سلامت نیوز : شیر مادر، بهترین نوع تغذیه برای نوزادان است و تمام متخصصان اطفال هم توصیه میکنند که برای حفظ سلامت بچهها، حتما آنها را با شیر مادر تغذیه کنید.
دکتر اکبر کوشانفر، متخصص اطفال، درباره تغذیه نوزادان با شیر مادر به «سلامانه» گفت: «بعد از زایمان، شیر در بدن مادران بهمقدار کافی برای تغذیه شیرخواران آنها ترشح میشود. این مقدار شیر میتواند بهتنهایی برای رشد شیرخواران تا رسیدن آنها به 6 ماهگی، کافی باشد.»
این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تاکید کرد که از 6 ماهگی به بعد، تغذیه با غذای تکمیلی برای شیرخواران شروع میشود و بهتدریج، میزان ترشح شیر در بدن مادران هم پایین میآید.
وقتی از دکتر کوشانفر پرسیدیم که بچهها در سال اول و دوم زندگی و بعد از شروع به خوردن غذاهای کمکی، به تغذیه با چه مقدار از شیر مادر نیاز دارند؟ پاسخ داد: « معمولا شیرخواران در انتهای یک سالگی به تغذیه با حدود 30 درصد شیر مادر خود نیاز دارند و این نیاز در سال دوم زندگی هم به حدود 20 تا 30 درصد میرسد.»
یعنی نیازی نیست که بچهها از روز اول تولد تا پایان 2 سالگی، به یک اندازه از شیر مادر خود تغذیه کنند. وی افزود: «معمولا تمام مادرانی که تغذیه خوبی داشته باشند و از نظر روحی هم آمادگی شیر دادن به شیرخوار خود را داشته باشند، شیر کافی برای نوزاد خود خواهند داشت.»
این متخصص اطفال درنهایت خاطرنشان کرد که شیر مادران در روزهای ابتدایی پس از زایمان، کم خواهد بود. بههمین دلیل هم آنها باید سینه خود را بهمدت کافی در اختیار شیرخوار خود بگذارند تا او با مکیدن، باعث افزایش ترشح شیر بشود.
پیشنهاد سردبیر
-
چرا روزانه باید یک فنجان لوبیا بخوریم؟
محقق ارشد در موسسه فناوری ایلینوی، در یک بیانیه خبری گفت: «مطالعه ما نشان داد که مصرف لوبیا به کاهش قابل توجه کلسترول و کاهش التهاب در افراد مبتلا به پیشدیابت کمک میکند، اگرچه سطح گلوکز تغییر نکرد.»
-
چرایی ضرورت استفاده مجدد از ماسکها
ما دوران کرونا را درحالی پشتسر گذاشتیم که برخی از ما، حتی بعد از تمام شدن دوره همه گیری، همچنان از ماسک و دستکش استفاده میکردند و آنقدر دستهای خود را میشستند که دچار اگزما شده بودند. اما کم کم از خطر ابتلا به بیماری مرگبار که کاسته شد و در حد یک سرماخوردگی ساده کنارمان ماند، دیگر خبری از آن دست شستنها و ماسک زدنها نیست. این درحالی است که با رعایت بهداشت فردی، بهخصوص در مکانهای شلوغی مانند مترو و اتوبوس، از ابتلا به بیماریهای ویروسی به مقدار قابل توجهی میشود جلوگیری کرد.
-
گرفتگی گوش در کمین مبتلایان به آلرژی
آلرژیهای فصلی یا مزمن یکی از عوامل مهم و کمتر شناخته شده در بروز گرفتگی گوش به شمار میآیند، احساس ناخوشایندی که اگر به موقع به آن رسیدگی نشود ممکن است مزمن شده و درمان سختتر شود.
-
نشانههایی از آلزایمر که با روند پیری طبیعی اشتباه گرفته میشوند
مطالعات آماری اخیر نشان میدهد که زنان بیش از مردان در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر قرار دارند، بهگونهای که دوسوم مبتلایان را زنان تشکیل میدهند.
-
قطره آهن در نوزادان باعث پوسیدگی دندانها نمی شود
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در خصوص این باور که آیا قطرههای آهن در کودکان باعث ایجاد پوسیدگی دندان میشود، گفت: کودکان برای خونسازی، رشد و تکامل و همچنین افزایش مقاومت بدن در برابر ابتلا به عفونتها به آهن نیاز دارند.
-
افزایش موارد بیماریهای گوارشی در تابستان
با فرا رسیدن فصل گرما، میزان مراجعات به مراکز درمانی به دلیل ابتلاء به بیماریهای گوارشی به طور چشمگیری افزایش یافته است.
-
موارد انجام جراحی چاقی افزایش یافت
انجام جراحیهای چاقی درحالحاضر با تکنولوژیهای بهروز از نظر ابزاری، تکنیک جراحی در کنار تجربه و دانش جراحان بسیار پیشرفت کرده است.
-
مرگ با الکل؛ آمارها تکاندهندهاند!
تحقیقات جدید نشان میدهد که مرگ و میر ناشی از بیماریهای کبدی مرتبط با الکل در حال افزایش است و این افزایش در برخی گروهها، از جمله زنان و جوانان سریعتر است.
نظر شما