سرطانهاي زنان
بسياري از سرطانهاي زنان در مراحل اولية تشخيص قابل درماناند. سرطانهاي دستگاه تناسلي زنان معمولا ً در سنين يائسگي ايجاد ميشود، ولي بررسيهاي تشخيصي در مورد آنها بايد از سنين پايينتر آغاز شود. سرطان رحم پس از 50 سالگي و سرطان تخمدان بعد از 35 سالگي شايعتر است.
ازجمله علائم ابتلا به اين نوع سرطانهاي زنان بزرگ شدن سريع شكم است كه فقط در 10 تا 15 درصد از مبتلايان مشاهده ميشود. ازجمله عوامل مستعدكننده براي ابتلا به سرطان دهانة رحم شروع روابط جنسي در سنين كم و تعدد شركاي جنسي است.
اما كيستهاي تخمدان از سرطان تخمدان كاملا ً مجزاست و معمولا ً در افرادي كه از نظر ژنتيكي مستعدند يا در معرض تنشهاي روحيـرواني قرار داشتهاند ايجاد ميشود. اين كيستها در اغلب افراد، پس از چند دوره مصرف داروهاي هورموني از بين ميرود.
زنان «بار بيماري» بيشتري تحمل ميكنند
براساس آمارهاي ارائهشده، چهار عامل اصلي مرگومير در زنان بهترتيب بيماريهاي قلبيـعروقي، سرطان، حوادث و بيماريهاي تنفسي است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، زنان در طول عمر خود «بار بيماري» بيشتري تحمل ميكنند. بر طبق تعريف سازمان بهداشت جهاني، بار بيماري عبارت است از سالهاي ازدسترفتة عمر بر اثر بيماري. سازمان مذكور دو بيماري پوكي استخوان و نارسايي قلبي را اصليترين عوامل تحميل بار بيماري بر زنان دانسته است.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي مشكلات مفصلي، آرتروز، روماتيسم، سوءتغذيه، بيماريهاي گوارشي، پرفشاري خون، پوكي استخوان، زخم اثنيعشر، ديابت، سرطان معده و ريه و پستان، و اختلال افسردگي را مهمترين بيماريهاي زنان كشور و علت مرگ آنها دانسته است.
اينترنت و زنان
به گزارش سايت خبري بيبيسي، زنان و مردان در امريكا به يك نسبت از اينترنت استفادة جدي ميكنند. مردان اينترنت را وسيلهاي براي تجربة راههاي جديد انجام دادن امور مختلف و زنان آن را امكاني براي حفظ و توسعة روابط انساني، اجتماعي و خويشاوندي ميدانند.
برطبق اين تحقيق، شمار زناني كه در طول روز از اينترنت استفاده ميكنند بهمراتب بيشتر از مردان است. يك شركت متولي تحقيقات اجتماعي در زمينة استفاده از اينترنت در امريكا، ميزان كاربران مرد اينترنت را 68 درصد در مقابل 66 درصد كاربر زن اعلام كرده است. اما از آنجا كه در امريكا جمعيت زنان بيشتر از مردان است، اكثريت كاربران را زنان تشكيل ميدهند.
اين تحقيق نشان داده است كه زنان و مردان به يك نسبت از اينترنت براي پرداخت سريع صورتحسابهاي بانكي و تسهيل امور زندگي بهره ميبرند. اما مردان بيشتر تمايل دارند كه از اينترنت براي آگاهي از اخبار، كاريابي، و كسب اطلاعات در مورد نتايج مسابقات ورزشي، وضعيت آب و هوا و رتبهبندي اجناس و خدمات استفاده كنند. حال آنكه بيشتر زنان اينترنت را وسيلهاي براي يافتن مقاله در زمينة سلامت و بهداشت يا موضوعات ديني قلمداد ميكنند. به علاوه، زنان كاربر بيشتر به حفظ و گسترش روابط اجتماعي و خويشاوندي علاقهمندند و مردان كاربر به شنيدن موسيقي و يافتن بازي و سرگرمي.