونا گفت:« گزارشاتی که در این مورد است ویروس کرونا می تواند حمله به عصب بویایی و چشایی داشته باشد یا مثلا علایم چشم صورتی داریم که می تواند جزو موارد اولیه الودگی به ویروس باشد ممکن است فرد مبتلا علایم تب و سرفه و تنگی نفس را هم داشته باشد البته این علایم اختصاصی بیماری کرونا نیست و ممکن است برگشت پذیر باشد و افرادی که با این علایم مواجه می شوند باید قرنطینه شوند.»


دکتر جهانپور در واکنش به اینکه رییس دانشگاه علوم پزشکی قم از تغییر علایم کرونا در بیماران خبر داده که علامتشان سردرد و علایم گوارشی و کتف درد و بدن درد است، گفت:« این صحبت های کنونی، ژورنالیستی است و به عنوان مقاله یا گزارش علمی نمی توان به آن استناد کرد. بعید می دانم رفتار ویروس تغییر کرده باشد. تعداد مرگ و میر روزانه ما یک ماه است یکسان است و ویروس کرونا در کشور ما خیلی تغییر رفتار نداشته است البته ممکن است با کاهش مبتلایان کرونا، افرادی که علایم خفیف دارند بیشتر به چشم بیایند ما نمی توانیم الان به صورت مستند و علمی ادعا کنیم که رفتار ویروس تغییر کرده است ولی امیدواریم که چنین شده باشد.»


وی درباره احتمال انتقال کرونا از انسان به حیوانات گفت:« کرونا ویروس ها جزو. بیماری هایی هستند که بیماری زایی مشترک بین انسان و حیوان دارند .به عنوان مثال بیماری مرس از شتر به انسان منتقل شد و کرونا ویروس جدید هم به احتمال زیاد از طریق مورچه خوارها به انسان منتقل شده است اینکه دوباره از انسان به حیون دیگری منتقل شود ما گزارشاتی داشتیم که در اطراف برخی مراکز درمانی ما مواردی مشاهده شد که سگ ها مشکوک به کرونا بودند که جمع آوری شدند یا در اروپا گزارشاتی از ابتلای گربه ها به کرونا داریم.»


برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha