دانشمندان دریافته‌اند بیشترین دلیل ابتلای برخی از مردم به عفونت مجاری ادرار (یوتی‌آی) گونه‌ای خاص از باکتری‌هایی است که می‌توانند در دیواره مثانه «پنهان» شوند.

دلیل «پنهان» ابتلای مکرر برخی افراد به عفونت ادراری

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایندیپندنت فارسی، از نشانه‌های شایع عفونت مجاری ادرار می‌توان به درد هنگام ادرار کردن و تکرر ادرار اشاره کرد. عفونت ادراری معمولا در اثر ورود باکتری‌های مدفوع به مجاری ادرار ایجاد می‌شود و زنان بیشتر از مردان به این بیماری مبتلا می‌شوند.

این مطالعه نشان می‌دهد رویکرد «یک قاعده کلی» برای تشخیص و درمان این عفونت ممکن است در کسانی که به‌طور مکرر به این بیماری مبتلا می‌شوند، ناکافی باشد.

گروهی از مژوهشگران دانشگاه کالج لندن (یوسی‌ال) به منظور بررسی رفتار پاتوژن‌ها، با ساخت مدل‌های سلولی سه‌بعدی محیط و کارکرد بافت مثانه انسان را شبیه‌سازی کردند.

سپس این مثانه مصنوعی را در معرض گونه‌های مختلف باکتریایی که معمولا در این اندام پیدا می‌شوند، قرار دادند.

پروفسور جنیفر رون، نویسنده ارشد بخش پزشکی یوسی‌ال، گفت که گروه فوق در مدت این مطالعه «تنوع بسیار بالایی» را مشاهده کرد.

او در ادامه گفت: «یکی از مشاهدات مهم اهمیت مقاومت [باکتریایی] بود.»

«یک پاتوژن موفق باید استراتژی داشته باشد که به او کمک کند تا از درمان جان سالم ب‌ در ببرد و از چشم سلول‌های ایمنی پنهان شود. به این ترتیب زنده می‌ماند تا یک روز دیگر بجنگد.»

«برخی از گونه‌های باکتری‌ که هم خوب‌اند و هم بد غلاف‌هایی در دیواره مثانه می‌سازند که به احتمال زیاد راهی برای زنده ماندن در این محیط نامناسب است.»

«اگر چنین اتفاقی با یک باکتری خوب رخ بدهد، مشکلی به وجود نمی‌آید، اما باکتری بد باعث بیماری می‌شود و برای تشخیص و درمان مشکل جدی پدید می‌آورد. چون این باکتری لزوما در نمونه ادرار دیده نمی‌شود یا در موقعیتی است که آنتی‌بیوتیک خوراکی نمی‌تواند به آن برسد.»

پژوهشگران همچنین دریافتند که سلول‌های انسانی باکتری‌های «دوست» را «بسیار خوب» می‌شناسند.

این گروه با آزمایش باکتری‌های «بد» مولکول‌های ایمنی به نام سیتوکین تولید کردند و سبب ریزش لایه رویی دیواره مثانه شدند، در حالی‌ که باکتری «خوب» بدون تحریک واکنش ایمنی می‌تواند در دیواره مثانه ساکن شود.

این یافته‌ها در نشریه پیشرفت‌های علم منتشر شده است.

کارولین اندرو، مدیر کارزار عفونت مزمن مجاری ادرار (کوتیک)، گفت: «این پژوهش شواهدی صریح ارائه داده که برای کارزار ملی ما در زمینه بهبود آزمایش و تشخیص عفونت‌های مزمن و مداوم مجاری ادرار مفید بوده است.»

«کار پروفسور رون در این زمینه گامی بسیار مهم رو به جلو است و به ده‌ها هزار زن در بریتانیا کمک می‌کند برای عفونت مزمن مثانه‌شان تشخیص و درمان موثر دریافت کنند.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha