سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۴
کد خبر: 108761

سلامت نیوز :شلیک گلوله‌های سربی شکارچیان غیرمجاز و کشتن یک قلاده خرس قهوه‌ای، تکمیل‌کننده پروسه‌ای است که حذف تدریجی یکی دیگر از گونه‌های زیبا و نادر جنگل‌های شمال را رقم زده و سرنوشت شوم پلنگ مازندران را این بار برای خرس به ارمغان آورده است.
به گزارش مهر، هنوز چند روزی از پایان خواب زمستانی خرس قهوه‌ای نگذشته بود که شکارچیان غیرمجاز با شکار و شلیک گلوله، یکی از نادرترین وحوش جنگل‌های خزری را به خواب ابدی کشاندند.
کشتن بی‌رحمانه یک قلاده خرس قهوه ای در جنگل‌های کلاردشت درحالیست که هنوز فاجعه مرگ پلنگ در جنگل‌های تنکابن که در ماه‌های پایانی سال قبل رخ داده، فراموش نشده است و تکرار شکار گونه‌های کمیاب، سرنوشت شوم پلنگ مازندران را برای خرس‌های قهوه ای نیز رقم خواهد زد.
لاشه یک قلاده خرس قهوه‌ای در جنگل‌های غرب مازندران در روزی که به نام انس با طبیعت نام گذاشته اند، یافت شد و شروع بدی را برای وحوش جنگلهای استان رقم زده است.
مرگ یک قلاده خرس قهوه‌ای توسط شکارچیان در ارتفاعات جنگلی چالوس همزمان با روز انس با طبیعت باعث شد تا دل بسیاری از دوستداران محیط زیست و هواداران حیات وحش و طبیعت بدرد بیاید.
با شلیک دو گلوله از سوی افراد ناشناس متاسفانه یک قلاده خرس نر قهوه‌ای جوان و دارای 6 سال سن در منطقه رودبارک چالوس کشته شد و یک گونه ارزشمند دیگر از طبیعت کشور براحتی و بر‌اساس زیاده خواهی عده‌ای سوءجو حذف گردید.
متاسفانه به دلیل برداشت چوب و بهره‌برداری از جنگل‌ها، تخریب زیستگاه‌ها، گسترش بی‌ضابطه گردشگری و شکار غیرمجاز، نسل خرس قهوه‌ای در مناطق کوهستانی و جنگلی بویژه در غرب مازندران در حال تهدید است.
با گذشت چند روز از مرگ یک قلاده خرس قهوه‌ای در ارتفاعات جنگلی چالوس، مدیرکل محیط زیست مازندران در پیگیری خبرنگار مهر گفت: با توجه به شناختی که همکاران ما از منطقه کلاردشت دارند، شکارچیان متخلف و عاملان شکار خرس قهوه‌ای را شناسایی کردیم.
ناصر مهردادی افزود: در حال پیگیری برای دستگیری عاملان مرگ خرس قهوه‌ای هستیم و به زودی دستگیر شده و به مجازات خواهند رسید.
وی اظهار داشت: در استان مازندران، شمار خرس قهوه‌ای کم است و بیشترشان در جنگل‌های غرب مازندران ‌زیست می‌کنند.
وی عنوان کرد: در مجموع وضعیت خرس قهوه ای در جنگل‌های استان مطلوب است و روند نگران‌کننده‌ای ندارد.
در عین حال رئیس اداره محیط زیست چالوس با اظهار تاسف از اقدام شکارچیان در کشتن خرس قهوه‌ای از تعقیب قانونی شکارچیان مذکور توسط مراجع قضایی خبر داد.
