سلامت نیوز : با اینکه تأمین داروهای مورد نیاز بیماران تالاسمی ازجمله داروی حیاتی دسفرال اکنون در خراسان رضوی بهتر از گذشته است، به گفته بیماران و متولیان هنوز مشکلاتی وجود دارد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا ؛ در حال حاضر ۶۴۵ بیمار تالاسمی در سطح استان خراسان رضوی وجود دارند که داروی دسفرال و نوع ایرانی آن دسفناک در زمره اقلام دارویی است که حیات این بیماران را تضمین میکند. ملیحه یکی از بیماران مبتلا به تالاسمی ساکن مشهد میگوید: ما بیماران تالاسمی از 2سال گذشته تاکنون برای تأمین داروی دسفرال که باعث دفع آهن اضافی بدن میشود، با مشکلاتی مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه کمبودهای دارویی در هفتههای اخیر نسبت به چندماه گذشته بهتر شده است، میافزاید: همچنان بیماران تالاسمی به میزان لازم داروی دسفرال را دریافت نمیکنند، بهطور مثال در گذشته که کمبودهای دارویی وجود نداشت، ماهانه ۹۰ آمپول سهمیه من بود اما اکنون بین ۳۰ تا ۴۰ آمپول درماه دریافت میکنم.
این بانوی مشهدی که ۲۶ سال سن دارد از مسئولان میخواهد که بیماران تالاسمی را فراموش نکنند و میگوید: به اعتقاد من داروی ایرانی مشابه دسفرال، کیفیت پایینی دارد و بسیاری از مبتلایان به تالاسمی نسبت به این دارو حساسیت دارند. علیاکبر محمدی یکی دیگر از مبتلایان به تالاسمی در خراسان رضوی نیز خاطرنشان میکند: مشکلات دارویی ما از حدود 2سال گذشته آغاز شده و در هفتههای اخیر کمی بهبود یافته است. وی با بیان اینکه داروهای ایرانی برای برخی از مبتلایان تالاسمی با عوارضی مانند مشکلات پوستی و جسمی همراه است، ادامه میدهد: در سالهای گذشته من درماه ۱۱۰ ویال دسفرال دریافت میکردم اما با وخیم شدن اوضاع کمبودهای دارویی این میزان به ۱۰ ویال نیز کاهش یافت. وی بیان میکند: هماکنون که شرایط کمی بهتر شده درماه ۴۰ تا ۵۰ ویال دسفرال سهمیه من است.
نایبرئیس انجمن تالاسمی خراسان رضوی که خود یکی از بیماران مبتلا به تالاسمی است نیز میگوید: در حال حاضر کمبودهای دارویی نسبت به چندماه گذشته بهتر شده اما همچنان نیاز واقعی مبتلایان به آمپول دسفرال تأمین نشده است. مرتضی شهباز ادامه میدهد: مبتلایان به تالاسمی در خراسان رضوی که بیش از ۶۰۰ نفر هستند در گذشته روزانه بهطور میانگین 4 آمپول دسفرال دریافت میکردند اما اکنون بهعلت کمبودها، نصف این میزان را دریافت میکنند. وی با بیان اینکه داروهای آهنزدایی در بیماران تالاسمی به 2بخش تزریقی و خوراکی تقسیم میشود، میافزاید: بیشتر داروهای بیماران تالاسمی رایگان است، اما داروهای خوراکی زیر پوشش بیمه نیستند و هر قرص آن بین 3تا 4هزار تومان قیمت دارد.
به گفته وی، داروهای خوراکی برای مبتلایانی که امکان تزریق ندارند، مورد استفاده قرار میگیرد. شهباز خاطرنشان میکند: اگر بیماران داروهای آهن زدا را استفاده نکنند، آهن در سیستمهای مختلف بدن آنها ازجمله قلب، کبد و کلیه تجمع یافته و سلامتی آنها را به خطر میاندازد. سرپرست مرکز هموفیلی و تالاسمی سرور دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این ارتباط میگوید: تالاسمی یک بیماری کمخونی ارثی است که بدن بیماران مبتلا نمیتواند به اندازه کافی هموگلوبین (رنگدانه موجود در سلولهای قرمز خون) را تولید کند و در نتیجه بیماران نیازمند تزریق خون هستند. دکتر زهرا بدیعی میافزاید: بهدنبال تزریقهای مکرر خون این بیماران به مشکل تجمع آهن در بدن مبتلا میشوند که اگر آهن اضافی از بدن آنها دفع نشود در ارگانهای مختلف بدن تجمع یافته و عوارض مختلفی مانند بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت، کاهش رشد و تأخیر در بلوغ را به دنبال دارد.
این پزشک فوق تخصص هماتولوژی اظهار میکند: این بیماران باید بهصورت روزانه داروهای آهن زدا مانند دسفرال را دریافت کنند. وی میگوید: درحالیکه اکنون مبتلایان به تالاسمی در استان خراسان رضوی با کمبود دسفرال مواجه هستند، در برخی از نقاط کشور این دارو به میزان کافی در اختیار بیماران قرار دارد.
یکی از دست اندرکاران داروخانه مرکز هموفیلی و تالاسمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز میگوید: داروهای بیماران خاص ازجمله مبتلایان به تالاسمی و هموفیلی رایگان بوده و همه هزینهها را بیمه پرداخت میکند و هیچ پولی از بیمار اخذ نمیشود.غلامحسین ملکوتی میافزاید: داروی دسفرال و نمونه ایرانی آن دسفناک از وزارت بهداشت برای بیماران تالاسمی ارسال میشود و بهدلیل کمبودها به هر بیمار مقداری دسفرال داده و بقیه آن را دسفناک میدهند. به گفته وی، در حال حاضر به هر بیمار حدود ۳۰ عدد آمپول دسفرال تعلق میگیرد.
کارشناس مسئول بیماران خاص دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این ارتباط میگوید: مشکل کمبود داروهای بیماران تالاسمی بهدلیل کاهش واردات آن در سطح کشور مطرح است و این داروها بهصورت متمرکز توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بین استانهای مختلف توزیع میشود.
به گفته دکتر جواد رجبیان، از ابتدای مهرماه امسال با اقدامات وزارت بهداشت وضعیت تأمین داروهای بیماران تالاسمی خیلی بهتر شده اما هنوز به وضعیت مطلوب نرسیدهایم. معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم معتقد است: کمبودهای دارویی از سالهای گذشته در کشور وجود داشته و همه آن مربوط به تحریمها نیست بلکه در شرایط فعلی تشدید یافته است. دکتر محمد رضا صابری میگوید: خوشبختانه با اقدامات انجام شده برخی از مشکلات مربوط به کمبودهای اقلام دارویی برطرف شده و امید است در آینده نزدیک شاهد رفع مشکلات موجود دراین زمینه باشیم.
پیشنهاد سردبیر
-
کشف ترکیبات جدیدی که سلولها را به سپر دفاعی قدرتمند در برابر ویروسها تبدیل میکند!
پژوهشگران مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) و سایر مؤسسات ترکیباتی را شناسایی کردهاند که میتوانند با فعالسازی مسیر دفاعی درون سلول میزبان، از ابتلای سلول به ویروس جلوگیری کنند.
-
مرگ خاموش هورالعظیم
تابستان فصل مرگ هور است. از سال ۹۷تاکنون به جز یکی دو سال پربارش، با فرا رسیدن گرما آتش در بخش عراقی هورالعظیم زبانه میکشد. نیزارهای خشکیده آتش و ابرهای سیاه و سمی دود، آسمان شهرهای مرزی خوزستان و اهواز را فرا میگیرد .
-
شوک خبری تهدیدی جدی برای سلامت روان
اخبار دروغ و شایعات بی پایه و اساس، روی روحیهی انسان تأثیر میگذارد، دنبال کردن مداوم اخبار هم میتواند مضر باشد، چون دریافت مداوم اطلاعات منفی روی مغز تأثیر دارد، پخش بیرویه اخبار بدون راستیآزمایی در گروههای خانوادگی و فضای مجازی میتواند آسیبزا باشد، فردی که بدون آگاهی میگوید شاید اتفاق دیگری در راه باشد، ممکن است ناخواسته شوکی روانی جدیدی به دیگران و اطرافیان خود وارد کند، این شوک میتواند زمینه ساز افسردگی و استرس مضاعف را باشد.
-
مرگ نخستین بیمار مبتلا به طاعون ریوی
مرگ یک نفر در شمال آریزونا به دلیل طاعون ریوی، خبرساز شده است؛ بیماری نادری که اگر زود تشخیص داده شود قابل درمان است، اما سریعترین شیوع را دارد. این اولین مرگ بر اثر این بیماری در آمریکا از سال ۲۰۰۷ به شمار میرود و مسئولان بهداشتی هشدار دادهاند که ساکنان مناطق روستایی غرب آمریکا مراقب تماس با حیوانات بیمار باشند.
-
چرا رونالدو، اسطوره فوتبال پیر نمیشود؟
دکتر محمد علی الاحمدی، استاد فیزیولوژی ورزشی میگوید: سبک زندگی رونالدو، روشی برای رسیدن به نهایت ظرفیت جسم انسان است و نسبتهای بدنی او، ازجمله 50درصد توده عضلانی و تنها 7درصد چربی بدن، حتی بین ورزشکاران حرفهای کمنظیر محسوب میشود.
-
آدنوویروسها در حال حاضر به عنوان عامل علائم گوارشی در کشور نیست
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به پایش مستمر بیماریها و یافتههای نظام مراقبت کشور،گفت: بر خلاف برخی ادعاها و اخبار منتشر شده، در حال حاضر آدنوویروسها در بروز علائم گوارشی به عنوان عامل اصلی اسهال و استفراغ در کشور نقشی ندارد.
-
چرا باید گریه کنیم؟
درحالیکه در باور بسیاری گریهکردن فرد نشانه ضعف شخصیتی است، روانشناس محیا چوپانی تأکید دارد گریه فوائد زیادی برای سلامت افراد دارد.
-
مراقب وبا باشید!
وبا یک بیماری واگیردار است که باعث اسهال شدید و کم آبی بدن فرد مبتلا شده و به طور معمول از طریق آب آلوده منتقل میشود.
نظر شما