سلامت نیوز : دبیر انجمن علمی روانشناسی بالینی ایران با اشاره به شیوع بالای اختلالات قلبی و اضطرابی در مردان، پناه بردن به الکل و مواد را شیوه برخی مردان ضعیف در مواجهه با استرس دانست و بر نقش زنان در حفظ سلامت مردان تأکید کرد.

مهرداد کاظم‌زاده عطوفی در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به آسیب‌های جسمی و روانی مردان، اظهار داشت: ابعاد چهارگانه سلامت در افراد جامعه اهمیت دارد، بر این اساس سلامت جسمی، روانشناختی، اجتماعی و معنوی باید همسو و همزمان در افراد وجود داشته باشد.

وی افزود: بر اساس مدل‌های جنسیتی افراد، مردان آستانه تحمل پایین‌تری نسبت به زنان دارند و این تفاوت به لحاظ فیزیولوژیکی و روانشناختی است.

وی ادامه داد: میزان بروز اختلالات اضطرابی در مردان جدی و شدید است، همچنین افسردگی به عنوان اختلالی است که در مردان مکرراً دیده می‌شود.

دبیر انجمن علمی روانشناسی بالینی گفت: با توجه به انتظاراتی که جامعه از مردان دارد، عوامل استرس‌زای آنان بالا است. این عوامل از نظر جسمی و روانشناختی احتمال بروز بیماری‌های قلبی و اختلالات روانی را بیشتر می‌کند.

این روانشناس اظهار داشت: بیماری‌های قلبی و عروقی در مردان شایع‌تر است، توجه به این نکته ضروری است که نشانگان جسمی را می‌توان در افراد سریع‌تر مشاهده کرد، اما نباید از نشانه‌های روانشناختی چشم‌پوشید چرا که آنها با تأخیر ظاهر می‌شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: یکی از عوارض فشارهای روانی، اضطراب است که به اشکال مختلف خود را نشان می‌دهد، اضطراب منتشر و اختلالات اضطرابی مانند وسواس از آن جمله است.

وی افزود: به دلیل ضعف شیوه‌های مقابله‌ای اکثر افراد به خصوص مردان از ابزارهای انفعالی و فعال مانند پناه بردن به رفتارهای پرخاشگرانه که جامعه آن را در مورد مردان موجه می‌داند، استفاده می‌کنند.

این متخصص بهداشت  روان با تأکید بر رفتارهای جرئت‌مندانه گفت: رفتارهای پرخاشگرانه در جاهایی سالم تلقی نمی‌شود و چنانچه فردی از این نوع رفتارها در روابط بین فردی‌اش استفاده ‌کند،‌باید برای درمان به روانپزشک و روانشناس بالینی مراجعه کند.

وی ادامه داد: پناه بردن به دخانیات، الکل، مواد محرک و مخدر راهکارهای مقابله‌ای ناسازگار یا غیر سالم در این افراد است.

وی افزود: وقتی افراد نمی‌توانند مسائل خود را با شیوه‌ای منطقی حل کنند، به مواد و داروها پناه می‌برند که این موضوع آنها را درگیر چرخه بیماری جدیدی خواهد کرد.

دبیر انجمن علمی روانشناسی بالینی در خصوص راه‌های درمانی گفت: افراد جامعه باید خود را در مقابل استرس‌های محیطی واکسینه کنند، استفاده از شیوه‌های شناختی و رفتاری که عمده‌ترین آنها مهارت‌های زندگی با محتوای دهگانه است، به آنها کمک می‌کند تا رویکردشان را نسبت به وقایع زندگی تغییر دهند و هیجانات خود را کنترل کنند.

وی افزود: نکته مهمی که در این مورد وجود دارد، معاینه وضعیت روانی افراد است، متأسفانه مردان به سلامت جسمی و روانی خود اهمیت نمی دهند همان طور که انسان برای معاینه جسمی به پزشک مراجعه می‌کند، لازم است که پس از مدتی از نکته نظر روانشناختی نیز مورد بررسی قرار گیرد.

وی ادامه داد: بر این اساس چنانچه فردی احساس خستگی و بی‌حوصلگی مفرط داشته باشد، باید به روانپزشک یا روانشناس بالینی مراجعه کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: روانپزشکان پس از ارزیابی، بیشتر از درمان‌های دارویی استفاده می‌کنند و روانشناسان بالینی به درمان‌های غیر دارویی مانند روان‌درمانی می‌پردازند و چنانچه به دارو نیاز داشته باشد او را به روانپزشک ارجاع می‌دهند.

وی افزود: سلامت تک بعدی نیست و اگر مراقب ابعاد آن نباشیم، بهداشت روانی و جسمی‌مان به خطر می‌افتد.

این روانشناس گفت: در خصوص پیشگیری و درمان بیماری‌ها و اختلالات در مردان نقش همسران آنها حائز اهمیت است. وقتی دو نفر وارد زندگی مشترک می‌شوند، تأثیر متقابل بر یکدیگر می‌گذارند.

وی افزود: زنان به عنوان ارکان ثبات و به واسطه توانمندی فیزیولوژیکی و نوع واکنش‌های بیولوژیکی، در شرایط استرس‌زا مقاوم‌تر از مردان هستند و وقتی بحرانی پیش می‌آید آن را به خوبی مدیریت می‌کنند،‌بنابراین می‌توانند با فراهم کردن محیط آرام در سلامت جسمی و روانی مردان مؤثر باشند.

وی خاطرنشان کرد: زنان می‌توانند با داشتن انتظاراتی منطقی از مردان فضای خانه را مملو از آرامش کنند، متأسفانه آقایان مراقب سلامت خود نیستند و خانم‌ها می‌توانند به آنها در این زمینه کمک کنند و هر از گاهی همسران خود را برای بررسی جسمانی و روانی نزد پزشک و روانشناس ببرند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha