به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، 70 درصد از عمليات دندانسازي شامل پر کردن دندان با مواد متداول انجام ميشود که عمدتا گران قيمت هستند.
اين گروه تحقيقاتي از يک رزين کامپوزيتي به عنوان پرکننده استفاده کردند که باعث ميشود دندان پرشده ظاهر کاملا طبيعي داشته باشد.
اين ماده ترکيبي از يک رزين مايع خالص و پودرهاي حاوي رنگينه، تقويت کننده و مواد شيميايي ديگر است. ترکيب حاصل را وارد حفره دندان کرده و با تابش نور فرآيند پليمره و سخت شدن را در درون حفره انجام ميدهند. اين مخلوط همچنين حاوي يک ماده ديگر است که يونهاي کلسيم و فسفات را به طور يکنواخت آزاد کرده و در حين کمک به سخت شدن ساختار بلوري دندان، باعث افزايش مقاومت در برابر اسيديته ايجاد شده توسط باکتريهاي موجود در دهان نيز ميشود.
اعضاي اين گروه براي اين منظور يک تکنيک Spray Drying ابداع کردند که بوسيله آن ذرات مواد شيميايي که توانايي آزاد کردن يون دارند نظير فسفات ديکلسيم بيآب (DCPA) با قطر 50 نانومتر را افشانه ميکنند.
ابعاد نانومتري اين ذرات باعث افزايش سطح موثر نسبت به حجم شده و راندمان رهاسازي يون را بالا ميبرد، بنابراين، به ماده کمتري نياز است و ميتوان با افزايش سهم رزين مقاوم در ترکيب، استحکام آنرا زياد کرد.
به گزارش ايسنا از ستاد ويژه توسعه فنآوري نانو، اين محققان همچنين براي رزين کامپوزيتي نوعي نانوالياف سيليکايي بهم جوش خورده ساختهاند که دو برابر نمونههاي قبلي استحکام دارند.