ابوالقاسم محمد پور در گفت‌وگو با مهر با اظهار تاسف از اقدام شکارچیان در کشتن خرس قهوه‌ای از تعقیب قانونی شکارچیان مذکور توسط مراجع قضایی خبر داد. وی با تشریح شکار خرس قهوه‌ای و کشته شدن آن توسط شکارچیان گفت‌: چهارشنبه شب حوالی ساعت 20 بر‌اساس گزارشات مردمی و حضور شکارچیان غیرمجاز در منطقه فوق و شنیدن شلیک گلوله در شکارگاه رودبارک کلاردشت یک اکیپ مامورین حفاظت محیط‌زیست در همان ساعت شب به منطقه اعزام شدند و متاسفانه مشاهده کردند که یک قلاده خرس قهوه‌ای نر حدودا 6 ساله توسط شکارچیان غیرمجاز شکار شده و شکارچیان نیز از منطقه متواری شدند.
وی با اشاره به اینکه شکارچی یا شکارچیان غیرمجاز نیز پس از ارتکاب جرم محل را ترک کردند گفت: بلافاصله نیز لاشه خرس قهوه‌ای توسط امکانات اولیه از سوی مامورین از شکارگاه خارج و به سرمحیط بانی منطقه منتقل شد.
این مقام مسئول محیط زیست چالوس افزود: با بررسی اولیه مشخص شد که شکارچیان بعلت آشنایی با منطقه از افراد بومی هستند و تحقیقات وسیعی در پیرامون این موضوع در منطقه رودبارک و اطراف آن صورت گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: افراد مظنون به شکار خرس قهوه‌ای شناسایی شده و مراتب جهت تعقیب قضایی شکارچیان در دستور کار دادگاه کلاردشت قرار گرفته است و بطور حتم تا دستگیری مسببان این کشتار پرونده بطور جدی پیگیری خواهد شد.
محمد پور یادآور شد: خرس قهوه‌ای با یک تفنگ گلوله زنی با کالیبر 270 شکار شد و پوست خرس قهوه‌ای آن در بازار هم اکنون بیش‌از 50 میلیون ریال خرید و فروش می‌شود.
وی افزود: طول عمر خرس‌ها 30 تا 40 سال و در اوائل بهار و اواسط تابستان جفت گری می‌کنند و پس از طی 7 الی 8 ماه دوره بارداری در اواسط زمستان یک تا دو و گاهی سه توله به دنیا می‌آورند.
رئیس اداره محیط‌زیست چالوس در پایان گفت: مهمترین اقدامات در جهت جلوگیری از این حوادث دلخراش و تاسف بار، مشارکت مردمی و نقش گروه‌های مردم نهاد برای حفاظت از مناطق، تنویر افکار عمومی و ایجاد فرهنگ در مراقبت گونه‌های زیست‌محیطی و برخورد قاطع و خلع سلاح کردن افراد غیرصلاحیت دار است.
وی بیان داشت: گونه خرس قهوه ای به عنوان یکی از زیباترین و نادرترین گونه‌های خرس در کلیه مناطق جنگلی و کوهستانی شمال و شمال غرب ایران پراکنش دارد. خرس نقره ای در فصل برف و سرما به غارها و شکاف صخره‌ها پناه می‌برد و با گرم شدن هوا و رویش گیاهان از خواب زمستانی برخواسته و در جستجوی غذاست.
به گفته محمدپور، غذای این حیوان در دامنه وسیعی از گیاهان و حیوانات بوده و به عنوان حیوان همه چیزخوار معروف است و وزنش به 120 تا 250 کیلوگرم می‌رسد‌. خرس‌های نر و ماده از اوایل تابستان برای جفت‌گیری حدود سه هفته با هم زندگی می‌کنند و در باقی فصول سال تنهایند.
وی افزود: توله‌کشی چه از جانب خرس‌های نر و چه از جانب ماده‌ها در خرس‌ها وجود دارد، لذا خرس ماده توله دار اصولا در شیب‌های بالاتر و نزدیک صخره‌ها زیست می‌کند تا احتمال مواجهه با سایر خرس‌ها را کاهش دهند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha